Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Γνωριμία με το παιχνίδι του forecast και τα παράγωγά του (παρολί-forecast, σύνθετο-forecast)

Το παιχνίδι του forecast μοιάζει σε πάρα πολλά σημεία με το δίδυμο ενώ έχει μία μεγάλη και ουσιαστική διαφορά. Στο forecast ο παίκτης καλείται να προβλέψει επακριβώς την άφιξη των δύο πρώτων ίππων σε μία ιπποδρομία, δηλαδή την ακριβή σειρά που θα τερματίσουν ο 1ος και ο 2ος ίππος. Η ειδοποιός διαφορά με το παιχνίδι του διδύμου είναι πως σε κάθε δίδυμο αντιστοιχούν δύο forecast. Για παράδειγμα, σε μία ιπποδρομία που παίζει κάποιος forecast 1Χ2 θα πρέπει (για να κερδίσει το στοίχημα) να νικήσει ο ίππος Νο 1 και δεύτερος να τερματίσει ο ίππος Νο 2. Αν δηλαδή νικήσει το Νο 2 και τερματίσει δεύτερο το Νο 1 τότε το forecast  της ιπποδρομίας είναι 2Χ1 και το στοίχημα χάθηκε (σε αντίθεση με το δίδυμο 1Χ2 στην ίδια κούρσα, όπου και για τις δύο περιπτώσεις άφιξης θεωρείται κερδισμένο!).
Το παιχνίδι του forecast έχει αυξημένο ρίσκο (μαθηματικά, χωρίς δηλαδή να εξετάσουμε τις πιθανότητες επαλήθευσης του συνδυασμού που παίζουμε με βάση τη δυναμικότητα των αλόγων, έχει 50,00% λιγότερες πιθανότητες επαλήθευσης από το αντίστοιχο δίδυμο) αλλά κατά κανόνα οι αποδόσεις του είναι ελκυστικές. Εμείς έχουμε να προτείνουμε τα εξής:

- Πάντα να ξεκινάτε το παιχνίδι σας με στοιχήματα απλής μορφής. Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να παίξετε forecast τότε σας προτείνουμε να ξεκινήσετε πρώτα από το δίδυμο και ακολούθως να στοιχηματίσετε και στο forecast, ούτως ώστε αν το forecast γίνει ανάποδα (και χάσει το δελτίο σας) τουλάχιστον να κερδίσετε κάποια χρήματα από το δίδυμο. Για το λόγο αυτό συνιστούμε να «σπάτε στη μέση» τα χρήματα που θα παίζατε στο forecast και να παίζετε τα μισά στο δίδυμο και τα μισά στο forecast. 

- Το forecast «έχει αξία» όταν «βλέπουμε» αουτσάιντερ στην πρώτη θέση. Κι αυτό συμβαίνει διότι τα φαβορί συνήθως παίζονται αρκετά στο forecast με σχεδόν όλα τα άλογα της κούρσας. Συνεπώς, αν τερματίσει αουτσάιντερ στη 2η θέση και νικήσει το φαβορί, υπάρχει ενδεχόμενο (και μάλιστα αρκετά πιθανό) οι αποδόσεις του forecast να είναι ακόμα και μικρότερες από αυτές του διδύμου! Αντιθέτως, αν συμβεί να νικήσει αουτσάιντερ τότε οι αποδόσεις του forecast «εκτινάσσονται στα ύψη», οπότε σε μία τέτοια περίπτωση νομίζουμε πως «αξίζει τον κόπο» να ρισκάρουμε λιγάκι παραπάνω.

Κατά τα λοιπά, για το forecast ισχύει ο, τι και στο δίδυμο σε ο, τι αφορά στον τρόπο που εκφωνούμε το παιχνίδι μας όπως επίσης και στο τι συμβαίνει σε περίπτωση διαγραφής. Η μόνη διαφορά που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως στο forecast είναι δυνατό να στοιχηματίσουμε με σταθερό ίππο στη 2η θέση. Δηλαδή, αν πιστεύουμε για παράδειγμα πως κάποιος ίππος θα τερματίσει 2ος, τότε στοιχηματίζουμε στο forecast χρησιμοποιώντας «καθέτους» (είπαμε πως η «κάθετος» διαχωρίζει τα σκέλη από τα οποία αποτελείται το στοίχημα του δελτίου μας). Στην προκειμένη περίπτωση για να κερδίσει το δελτίο μας θα πρέπει ένας από τους ίππους που υπάρχει αριστερά της καθέτου να νικήσει και ένας από τους ίππους που βρίσκονται δεξιά της καθέτου να τερματίσει δεύτερος.

Για τα υπόλοιπα παιχνίδια – παράγωγα του forecast (παρολί-forecast , σύνθετο-forecast) ισχύει ο, τι ακριβώς και στα παρολί-δίδυμο και σύνθετο-δίδυμο αντίστοιχα, με τη διαφορά πως (δυστυχώς) σήμερα στο σύνθετο-forecast δε μας δίνεται η δυνατότητα από το λογισμικό του παιχνιδιού να στοιχηματίσουμε με «καθέτους» (κάτι που γίνεται στο παρολί-forecast) και συνεπώς αν θέλουμε να στοιχηματίσουμε σύνθετο-forecast με σταθερό ίππο στη 2η θέση θα χρειαστεί να παίξουμε πολλά δελτία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως αν θέλει κάποιος να παίξει σύνθετο-forecast με σταθερούς ίππους στη 2η θέση και στα δύο σκέλη του παιχνιδιού και στην 1η θέση παίξει από 3 ίππους, τότε θα πρέπει ο χειριστής να κόψει 9 (!) δελτία…

Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάτι άλλο να αναφέρουμε πέραν του γεγονότος πως στο παιχνίδι του σύνθετου-forecast σημειώνονται συχνά τζακποτ, συνεπώς όποτε τύχει να «βλέπετε» αουτσάιντερ καλό θα ήταν να «δοκιμάσετε την τύχη σας», και πού ξέρετε; Μπορεί να είστε εσείς ο μοναδικός νικητής!
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»