Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Το θέμα της εβδομάδας


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Επιστρέφοντας μετά από καιρό θα λέγαμε στις «αγαπημένες συνήθειες» της συγκεκριμένης στήλης (μιας και οι έκτακτες ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων μας «ανάγκασαν» να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της επικαιρότητας) θα ασχοληθούμε σήμερα με ένα καινούργιο, «ολόφρεσκο» ιστοχώρο, μία εξαιρετική προσπάθεια που αξίζει να προβληθεί!

Μερικά λόγια για το «θέμα της εβδομάδας»:

Ο ΟΔΙΕ «φυτοζωεί» εδώ και χρόνια, ενώ σε ο, τι έχει να κάνει με το Διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες, διαχρονικά δεν ασχολήθηκε με την αναβάθμιση της υπάρχουσας ιστοσελίδας του, ώστε αυτή να καταστεί τελικά ένα διαδραστικό μέσο προβολής των Ιπποδρομιών και επικοινωνίας με τους φιλίππους.

Η ανάγκη των φιλίππων από την άλλη πλευρά για ενημέρωση και επικοινωνία είναι δεδομένη, κάτι που αποδεικνύεται εύκολα, ειδικότερα μάλιστα αν ανατρέξει κάποιος στα στατιστικά επισκεψιμότητας των – αρκετών για τα σημερινά «τραγικά» δεδομένα – ιπποδρομιακών ιστοσελίδων, οι οποίες «σε πείσμα των καιρών» γνωρίζουν – οι περισσότερες εξ αυτών – άνθηση και κατορθώνουν να προσελκύουν ακόμα και νέους φιλίππους!

Μέσα λοιπόν σε αυτό το «μπουκέτο» των σελίδων του Διαδικτύου, πολύ πρόσφατα «άνθισε» άλλη μία ιστοσελίδα, η οποία αποτελεί το σημερινό «θέμα της εβδομάδας».

Ακολουθεί η παρουσίαση του σημερινού «θέματος της εβδομάδας»:

Ο λόγος γίνεται για τον νέο ιστοχώρο με τον τίτλο: «Η φροντίδα του αλόγου… με Αγάπη!» που δημιουργήθηκε – πραγματικά με πολλή αγάπη! – από την πασίγνωστη – σε όλους τους φιλίππους – αμαζόνα του Ελληνικού Ιπποδρόμου Καντιώ Βουτσίνου

«Η φροντίδα του αλόγου… με Αγάπη!» αποτελεί με λίγα λόγια ένα εκπαιδευτικό – ενημερωτικό blog για την διαχείριση αλόγων, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες και πολλά ενδιαφέροντα θέματα γύρω από το άλογο και από την καθημερινή του φροντίδα. Οι πληροφορίες που μεταφέρει η Καντιώ Βουτσίνου αποτελούν θα λέγαμε το «απόσταγμα» των δικών της γνώσεων και εμπειριών, ενώ με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε πως ετοιμάζεται ήδη ένα εξαιρετικά «μεγαλόπνοο» σχέδιο: η σύνταξη ενός ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book) για την φροντίδα και διαχείριση των αλόγων! 

Τον ιστοχώρο «Η φροντίδα του αλόγου… με Αγάπη!» μπορείτε όσοι επιθυμείτε να τον επισκεφτείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://kandio.blogspot.com/, ενώ ήδη ο σύνδεσμός του (link) «φιγουράρει» και στον πίνακα των «Ιπποδρομιών» που περιλαμβάνονται όλες οι ιπποδρομικές σελίδες και βρίσκεται στο δεξί μενού της αρχικής σελίδας και προς τα κάτω.

Θέλουμε σε αυτό το σημείο να ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία στην πολύ αξιόλογη προσπάθεια της Καντιούς Βουτσίνου και να ευχηθούμε παράλληλα «καλοτάξιδη» η ιστοσελίδα «Η φροντίδα του αλόγου… με Αγάπη!»! Σε τέτοιους «χαλεπούς ιπποδρομιακά καιρούς» που βιώνουμε στην χώρα, κάθε καινούργια προσπάθεια που αποσκοπεί στην δημιουργία ενός ακόμα «διαύλου επικοινωνίας» με τους φιλίππους είναι εξαιρετικά σημαντική και την επικροτούμε από όπου και αν προέρχεται! 

Σε ο, τι αφορά τώρα στις Ελληνικές ιπποδρομιακές ιστοσελίδες, ο «ανταγωνισμός» έχει δώσει προ πολλού την θέση του στον «συναγωνισμό» (Σημ. «Ιπποδρομιών»: θα έχετε παρατηρήσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα η μία ιστοσελίδα να «στηρίζει» και να προωθεί τις υπόλοιπες) καθώς αποτελεί μάλλον κοινή πεποίθηση πως το μέλλον των Ιπποδρομιών – όποιο κι αν είναι αυτό – τις χρειάζεται και τις «χωρά» όλες, ανεξάρτητα αν οι απόψεις συμπίπτουν ή διίστανται κατά περίπτωση. Ο σκοπός είναι κοινός και αφορά πρωτίστως στην προσπάθεια για την αναβάθμιση και την πρόοδο των Ελληνικών Ιπποδρομιών. Σε αυτήν την προσπάθεια λοιπόν προστέθηκε ήδη ένας «καλός σύμμαχος» και εμείς τον καλωσορίζουμε θερμά!

Για επίλογο, αποφασίσαμε σήμερα να δημοσιοποιήσουμε μία πολύ ευχάριστη είδηση που αφορά προσωπικά στην Καντιώ Βουτσίνου και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο το επιστέγασμα των προσπαθειών της και ένα είδος… «γλυκιάς παρηγοριάς», δεδομένου ότι πέρασε μερικές δύσκολες στιγμές μετά από ένα αρκετά σοβαρό τραυματισμό που της στέρησε – και εξακολουθεί προσωρινά να της στερεί – την ενασχόλησή της με τις Ιπποδρομίες. Αφού λοιπόν της ευχηθούμε «περαστικά», παράλληλα θα πρέπει να της πούμε και «θερμά συγχαρητήρια», αφού η Καντιώ Βουτσίνου πρόκειται να βραβευτεί στην ετήσια γιορτή της ΕΙΔΙΕ (που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 04-03-2012) ως η καλύτερη μαθητευόμενη αναβάτιδα και θα της απονεμηθεί σχετικό Κύπελλο!

Και εις ανώτερα Καντιώ!
«Ιπποδρομίες»

«Έφυγε» στα 25 χρόνια του ο Royal Academy


 
Ο ίππος Royal Academy, ο οποίος απέκτησε σπουδαία φήμη μετά από την επικράτησή του στην ιπποδρομία 1990 Breeders' Cup Mile (με την φοβερή ομολογουμένως ίππευση του «θρυλικού» Lester Piggott) έθανε σε ηλικία 25 ετών.

1990 Breeders' Cup Mile

Ο γιος του Nijinsky (CAN) και της Crimson Saint (USA) που ανήκε στην προπόνηση του «μεγάλου» Vincent O'Brien «έφυγε» από φυσικά αίτια (λόγω της μεγάλης ηλικίας του) στο Ιπποφορβείο Coolmore της Αυστραλίας.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του Ιπποφορβείου Coolmore, κύριος Tom Magnier, εξέφρασε την λύπη για τον χαμό του Royal Academy, ο οποίος είχε εγκατασταθεί εκεί την τελευταία πενταετία και μέχρι πριν δύο χρόνια εκτελούσε χρέη επιβήτορα.

Royal Academy
Ο Royal Academy όλα αυτά τα χρόνια χάρισε μεγάλο πλήθος από σπουδαίους νικητές ίππους όλων των ηλικιών σε μεγάλο εύρος αποστάσεων (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αν και η Racing Post στα σχόλιά της τον χαρακτηρίζει ως «κορυφαίο sprinter – miler» και ένα πολύ καλό επιβήτορα για κορυφαίους διετείς ίππους σε αποστάσεις από 1.000 έως 1.600 μέτρα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως από τον Bel Esprit (AUS), έναν από τους γιους του Royal Academy, προέρχεται η κορυφαία σήμερα Αυστραλιανή φοράδα Black Caviar).

 Κατά την διάρκεια της αγωνιστικής του σταδιοδρομίας ο Royal Academy κατέκτησε τέσσερις νίκες και τερμάτισε δύο φορές δεύτερος σε επτά συμμετοχές, αποσπώντας έπαθλα συνολικής αξίας περίπου 895.983,00 €, ενώ οι απόγονοί του έχουν δώσει μέχρι τώρα περισσότερους από 160 νικητές σε Ιπποδρομίες Stakes, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει έπαθλα που υπερβαίνουν τα 120 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (!)

«Ιπποδρομίες»

Το σχόλιο της ημέρας


 
Καλημέρα σε όλους τους φίλους των «Ιπποδρομιών»!

Τετάρτη 29-02-2012, τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου και η θεματολογία των «Ιπποδρομιών» έχει ως εξής:

Όπως γίνεται κάθε Τετάρτη, «φιλοξενούμε» το «θέμα της εβδομάδας» – με εξαίρεση πάντως τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας των αλλεπάλληλων εκτάκτων γεγονότων που μας ανάγκασαν να αλλάξουμε την συνήθη ροή της θεματολογίας –, που σήμερα ασχολείται με την δημιουργία μίας νέας ιστοσελίδας η οποία έχει ως κεντρικό θέμα της το άλογο και την φροντίδα του.

Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο επιβήτορα Royal Academy, ο οποίος «έφυγε» πριν από λίγες ημέρες στα 25 του χρόνια.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα, υπάρχουν για όλους εσάς έξι καινούργια videos που προέρχονται αυτή την φορά όλα από την Ευρώπη (και πιο συγκεκριμένα από την Γαλλία). Μπορείτε λοιπόν να παρακολουθήσετε σε video τις εξής αναμετρήσεις (κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο για να μεταβείτε άμεσα):







Οι υποδείξεις για τις αλλοδαπές Ιπποδρομίες της Πέμπτης 01-03-2012 θα δημοσιευτούν κάπου προς το απόγευμα, ενώ τέλος, αν προκύψει κάποιο αιφνίδιο ιπποδρομιακό γεγονός, θα ενημερώνεστε άμεσα και διαρκώς με έκτακτα δημοσιεύματα.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»