Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τυχερά παιχνίδια: Σε εφαρμογή η νέα Ευρωπαϊκή οδηγία για το ξέπλυμα χρήματος

     
Για πρώτη φορά στην ιστορία οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρεωμένες να ενσωματώσουν στην νομοθεσία τους ενιαία διάταξη αναφορικά με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά την έγκριση της νέας σχετικής οδηγίας από το Συμβούλιο Υπουργών.

Πρόκειται για ένα κείμενο, το οποίο είχε καταθέσει ως πρόταση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Φεβρουάριο του 2013 και υιοθετήθηκε μετά τις διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο Δεκέμβριο. Το Συμβούλιο Υπουργών επικύρωσε την εφαρμογή του στις 20 Απριλίου.

Η οδηγία θα δημοσιευτεί σύντομα στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα κράτη-μέλη θα έχουν περιθώριο δύο ετών, προκειμένου να την ενσωματώσουν στο Εθνικό τους Δίκαιο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχουν 28 διαφορετικές «φωνές» για ένα ζήτημα τόσο φλέγον, όπως αυτό του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας της EGBA (European Betting and Gaming Association), Μάαρτεν Χάιχερ, εξέφρασε ξεκάθαρα την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η EGBA συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση της νέας οδηγίας. Με τον ήδη υπάρχοντα έλεγχο των συναλλαγών και τα εργαλεία ταυτοποίησης που χρησιμοποιούνται από τις εταιρίες διαδικτυακών παιγνίων, θεωρούμε ότι η νέα οδηγία θα συμβάλλει περαιτέρω στην ασφαλή διεξαγωγή των διαδικτυακών στοιχηματικών υπηρεσιών».

Πηγή: www.betarades.gr

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»