Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις


Το παν στην ζωή είναι… «να κοιμάσαι ήσυχα τα βράδια»…


άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια από την ημέρα  που οι «Ιπποδρομίες» έκαναν την πρώτη τους «δειλή» - και συνάμα φιλόδοξη – εμφάνιση στο Διαδίκτυο. Δύο πολύ «γεμάτα» χρόνια, με πλούσια «δράση» και πάμπολλες εναλλαγές συναισθημάτων… Και φυσικά, αμέτρητες ώρες δουλειάς…
 
Μία τέτοια ημέρα λοιπόν θα περίμενε κάποιος να «εκφωνούνται πανηγυρικοί», να υπάρχει «εορταστικό κλίμα», να «ανεβαίνει η διάθεση», κατά το κοινώς λεγόμενο… Πώς όμως να συμβούν όλα αυτά, όταν ο Ελληνικός Ιππόδρομος, το βασικό αντικείμενο και πρώτιστο μέλημα των «Ιπποδρομιών», βρίσκεται σήμερα πια σε τέτοια ένδεια – πρωτοφανή στα χρονικά της πολυετούς ένδοξης ιστορίας του – και βαδίζει, καθημερινά, ανεμπόδιστα προς τον όλεθρο; Σε μία τέτοια «τραγική συγκυρία» για το άθλημα ούτε διάθεση υπάρχει, αλλά κι αν υπήρχε, είναι σίγουρο πως θα την επισκίαζε το γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας που επικρατεί στο Μαρκόπουλο…

Έτσι, λοιπόν, αυτό που σκέφτηκα να γράψω σήμερα, στην ανάγκη μου να επικοινωνήσω με όλους εσάς, τους φίλους των «Ιπποδρομιών» - και δικούς μου φίλους φυσικά – είναι ένας περιληπτικός «απολογισμός» όλων όσων έχουν γίνει εδώ, στις «Ιπποδρομίες», στο διάστημα αυτών των δύο ετών. Εμείς όχι μόνο δεν φοβόμαστε την «λογοδοσία» προς τους φιλίππους – σε αντίθεση με τους καρεκλοκενταύρους του ΟΔΙΕ - αλλά τουναντίον μάλιστα την επιδιώκουμε σε καθημερινό επίπεδο και πιστεύουμε βαθύτατα πως οι δικές σας ιδέες, σκέψεις, προτάσεις και παρατηρήσεις μας «σπρώχνουν προς το καλύτερο» διαρκώς!

Για να μην μακρηγορούμε, σε αυτά τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας των «Ιπποδρομιών», έχουν καταγραφεί:

- 2172 αναρτήσεις (την στιγμή που γράφεται το κείμενο…), εκ των οποίων οι 1342 αφορούν σε διάφορα δημοσιεύματα, άρθρα, εργασίες, αφιερώματα, παρουσιάσεις, αναλύσεις κλπ ενώ οι υπόλοιπες 830 αφορούν σε videos με Ιπποδρομίες από όλο τον πλανήτη.

- Περισσότερες από τριάντα παρεμβάσεις με επιστολές και αναφορές σε διάφορους Φορείς, Υπουργεία, και Ιπποδρομιακές Αρχές, εγχώριες και διεθνείς. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται ασφαλώς η μεγάλη επιτυχία των «Ιπποδρομιών» - μετά από «μαραθώνιο» ενεργειών που κράτησε μήνες…- να «απαιτήσουν» μέχρι τέλους από τον ΟΔΙΕ να δώσει μία επίσημη απάντηση στο θέμα της αύξησης της γκανιότας, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε, και έτσι η ιστοσελίδα διαθέτει στην κατοχή της το μοναδικό επίσημο έγγραφο που απαντά στις καταγγελίες εκείνης της εποχής.

- Συμμετοχή στην Δημόσια Διαβούλευση (το 2010) για το Νομοσχέδιο που αφορούσε στην ρύθμιση των τυχερών παιχνιδιών, με λεπτομερή παρουσίαση πακέτου πλήρων προτάσεων στα οκτώ από τα επιμέρους άρθρα του Νομοσχεδίου, όσα δηλαδή αφορούσαν άμεσα ή έμμεσα στον Ιππόδρομο.

- Δημιουργία και παρουσίαση (το 2011) της πρώτης αμιγούς Διαδικτυακής – βιντεοσκοπημένης – ιπποδρομιακής εκπομπής με τίτλο: «Τίπποις και… ουσία», η οποία «κράτησε συντροφιά» στους φιλίππους κατά τους θερινούς μήνες, στο διάστημα της καλοκαιρινής διακοπής των Ιπποδρομιών.

- Δημιουργία δύο καναλιών στο YouTube για την μεταφόρτωση των Ελληνικών και των αλλοδαπών Ιπποδρομιών και εκπομπών καθώς και ενός τρίτου καναλιού για την μεταφόρτωση των εκπομπών «Τίπποις και… ουσία» όπως και άλλων ενδιαφερόντων θεμάτων (συνεντεύξεις επαγγελματιών, ειδικά αφιερώματα των «Ιπποδρομιών» κλπ). Το ένα κανάλι (αυτό με τις αλλοδαπές Ιπποδρομίες) δυστυχώς μας το «κατέβασαν» από το YouTube, έπειτα από καταγγελίες για πνευματικά δικαιώματα, όμως πρόσφατα δημιουργήσαμε ένα ακόμη, το τέταρτο κατά σειρά, στο οποίο ξεκινήσαμε να μεταφορτώνουμε ταινίες ιπποδρομιακού περιεχομένου, αυτές που βρίσκουμε κατακερματισμένες και στην συνέχεια τις μοντάρουμε και τις «ανεβάζουμε» πλήρεις.

- Δημιουργία (το 2011) της σελίδας των «Ιπποδρομιών» στο Facebook, η οποία μετρά αισίως 128 φίλους και «συνεχίζει να ανεβαίνει», χωρίς μάλιστα καμία «στήριξη» ή προωθητική ενέργεια εκ μέρους μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η προσωπική μου σελίδα στο Facebook αριθμεί σήμερα 55 φίλους, εκ των οποίων μόνον οι 11 είναι παράλληλα και φίλοι των «Ιπποδρομιών»!

- Δημιουργία πλήθους videos – αφιερωμάτων για τις κύριες Ελληνικές Ιπποδρομίες της χρονιάς, όπως είναι τα δύο Κριτήρια (Διετών και Τριετών) και το Ντέρμπι. Επιπρόσθετα, για την διαφήμιση και την προώθηση των Ελληνικών Ιπποδρομιών – και κατά περίπτωση ορισμένων επιλεγμένων αλλοδαπών που υπήρχαν στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ – δημιουργήθηκαν και αναρτήθηκαν αμέτρητα διαφημιστικά banners και αρκετά slide shows.

- Διαρκής – σχεδόν καθημερινή - αναβάθμιση της ιστοσελίδας με πλήθος σημαντικών βελτιώσεων και εισαγωγή χρηστικών εργαλείων  που έχουν ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλίππων.


Νομίζω ότι όλα αυτά αρκούν, αν και θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολύ περισσότερα… Θα μου πει τώρα κάποιος: Μα καλά, όλα αυτά για ποιό λόγο τα κάνεις, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι οι «Ιπποδρομίες» δεν σου αποφέρουν κανένα εισόδημα; Εδώ ακριβώς λοιπόν «κολλάει» ο σημερινός υπότιτλος του άρθρου: για να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχα τα βράδια, χωρίς τύψεις και ενοχές… Σε αυτό που αγαπώ τόσο πολύ, τις Ελληνικές Ιπποδρομίες, διέθεσα δεκαεπτά εργασιακά χρόνια από την ζωή μου (ανασφάλιστος και μερική απασχόληση) και παρότι κάποια στιγμή έχασα την δουλειά μου, συνεχίζω – για όσο αντέξω τελικά…- να τις στηρίζω με όλες τις - μικρές μου οπωσδήποτε – δυνάμεις και συνεπικουρούμενος δίχως άλλο από την τεράστια δική σας αγάπη και υποστήριξη, έτσι ώστε να μπορώ να τις απολαμβάνω μαζί με όλους εσάς, έστω και αν ορισμένοι «εργάζονται ολημερίς για το αντίθετο», έστω αν και τις ζω τώρα πια από μακριά…


Εύχομαι του χρόνου να είμαστε πρωτίστως όλοι καλά και να έχω κάτι καλό και αισιόδοξο για να γράψω… Για να κλείσω όμως «όπως πρέπει», «η ημέρα ανήκει σε εσάς», τους φίλους των «Ιπποδρομιών», που με την αγάπη και την υποστήριξή σας μας δίνετε καθημερινά την απαραίτητη «ώθηση» για να συνεχίσουμε, όσο συνεχίσουμε…

Στα γενέθλια είθισται να υπάρχει «κέρασμα», μικρό ή μεγάλο δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, εδώ στις «Ιπποδρομίες» οι παραδόσεις και τα έθιμα κατά κανόνα τηρούνται, για αυτό σας προτρέπω να διαβάσετε και το άλλο σημερινό δημοσίευμα που έχει σαφώς πιο «εορταστικό χαρακτήρα» και στο οποίο υπάρχει για όλους σας ένα μικρό «δωράκι», μικρό δείγμα της δικής μας εκτίμησης και αγάπης!

Να είστε όλοι καλά!


Διαβάστε σχετικά (κάντε κλικ στον τίτλο):

- Editorial, της 14ης Οκτωβρίου 2010 (η πρώτη ανάρτηση των «Ιπποδρομιών»)
Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Χρόνια Πολλά «Ιπποδρομίες»!




Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Σήμερα που οι «Ιπποδρομίες» συμπληρώνουν δύο χρόνια «ζωής» στο Διαδίκτυο, δεν θα μπορούσαμε να μην σας πούμε ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» για όλη την αγάπη, την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει, από το ξεκίνημα αυτής της «περιπέτειας» μέχρι και σήμερα!

Υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαμε να σας πούμε αυτό το «ευχαριστώ» από ένα «κέρασμα»; Δημιουργήσαμε λοιπόν για όλους εσάς, τους φίλους των «Ιπποδρομιών», ένα video με αποσπάσματα από διάφορες πολύ ωραίες «στιγμές» της ιπποδρομιακής καθημερινότητας στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου, «ντυμένα» με μουσική επένδυση. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την πολύ καλή φίλη των «Ιπποδρομιών», την - γνωστή σε όλους τους φίλιππους – αμαζόνα Καντιώ Βουτσίνου που πολύ απλόχερα μας παραχώρησε ωραία αποσπάσματα από την προσωπική της συλλογή, τα οποία θα έχετε στην συνέχεια την δυνατότητα να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί!

Ευχόμαστε σε όλους εσάς – και στον καθένα προσωπικά - τους φίλους μας, τους φίλους των «Ιπποδρομιών», υγεία, δύναμη και ευτυχία σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο! Αυτό που εμείς δεν πρέπει να ξεχνούμε ποτέ και που εσείς θα πρέπει να θυμάστε πάντα, είναι πως οι «Ιπποδρομίες» δεν είναι απλώς μία «άψυχη ιστοσελίδα», οι «Ιπποδρομίες» ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, οι φίλοι και αναγνώστες της!


Χρόνια Πολλά «Ιπποδρομίες»!


Απολαύστε το επετειακό video – αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών»:

Δύο χρόνια «Ιπποδρομίες»!
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»