Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

And the winner is...: Zenyatta!!!

Zenyatta

Μπορεί να έχασε μόλις για ελάχιστη διαφορά στην τελευταία κούρσα της καριέρας της από τον Blame αλλά προχθές το βράδυ τον νίκησε άνετα. Κατά κάποιον τρόπο πήρε την «άτυπη ρεβάνς» κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου και τη στήριξη των εκλεκτόρων. Η φοράδα που αρκετοί δε δίστασαν να την αποκαλέσουν «άλογο της δεκαετίας», η «θρυλική» Zenyatta κέρδισε τελικά το χρυσό αγαλματίδιο και ανακηρύχθηκε «άλογο της χρονιάς» στα ετήσια βραβεία Eclipse Awards που διεξήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας σε μία «μαραθώνια» εκδήλωση 2 ½ ωρών στο Miami Beach της Florida. Η Zenyatta συγκέντρωσε 128 ψήφους έναντι 102 του Blame που ακολούθησε στη δεύτερη θέση, ενώ η «τρίτη της παρέας» και συνυποψήφιά τους Goldikova συγκέντρωσε μόλις 5 ψήφους (Σημ. «Ιπποδρομιών»: οι έγκυρες ψήφοι των εκλεκτόρων ήταν στο σύνολό τους 238. Στην κατηγορία «άλογο της χρονιάς» είχαμε μία αποχή ψήφου και δύο εκλέκτορες που δεν επέλεξαν καθόλου νικητή, κάτι σαν «λευκό», επιτρέψτε μας την έκφραση). Μάλιστα ήταν τόσο έκδηλη η επιθυμία του κόσμου για να κερδίσει η Zenyatta που πριν ακόμα από την ανακοίνωση του νικητή κι ενώ έπαιζε το βίντεο με τα highlights των τριών υποψηφίων μόλις άρχισαν να προβάλλονται τα δικά της στιγμιότυπα όλος ο κόσμος (που ήταν συνολικά πάνω από 500 άτομα) ζητωκραύγαζε και την επευφημούσε.
Οι υπερήφανοι ιδιοκτήτες της, Jerry και Ann Moss παρέλαβαν το τρόπαιο και το σήκωσαν ψηλά στον αέρα και έτσι με αυτόν τον τρόπο έκλεισε μία απίστευτη αγωνιστική πορεία που συμπεριέλαβε 19 συνεχόμενες νίκες (και μία «άδικη» δευτεριά), 3 βραβεία Eclipse στην κατηγορία «champion older female» και συνολικά έσοδα από τα έπαθλα που έφτασαν τα 7.304.580,00 δολάρια ΗΠΑ.
Μετά την απονομή το ζεύγος Moss που παρέλαβε το βραβείο έσπευσε να δηλώσει την πίστη που έτρεφαν ανέκαθεν για τη σπουδαία φοράδα τους και την ικανοποίησή τους για την κορυφαία διάκριση που (επιτέλους) ήρθε μετά από 3 συνεχόμενες υποψηφιότητες στη συγκεκριμένη κατηγορία (θυμίζουμε πως το 2008 έχασε από τον Curlin και πέρσι – άδικα κατά τη γνώμη μας – από τη Rachel Alexandra). Αφού ευχαρίστησαν όλους όσους δούλεψαν μαζί με τη φοράδα τους και συνετέλεσαν κι αυτοί στις μεγάλες επιτυχίες της, προέβησαν σε ανακοινώσεις που αφορούν στα νεότερα από την καινούργια καριέρα της Zenyatta και ανέφεραν χαρακτηριστικά πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να αποφασίσουν για το μέλλον της (ως τοκάδα πλέον) και να καταστρώσουν τα σχέδιά τους για τη φετινή σεζόν.
Πέραν της νίκης της στην κατηγορία «Horse of the year» η Zenyatta νίκησε (όπως αναμενόταν άλλωστε) και στην κατηγορία «older female» ενώ σύσσωμη η αγωνιστική ομάδα της παρέλαβε το ειδικό βραβείο για τη συνεισφορά τους στο άθλημα των ιπποδρομιών (για το οποίο είχαμε αναφερθεί σε ξεχωριστό δημοσίευμα προ ημερών).
Ακολουθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στις δύο κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε (και κέρδισε) μαζί με δύο βίντεο εξαιρετικά αφιερωμένα στη φοράδα – φαινόμενο:

Horse of the year

 

Υποψήφιοι

 

Ψήφοι

Zenyatta

128

Blame

102

Goldikova

5

 Older female

 

Υποψήφιοι

 

Ψήφοι

Zenyatta

237

Goldikova

1


 




«Ιπποδρομίες» 

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»