Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ιππόδρομος: «Ναι» στην «αυτοδυναμία» των Ελληνικών Ιπποδρομιών

Ας δοθεί επιτέλους άμεση και οριστική λύση από την νέα Κυβέρνηση για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες πριν το κλείσιμο του ΟΔΙΕ

Ανοιχτή επιστολή των «Ιπποδρομιών» για το ζήτημα της διασφάλισης του αθλήματος στη χώρα στο διηνεκές

Λίγες ώρες μετά την λαϊκή ετυμηγορία και ελάχιστες στιγμές πριν την ανακοίνωση του νέου Κυβερνητικού σχήματος, υπάρχει ανάγκη να γραφτούν κάποιες γραμμές για την ανάληψη στο άμεσο μέλλον πρωτοβουλιών με στόχο την προάσπιση των Ελληνικών Ιπποδρομιών και τη διασφάλισή τους, σε καιρό απολύτως «εχθρικό» για το άθλημα.

Τα χρόνια «εσωτερικά» προβλήματα και η διαχρονική αδιαφορία της Πολιτείας για να λυθούν φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο οδήγησαν τα πράγματα στην σημερινή άθλια από κάθε άποψη κατάσταση.

Οι εξαγγελίες για την αποκρατικοποίηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος γίνονταν για αρκετό καιρό, οι υποσχέσεις εκατέρωθεν «έδιναν και έπαιρναν» και εν τω μεταξύ το ιπποδρομιακό στοίχημα «καρκινοβατούσε», σημειώνοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ είσπραξης μετά το άλλο. Κάποια στιγμή και με τεράστια καθυστέρηση δρομολογήθηκε επιτέλους η διαδικασία για την μετάβαση του αθλήματος στην «μετα-ΟΔΙΕ εποχή» και την εικοσαετή παραχώρηση της άδειας του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος με την κύρωση της σύμβασης από το Κοινοβούλιο – η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση ειρήσθω εν παρόδω δεν συνάντησε καμία αντίσταση από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο Φορέα, Σωματείο ή επαγγελματικό κλάδο, καθώς υπήρξε κατά τεκμήριο η μοναδική ίσως αποκρατικοποίηση για την ανάγκη της οποίας είχαν συμφωνήσει εξαρχής όλοι! – μεσολάβησαν οι πρόσφατες Εθνικές Εκλογές και η διάλυση της προηγούμενης Βουλής. Αυτό λοιπόν είχε ως αποτέλεσμα να εκκρεμεί ακόμα σήμερα η τελική «επισφράγιση» της εικοσαετούς παραχώρησης, δύο περίπου μήνες πριν από το οριστικό κλείσιμο του ΟΔΙΕ, κλείσιμο που θα είχε συμβεί προ πολλού αν δεν είχαν δοθεί – σε συνεννόηση με την Κομισιόν – αλλεπάλληλες χρονικές παρατάσεις λειτουργίας του Οργανισμού.

Και τώρα, οι Ελληνικές Ιπποδρομίες βρίσκονται σε ένα «κρίσιμο σταυροδρόμι» σε ο, τι αφορά στην γενική επιθυμία «να αλλάξουν όλα» με την απομάκρυνσή τους από τον «θανάσιμο εναγκαλισμό» ενός κρατικοδίαιτου Οργανισμού που για πολλά χρόνια είχε την ευκαιρία να κάνει πολλά πράγματα και την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη και από την άλλη υπάρχει το ασφυκτικό χρονικό περιθώριο των δύο μηνών μέχρι τη διακοπή λειτουργίας του ΟΔΙΕ, γεγονός που απαιτεί ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών για να μην συμβεί το απευκταίο.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποτελεί τον βασικό κορμό της νέας Κυβέρνησης, είχε ενημερωθεί έγκαιρα δια αντιπροσώπου του για την συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση καθώς και για τον κίνδυνο που εμπεριέχει η ασάφεια του Νομοσχεδίου (του 2013) που άφηνε «έκθετες» τις Ελληνικές Ιπποδρομίες, αφού δεν υπήρχε κάποια σαφής και ρητή δέσμευση για τον νέο πάροχο τέτοια που να τον υποχρεώνει να διεξάγει Ελληνικές Ιπποδρομίες (σημ. «Ιπποδρομιών»: για αυτό το ζήτημα θα ακολουθήσει πολύ σύντομα σχετικό δημοσίευμα μαζί με τα ανάλογα αδιάψευστα ντοκουμέντα…)

Τώρα ήρθε η ώρα να δοθεί «καθαρή λύση». Και η μόνη «καθαρή λύση» είναι αυτό που όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις Ελληνικές Ιπποδρομίες επιθυμούσαν εξαρχής, και αυτό δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση της παραχώρησης της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Κάθε ώρα που περνά «μετρά» εις βάρος των Ελληνικών Ιπποδρομιών, κάθε λεπτό που χάνεται πια ανάμεσα σε παλινωδίες και «διαβουλεύσεις» είναι σχεδόν βέβαιο πως αποβαίνει καταστροφικό για την συνολική πορεία ενός αθλήματος που έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαιότητας.

Αυτό που πρέπει απαραιτήτως να συμβεί παράλληλα είναι η εκ βάθρων αναθεώρηση όλων των Κανόνων και των Διατάξεων που διέπουν τις Ελληνικές Ιπποδρομίες – με έμφαση στον ρόλο και τις αρμοδιότητες της Φιλίππου Ένωσης της Ελλάδος – και η χάραξη εγχώριας Ιππικής Πολιτικής που θα εποπτεύεται στενότατα και αδιαλείπτως από το αρμόδιο Υπουργείο.

Αν δεν συμβούν όλα τα παραπάνω και ταχύτατα, τότε οι Ελληνικές Ιπποδρομίες δεν έχουν καμία «τύχη» στους καιρούς που έρχονται. Πρέπει λοιπόν να γίνει
από όλους απολύτως αντιληπτό πως οι επιλογές του σήμερα «σφραγίζουν ανεξίτηλα» το «αύριο» του αθλήματος και το μέλλον χιλιάδων Ελληνικών οικογενειών.

Οι «Ιπποδρομίες» προτίθενται να αναλάβουν για άλλη μία φορά πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, της σπουδαίας προσπάθειας
δηλαδή για την πλήρη «θωράκιση» των Ελληνικών Ιπποδρομιών κόντρα στις επαπειλούμενες δυσμενείς εξελίξεις που θέτουν εν αμφιβόλω όχι μόνο την σταθερή ροή τους αλλά απειλούν ευθέως και την ίδια τους την ύπαρξη. Καλούμε όλους όσους έχουν θεσμικό ρόλο, όλους όσους έχουν άμεση ή έμμεση επαγγελματική εμπλοκή με το άθλημα και όλους όσους αγαπούν τις Ελληνικές Ιπποδρομίες να ενισχύσουν από την πλευρά τους αυτή την προσπάθεια, και τέλος καλούμε την νέα Πολιτική Ηγεσία του τόπου να αποδείξει έμπρακτα πως και υπολογίζει τις Ελληνικές Ιπποδρομίες και θέλει την υγιή ανάπτυξή τους, για το καλό του αθλήματος και όλων των εργαζομένων που ζουν από αυτό.
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»