Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Γνωριμία με το παιχνίδι του διδύμου και τα παράγωγά του

2ο μέρος: «Τα παράγωγα παιχνίδια του διδύμου (παρολί-δίδυμο, σύνθετο-δίδυμο)»

Τα παράγωγα παιχνίδια του διδύμου είναι το παρολί-δίδυμο και το σύνθετο-δίδυμο. Η «φιλοσοφία» των παιχνιδιών τύπου «παρολί» όπως και των παιχνιδιών τύπου «συνθέτου» είναι η ίδια, επομένως όποιος γνωρίζει τον τρόπο που στοιχηματίζει κάποιος σε ένα παρολί πρακτικά ξέρει τα πάντα για όλα τα παρολί (μέχρι τώρα είχαμε γνωρίσει το παρολί-γκανιάν και το παρολί-πλασέ, σήμερα θα γνωρίσουμε το παρολί-δίδυμο και απομένει να δούμε το παρολί-forecast και το παρολί-μικτό, ενώ στον αντίποδα μέχρι σήμερα είχαμε γνωρίσει το απλό σύνθετο, σήμερα θα αναλύσουμε το σύνθετο-δίδυμο και απομένει να δούμε το σύνθετο-forecast).
 
Το σύνθετο-δίδυμο είναι το παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης καλείται να προβλέψει επιτυχώς το δίδυμο σε δύο συνεχόμενες ιπποδρομίες. Το παιχνίδι του διδύμου το αναλύσαμε διεξοδικά την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε μπορούμε τώρα να γνωρίσουμε και τις λεπτομέρειες του συνθέτου-διδύμου:

Κατ’ αρχάς το παιχνίδι μας αποτελείται από δύο σκέλη, από δύο συνεχόμενες ιπποδρομίες στις οποίες καλούμαστε να προβλέψουμε σωστά το δίδυμό τους. Ο τρόπος που στοιχηματίζουμε είναι απλός, επιλέγουμε τους συνδυασμούς μας για το α’ σκέλος, επιλέγουμε τους συνδυασμούς μας για το β’ σκέλος και εκφωνούμε προς το χειριστή του τερματικού τις λεπτομέρειες του δελτίου μας (αριθμό ιπποδρομίας, «σύνθετο-δίδυμο», συνδυασμοί α’ σκέλους, «κάθετος», συνδυασμοί β’ σκέλους, πολλαπλασιαστής δελτίου).  

Προσοχή! Ο αριθμός της ιπποδρομίας που εκφωνούμε στο χειριστή του τερματικού δηλώνει το α’ σκέλος του συνθέτου-διδύμου. Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να γίνει πλήρως κατανοητό:

Έστω ότι θέλουμε να στοιχηματίσουμε στο παιχνίδι του συνθέτου-διδύμου στις ιπποδρομίες 2η και 3η. Στη 2η ιπποδρομία θέλουμε να στοιχηματίσουμε με σταθερό ίππο το Νο 1 και αυτός να συνδυάζεται με τους ίππους 4, 5, και 6 και στην 3η ιπποδρομία θέλουμε να στοιχηματίσουμε στο συνδυαστικό δίδυμο μεταξύ των ίππων Νο 1, 2 και 3 (ο ίππος Νο 1 της 2ης ιπποδρομίας είναι διαφορετικός από τον ίππο Νο 1 της 3ης ιπποδρομίας). Για να παίξουμε το δελτίο μας εκφωνούμε:

««Στη 2η», «σύνθετο-δίδυμο», «το 1 σταθερό, με το 4, 5 και 6», «κάθετος», «συνδυαστικά 1, 2 και 3», «από 1,00 ευρώ»».

Με αυτόν τον τρόπο περιγράψαμε στο χειριστή όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που χρειάζονται για να παιχτεί το δελτίο μας. Οι συνολικές στήλες του παιχνιδιού μας προκύπτουν από το γινόμενο των στηλών των δύο σκελών του (στήλες α’ σκέλους Χ στήλες β’ σκέλους) και το κόστος του προκύπτει από το γινόμενο των στηλών του δελτίου επί τον πολλαπλασιαστή που χρησιμοποιήσαμε. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το πλήθος των στηλών του δελτίου μας είναι:

Στήλες α’ σκέλους Χ στήλες β’ σκέλους = 3 Χ 3 = 9 στήλες και το δελτίο μας κοστίζει συνολικά: 

Σύνολο στηλών δελτίου Χ πολλαπλασιαστής = 9 στήλες Χ 1,00 ευρώ (που εκφωνήσαμε στο παράδειγμά μας) = 9,00 ευρώ

Σε περιπτώσεις διαγραφών ισχύουν τα εξής:

Αν η διαγραφή γίνει στο α’ σκέλος του δελτίου μας:

- Αν δεν ακυρώσουμε το δελτίο μας (στο ίδιο τερματικό που παίχτηκε) για να μας επιστραφούν τα χρήματά μας ή για να στοιχηματίσουμε εκ νέου, τότε όσες στήλες περιλαμβάνουν διαγραφέντες ίππους εισπράττονται ως επιστροφή (μετά το «έχειν καλώς» στην ιπποδρομία του β' σκέλους του δελτίου μας)  και συμμετέχουν κανονικά στο στοίχημα οι υπόλοιποι συνδυασμοί.

- Αν ακυρώσουμε το δελτίο μας, έχουμε δυνατότητα να εισπράξουμε το σύνολο των χρημάτων που στοιχηματίσαμε προηγουμένως ή αν επιθυμούμε μπορούμε να στοιχηματίσουμε εκ νέου.

Αν η διαγραφή γίνει στο β’ σκέλος του δελτίου μας: (βασική προϋπόθεση για να μας αφορούν τα παρακάτω είναι να έχουμε κερδίσει στο α’ σκέλος, αλλιώς το δελτίο μας έχει ήδη χάσει)

- Μπορούμε σε οποιοδήποτε τερματικό να κάνουμε ανταλλαγή στο β’ σκέλος. Η ανταλλαγή μας επιτρέπει να αναδιαμορφώσουμε (ακόμα και πλήρως) το β’ σκέλος του δελτίου μας για όλο το πλήθος των στηλών που περιλαμβάνονται σε αυτό (το έχουμε δοκιμάσει και δουλεύει, το συγκεκριμένο αποτελεί μία «αδυναμία» του λογισμικού του συστήματος). Με λίγα λόγια, μπορούμε να παίξουμε πρακτικά «από την αρχή» στο β’ σκέλος σε περίπτωση που έχουμε διαγραφή στους συνδυασμούς μας. Στην περίπτωση αυτή έχουμε δυνατότητα να στοιχηματίσουμε σε τόσους (νέους ή και ίδιους) συνδυασμούς όσοι είναι και το σύνολο των στηλών του β’ σκέλους. Στο παράδειγμά μας, αν λόγου χάρη διαγραφόταν στην 3η ιπποδρομία ο ίππος Νο 2 τότε μπορούμε να στοιχηματίσουμε σε τρεις συνδυασμούς (που είτε μπορούν να περιλαμβάνουν τις προηγούμενες επιλογές μας, δηλαδή τους ίππους Νο 1 και 3, είτε και κανέναν από αυτούς, αρκεί το πλήθος των νέων στηλών που θα στοιχηματίσουμε να ισούνται με τρεις, όπως στο αρχικό δελτίο μας).

- Αν δεν προβούμε σε ανταλλαγή, τότε μετά το «έχειν καλώς» (της ιπποδρομίας που αφορά στο β’ σκέλος) θα εισπράξουμε το ποσό των στηλών που είχαν κερδίσει στο α’ σκέλος και προχωρούσαν πάνω σε συνδυασμούς του β’ σκέλους  που περιείχαν διαγραφές (στο δικό μας παράδειγμα θα εισπράτταμε ως επιστροφή 2,00 ευρώ, διότι θα είχαμε έναν συνδυασμό από το α’ σκέλος κερδισμένο και στο β’ σκέλος δύο συνδυασμούς που περιείχαν διαγραφές, τους 1Χ2 και 2Χ3 που είχαν παιχτεί από 1,00 ευρώ ο καθένας).

Το παιχνίδι παρολί-δίδυμο είναι ένα παρολί που αποτελείται μόνον από συνδυασμούς διδύμου. Με την έννοια παρολί είπαμε πως θεωρούμε το στοίχημα  που αποτελείται από σκέλη (2 έως 6) στο οποίο όλες οι εισπράξεις μεταφέρονται από το ένα σκέλος στο επόμενο, σε μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται διαδοχικά μέχρι και το τελευταίο σκέλος και το δελτίο θεωρείται κερδισμένο αν κερδίσουν όλα τα σκέλη του παιχνιδιού (ή αν διακοπεί από τον παίκτη σε περίπτωση που τα κέρδη υπερβαίνουν το 20-πλάσιο της αξίας του δελτίου). Όπως και σε όλα τα παρολί (στην Ελλάδα) επιτρέπονται μέχρι 6 σκέλη στο παιχνίδι μας. Θα πρέπει να πούμε πως όλα τα παρολί παίζονται και με «ζητούμενα» (τα παιχνίδια παρολί «τύπου Α, τύπου Β» κλπ) που θα τα αναλύσουμε ξεχωριστά. Προς το παρόν θα αρκεστούμε στις απλές μορφές των παρολί. Το πλήθος των στηλών του δελτίου μας ισούται με το γινόμενο του πλήθους των συνδυασμών του κάθε σκέλους και η αξία του δελτίου προκύπτει από το γινόμενο των συνολικών στηλών του δελτίου επί τον πολλαπλασιαστή του δελτίου. Τέλος, σε περιπτώσεις διαγραφών, αν η διαγραφή συμβεί στο α’ σκέλος του παρολί-διδύμου (ή σε οποιοδήποτε άλλο σκέλος προτού ξεκινήσει όμως το δελτίο μας) τότε μπορούμε είτε να ακυρώσουμε το δελτίο μας (και είτε να στοιχηματίσουμε εκ νέου ή να εισπράξουμε τα χρήματά μας) ή αν δεν ακυρώσουμε το δελτίο μας θα εισπράξουμε ως επιστροφή (μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου σκέλους του δελτίου μας) το σύνολο των στηλών που περιλαμβάνουν διαγραφέντες ίππους, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Στοιχηματισμού.  

Σε οποιοδήποτε άλλη περίπτωση (στην οποία έχει ξεκινήσει δηλαδή να συμμετέχει το δελτίο μας στο παιχνίδι) δεν είναι εφικτή ούτε ακύρωση, ούτε αντικατάσταση.
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»