Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλη Βρετανία: Ισοφάριση ενός μεγάλου ρεκόρ από τον 11χρονο Dvinsky


Με τη χθεσινή του συμμετοχή έφτασε αισίως τις 217 συμμετοχές στην καριέρα του! – Μετονομάστηκε προς τιμήν του η κούρσα που διαγωνίστηκε!


Ένα «ιστορικό επίτευγμα» είναι γεγονός!

Ο ίππος Dvinsky έγραψε το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ με μεγάλα γράμματα, καθώς χθες, στο Ιπποδρόμιο Kempton της Αγγλίας διαγωνίστηκε για 217η φορά στην αγωνιστική του σταδιοδρομία (!) και για την ιστορία τερμάτισε στην τέταρτη θέση της άφιξης, ενάμισι μήκος πίσω από τον νικητή ίππο Zing Wing. Με την εμφάνισή του αυτή ισοφάρισε το ρεκόρ του ίππου Sharp Hat, ο οποίος κατάφερε και αυτός να τρέξει συνολικά 217 φορές σε διάστημα δώδεκα ετών (κατά την περίοδο 1996 – 2007). Στην προκειμένη περίπτωση, το ρεκόρ του Dvinsky είναι σημαντικότερο, αφού επιτεύχθηκε σε διάστημα εννέα ετών (γεννήθηκε το 2001 και άρχισε να τρέχει στις Ιπποδρομίες ως τριετής).

Από την αρχή της καριέρας του ο ίππος Dvinsky έτρεχε προγραμματισμένα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου κάθε 16 ημέρες) ενώ ο τωρινός προπονητής του, κύριος Paul Howling, σε σχετικές δηλώσεις του σημείωσε ότι ο Dvinsky είναι ένας ίππος που δε χρειάζεται πολλές «δουλειές» για «να έρθει στη θέση του» και πως είναι ακόμα αρκετά «ενθουσιώδης», για να καταλήξει με τον χαρακτηρισμό πως πρόκειται για ένα «απίστευτο άλογο».

Ο Διευθυντής του Ιπποδρομίου Kempton τώρα, κύριος Barney Clifford, έδειξε «γρήγορα αντανακλαστικά» και θέλοντας να εκμεταλλευτεί εμπορικά το γεγονός της εμφάνισης του Dvinsky στην πρώτη ιπποδρομία του προγράμματος στο Kempton και της μεγάλης έκτασης δημοσιότητα που δόθηκε σε αυτή λόγω του ιστορικού ρεκόρ που θα ισοφάριζε (ο Dvinsky, ειρήσθω εν παρόδω, διαγωνίστηκε χθες για 76η φορά στο Ιπποδρόμιο Kempton) έσπευσε άμεσα να κλείσει συμφωνία με τον σπόνσορα της συγκεκριμένης αναμέτρησης και κατάφερε να αλλαχθεί η ονομασία του επάθλου της διαδρομής προς τιμήν του Dvinsky, που μετονομάστηκε σε «Betdaq Dvinsky Record-Equalling 217th Run Handicap»!

Σε σχετικές δηλώσεις του πριν από την κούρσα, ο κύριος Clifford χαρακτήρισε τον Dvinsky ως ένα «εκπληκτικό άλογο», τονίζοντας ιδιαίτερα πως οι Ιπποδρομίες – γενικά - χρειάζονται πάντοτε τέτοιους «ίππους - σύμβολα». Για το λόγο αυτό, δε θα μπορούσε να περάσει «στα ψιλά» το χθεσινό κατόρθωμα του Dvinsky, δίνοντας παράλληλα την είδηση ότι οι υπεύθυνοι του Ιπποδρομίου στο Kempton αναζητούν ήδη ευκαιρίες για το μέλλον προκειμένου ο Dvinsky να επανεμφανιστεί εκεί για να ξεπεράσει πλέον τις 217 συμμετοχές στην καριέρα του και να δημιουργήσει ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ.

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Στη φωτο του άρθρου διακρίνεται ο ίππος Dvinsky στο κάγκελο (με τις βυσσινί παρωπίδες).

«Ιπποδρομίες»

Κύπρος: «Αυξημένη κινητικότητα» για τη ρύθμιση του ιπποδρομιακού στοιχήματος


 ΑΚΕΛ: Θα πρέπει να ρυθμιστούν ΟΠΑΠ και ιππόδρομος


Το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι πρέπει να ρυθμιστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν το στοίχημα.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού σημείωσε ότι αφού ρυθμίστηκε το ηλεκτρονικό στοίχημα, θα πρέπει να ρυθμιστούν τα στοιχήματα του ΟΠΑΠ αλλά κυρίως το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε την Βουλή ότι σύντομα θα καταθέσει νομοθεσία με στόχο να ρυθμιστεί το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία της Betfair ο κύριος Δαμιανού είπε ότι η Βουλή πολύ σωστά απαγόρευσε τα ανταλλακτήρια στοιχήματα, αφού με βάση τα στοιχεία παρέχεται η δυνατότητα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος 

(σημ. «Ιπποδρομιών»: Πριν από μερικές ημέρες η γνωστή εταιρία διαδικτυακού στοιχήματος στράφηκε κατά της απόφασης της Κύπρου να αποκλείσει από την αγορά των τυχερών παιχνιδιών της τα ανταλλακτήρια στοιχήματος με προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, θέμα που ασφαλώς αναμένεται να έχει συνέχεια και επιπλέον αφορά και στη χώρα μας ενόψει του μελλοντικού «ανοίγματος» της εγχώριας αγοράς).

Πηγή: www.astra.com.cy
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»