Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Γαλλικές Ιπποδρομίες: Προγνωστικά Σαββάτου 18-02-2012

 
     Προγνωστικά Σαββάτου 18-02-2012 (από την Γαλλική ιστοσελίδα zeturf.com)

Επτά διαδρομές από την Γαλλία περιλαμβάνει το στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ για το Σάββατο 18-02-12. Με μία ιπποδρομία με αμαξίδια από το Ιπποδρόμιο Agen Le Passage θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Γαλλικού προγράμματος (14:15) ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες έξι επίπεδες διαδρομές από το Ιπποδρόμιο Gagnes-Sur_Mer.

Συνοπτικά, οι προτάσεις της Γαλλικής ιστοσελίδας zeturf.com για τις συγκεικριμένες ιπποδρομίες έχουν ως εξής:

1. 13-9-7-10-12-14
2. 3-2-1
3. 3-4-1
4. 2-5-4-6
5. 5-3-7-14-10-16-11-4
6. 3-1-5-2
7. 2-1-5
«Ιπποδρομίες»

Αγγλικές Ιπποδρομίες: Προγνωστικά Σαββάτου 18-02-2012

 
 Προγνωστικά Σαββάτου 18-02-2012 (από την Αγγλική ιστοσελίδα timeform.com)

Με τέσσερις ιπποδρομίες από την Αγγλία που περιλαμβάνονται στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ θα συνεχιστεί (αμέσως μετά από τις Γαλλικές αναμετρήσεις) το πρόγραμμα του Σαββάτου 18-02-12. Η έναρξη του Αγγλικού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει στις 17:25 και περιλαμβάνει επίπεδες διαδρομές, όλες από το Ιπποδρόμιο Lingfield Park.

Συνοπτικά, οι προτάσεις της Αγγλικής ιστοσελίδας timeform.com για τις συγκεικριμένες ιπποδρομίες έχουν ως εξής:

1. 9-1-7
2. 5-7-4
3. 3-6-1
4. 3-11-8
«Ιπποδρομίες

Έκτακτη επικαιρότητα: παραιτήθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού – νεότερη ενημέρωση

  
Μετά από την ληστεία που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Υπουργός Πολιτισμού (και πολιτικός προϊστάμενος του ΟΔΙΕ σήμερα) κύριος Παύλος Γερουλάνος έθεσε αμέσως την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού, ο οποίος – σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου – θα εξετάσει πρώτα όλα τα δεδομένα και θα πάρει τις αποφάσεις του.

Για οτιδήποτε άλλο προκύψει οι «Ιπποδρομίες» παρακολουθούν το θέμα και θα σας ενημερώσουν με νεότερο δημοσίευμα.

«Ιπποδρομίες»

Έκτακτη επικαιρότητα – παραίτηση υπέβαλε πριν από λίγο ο Υπουργός Πολιτισμού


 
Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως ο Υπουργός Πολιτισμού (και πολιτικός προϊστάμενος του ΟΔΙΕ σήμερα) κύριος Παύλος Γερουλάνος έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού αμέσως μετά από την ληστεία που σημειώθηκε πριν λίγες ώρες στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αυτή θα γίνει δεκτή, πάντως το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στο γεγονός της παραίτησης του Υπουργού στον οποίο υπάγεται ο Ελληνικός Ιππόδρομος.

Οι εξελίξεις «τρέχουν» και μόλις υπάρξουν νεότερα για το θέμα θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ιπποδρομίες»

Απόψεις: Γεώργιος Αλιμπινίσης (προπονητής δρομώνων ίππων)


 Επιστολή προς τις «Ιπποδρομίες» του προπονητή κυρίου Γεώργιου Αλιμπινίση

Ο προπονητής κύριος Γεώργιος Αλιμπινίσης μας απέστειλε μία επιστολή στην οποία εκθέτει τις απόψεις του σχετικά με την αναγγελία της εφαρμογής – από πλευράς του ΟΔΙΕ – μικτού προγράμματος στοιχηματισμού με Ελληνικές και αλλοδαπές ιπποδρομίες.

Οι «Ιπποδρομίες» έχουν δημόσια υποσχεθεί εδώ και καιρό πως θα παράσχουν πάντοτε «ελεύθερο βήμα» σε όλους τους επαγγελματίες του Ιπποδρόμου και προτίθενται ευχαρίστως να φιλοξενούν κάθε κόσμια άποψη (είτε μας βρίσκει σύμφωνους ή όχι) με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των φιλίππων καθώς και την παράλληλη δημιουργία ενός «διαύλου επικοινωνίας» με τους επαγγελματίες.

Ο κύριος Αλιμπινίσης, ο οποίος ανήκει στην νεότερη γενιά των ταλαντούχων προπονητών του Μαρκόπουλου, αναλύει εκτενώς στο κείμενο που ακολουθεί τις σκέψεις του γύρω από όλες τις πιθανές – κατά την προσωπική του εκτίμηση – επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη ενέργεια του ΟΔΙΕ:

Γεώργιος Αλιμπινίσης
Με βάση τις τελευταίες αποφάσεις της ΟΔΙΕ ΑΕ για την εισαγωγή ξένων ιπποδρομιών στο Ελληνικό πρόγραμμα κρίνω αναγκαίο να σας αποστείλω  την προσωπική μου άποψη για το παραπάνω γεγονός καθώς και το τί έχει διαδραματιστεί  έως και σήμερα σε σχέση με την προσπάθεια του κλάδου μου να επικοινωνήσει  και να συζητήσει το όλο εγχείρημα πριν την υιοθέτηση του από πλευράς οργανισμού.

Στις λίγες επαφές που είχαμε λοιπόν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κο Αλέξανδρο Ζαχαρή διαπιστώθηκε το ότι η διάθεσή του είναι η άμεση αύξηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος εφαρμόζοντας κάποιες ιδέες και τακτικές με σκοπό την επίτευξη του παραπάνω στόχου, στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των ενεργειών περιλαμβάνεται και  η εισαγωγή αλλοδαπών ιπποδρομιών έχοντας ως σκοπό την δυσκολία πρόβλεψης από το φίλιππο κοινό ειδικά στα παιχνίδια των Σκορ6 και Σκορ4 κάτι το οποίο θα οδηγήσει κατά την άποψη του Διευθύνοντα σε αύξηση του ιπποδρομιακού τζίρου καθώς και σε ενίσχυση του λογαριασμού επάθλων.

Στην προσπάθεια και διάθεση αυτήν λοιπόν που ξεκινάει η ΟΔΙΕ ΑΕ τόσο εγώ όσο και η ολομέλεια των συναδέλφων μου δεν θα μπορούσαν ποτέ να σταθούν εμπόδιο μιας και όλοι μας αυτήν την δύσκολη χρονικά στιγμή ο ιπποδρομιακός χώρος έχει ανάγκη από την συνοχή και στήριξη των πάντων με μια μόνον διαφορά που έχει να κάνει με το ότι ο ΟΔΙΕ για κάθε ιδέα ή πρόταση που επρόκειτο να υλοποίηση θα πρέπει να λαμβάνει  υπόψην του (με την μορφή διαλόγου)όλες τις απόψεις  των κλάδων που συσχετίζονται με το ιπποδρομιακό στοίχημα κάτι που για το παραπάνω εγχείρημα ποτέ δεν έπραξε.

Για την συγκεκριμένη λοιπόν ενέργεια η προσωπική μου άποψη βασίζεται στο ότι τέτοιες μέθοδοι χαρακτηρίζονται ως «τρικ» και ποτέ ως οριστικές λύσεις στο πρόβλημα μιας και γνωρίζουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις Ελληνικές ιπποδρομίες πως όσο ο αριθμός έμψυχου δυναμικού φθίνει ημέρα με την ημέρα χωρίς την ελάχιστη εισαγωγή νέων ίππων καθώς και ιδιοκτητών θα οδηγηθούμε πολύ σύντομα στην διεξαγωγή ελαχίστων ελληνικών ιπποδρομιών ανά εβδομάδα και μάλιστα τέτοιας σύνθεσης που ουδέν αγωνιστικό ενδιαφέρον θα έχουν. Εκτός των άλλων θα πρέπει να επισημάνω πως σύσσωμη η ιπποδρομιακή οικογένεια και από την πλευρά του ο κάθε κλάδος έχουν δώσει μεγάλο αγώνα για να σταθεροποιήσουν τόσο τον τζίρο των ελληνικών ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων σε έναν διατηρητέο  σταθερό αριθμό όσο  και το απομένον  Φίλλιπο κοινό σε συνεχή ενδιαφέρον αυτό λοιπόν το στοιχηματικό οικοδόμημα δεν έχει δικαίωμα κανένας με καμία ιδέα στηριζόμενη στο «ίσως» να το θέτει σε κίνδυνο μιας και θα πρέπει να το φυλάττουμε ως «κόρη οφθαλμού» την σημερινή δύσκολη εποχή και θέλοντας να γίνω πιο σαφής θα αναφέρω τους λόγους εκείνους που αν επιβεβαιωθούν τότε το ως άνω εγχείρημα θα έχει αρνητικό ρόλο στην όλη κατάσταση. Αυτοί είναι:

α) Εισαγωγή αλλοδαπής ιπποδρομίας μεταξύ ελληνικών ιπποδρομιών θα καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη για τα παιχνίδια Σύνθετο-Σύνθετο Δίδυμο-Σύνθετο Φορκάστ έχοντας ως αποτέλεσμα ή την τελείως αποφυγή των συγκεκριμένων παιχνιδιών ή την μερική συμμετοχή από πλευράς πονταρίσματος των παικτών με την δικαίως αιτιολογία του ότι η ξένη ιπποδρομία είναι παιχνίδι «τζόκερ» για τον Έλληνα φίλιππο και όχι «ιππόδρομος» είναι δηλαδή σαν να αναιρείς από τον πελάτη σου το δικαίωμα να υποστηρίζει πως είναι «διαβασμένος». Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του τζίρου στα συγκεκριμένα παιχνίδια σε σύγκριση με το αν αυτά διεξάγονταν μεταξύ ελληνικών ιπποδρομιών.

β) Το να χάσεις κάποιον αριθμό πελατών οι οποίοι θα θεωρήσουν πως εκβιαστικά τους οδηγείς σε ποντάρισμα επιλογή σου και όχι επιλογής τους.

γ) Το να προσπαθείς σε αμοιβαίο στοίχημα να δημιουργείς συνθήκες συσσώρευσης χρηματικών ποσών και διανομή σε λίγους αυτομάτως παύεις να ενισχύεις την γκανιότα μιας και με τέτοιους τρόπους δεν δίδεται η δυνατότητα να ανακυκλώνεται το ποντάρισμα από πλευρά των φιλίππων.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν θεωρώ πως η παραπάνω ιδέα για την εισαγωγή αλλοδαπών ιπποδρομιών ενδιάμεσα του ελληνικού προγράμματος  ελλοχεύει κινδύνους τόσο για την μείωση του ιπποδρομιακού τζίρου και μάλιστα σε μια περίοδο που ο ΟΔΙΕ χρειάζεται και τον πιο μικρό οβολό όσο και του φίλιππου κοινού καθώς και το ότι τέτοιες ιδέες αποτελούν «μπαλώματα» και όχι λύσεις στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές ιπποδρομίες σήμερα, προβλήματα όπως η μείωση του αριθμού ίππων που συμμετέχουν στις ελληνικές ιπποδρομίες καθώς και της συσσώρευσης των όσων νέων εισαχθέντων από το εξωτερικό σε συγκεκριμένους στάβλους, κάτι το οποίο μάλλον δεν ενδιαφέρει προς το παρόν τον ΟΔΙΕ.

Με τιμή

Αλιμπινίσης Γεώργιος  

«Ιπποδρομίες»

Το σχόλιο της ημέρας



Πρεμιέρα σήμερα για το μικτό πρόγραμμα με Ελληνικές και αλλοδαπές Ιπποδρομίες, σύμφωνα με τα δύο Δελτία Τύπου που εξέδωσε ο ΟΔΙΕ τις προηγούμενες ημέρες:

13/2/2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η ΟΔΙΕ ΑΕ ενημερώνει το φίλιππο κοινό ότι από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 θα διεξάγει μεικτό πρόγραμμα ιπποδρομιών, που θα περιλαμβάνει ενδιάμεσα στο ελληνικό πρόγραμμα και αλλοδαπές ιπποδρομίες.

Όλα τα στοιχήματα θα διεξάγονται κανονικά, σύμφωνα με τον κανονισμό του Αμοιβαίου Στοιχήματος.

Η ανακοίνωση του οριστικού προγράμματος θα γίνεται με τον συνήθη τρόπο.

Όλες οι σχετικές πληροφορίες θα αναρτώνται στο site του ΟΔΙΕ www.odie.gr.
 
Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. 

14/2/2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η  Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, που αρχίζει η εφαρμογή των μικτών ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις 13 Φεβρουαρίου 2012, θα συμπεριλάβει στο Ελληνικό Πρόγραμμα μία (1) ιπποδρομία από την Αγγλία. Συνεπώς ο αριθμός των ιπποδρομιών του Ελληνικού Προγράμματος της ερχόμενης Παρασκευής γίνεται δέκα (10).

Η Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. εκτιμά ότι η προσθήκη μιας ιπποδρομίας από την Αγγλία ή την Γαλλία κάθε Παρασκευή θα βελτιώσει το Ελληνικό Ιπποδρομιακό Πρόγραμμα τονώνοντας αντίστοιχα το ενδιαφέρον των Φιλίππων που αποτελεί και ένα από τους κυριότερους στόχους της διοίκησης.
 
Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

Η ανάμιξη Ελληνικών και αλλοδαπών ιπποδρομιών στο πρόγραμμα του ΟΔΙΕ επιχειρείται για πρώτη φορά και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προδικαστούν τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής αλλά ούτε και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, αν προηγουμένως δεν δοκιμαστεί στην πράξη, προκειμένου να έχουμε στην διάθεσή μας τα αναλυτικά στοιχεία του τζίρου που θα πραγματοποιήσουν αυτές οι συγκεντρώσεις. Θα πρέπει να αποφευχθούν πάντως οι παλινωδίες, για να μην υποτιμηθεί το «νέο προϊόν» πριν καλά καλά εμφανιστεί... Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται λόγω του ότι στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΟΔΙΕ μόλις πριν από τρεις ημέρες προαναγγελόταν η προσθήκη μίας ιπποδρομίας από την Αγγλία και τελικά στο μικτό πρόγραμμα εντάχθηκε μία Γαλλική στην θέση της...

Αυτό που φαίνεται ως πολύ πιθανό να συμβεί είναι να επέλθουν ορισμένες «ανακατατάξεις» στους τζίρους των ιπποδρομιακών παιχνιδιών, με ιδιαίτερη έμφαση στα παιχνίδια που αποτελούνται από περισσότερα του ενός σκέλη και περιλαμβάνουν μικτές Ιπποδρομίες (σύνθετο, σύνθετο-δίδυμο, σύνθετο-forecast, όλα τα ΣΚΟΡ).

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία πάντως είναι πως στην περίπτωση που αποδειχτεί λανθασμένη η «απόπειρα» του ΟΔΙΕ να υπάρξει άμεση ανάδραση, καθώς πλέον δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για χάσιμο χρόνου (και χρήματος βεβαίως). Με άλλα λόγια, στην περίπτωση που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν αποδώσει τα αναμενόμενα τότε θα πρέπει να επανέλθουν γρήγορα τα πράγματα στην πρότερή τους κατάσταση (μικτές συγκεντρώσεις με αμιγή και συνεχόμενα προγράμματα).

Αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε ως ένα πολύ πιθανό – και αρκετά σοβαρό – ζήτημα το οποίο μπορεί να ανακύψει είναι η πιθανότητα να σημειωθεί υπέρμετρη καθυστέρηση στην διεξαγωγή κάποιας (ή κάποιων) ιπποδρομίας που προπορεύεται ή έπεται κάποιας κούρσας του μικτού προγράμματος, κάτι που θα είχε φυσικά ως αποτέλεσμα να παρατηρηθεί πολύ μεγάλη δυσκολία στον στοιχηματισμό, αφού κατά πάσα πιθανότητα ο «νεκρός χρόνος» μεταξύ δύο διαδοχικών μικτών ιπποδρομιών θα πρέπει λογικά να κυμαίνεται – υπό φυσιολογικές συνθήκες – μεταξύ 12,5 και 15 λεπτών περίπου (με δεδομένο ότι το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ δύο διαδοχικών Ελληνικών ιπποδρομιών είναι σήμερα στα 25 λεπτά και των αλλοδαπών γύρω στα 30 λεπτά). Συνεπώς, είναι πιθανό να δημιουργηθούν ακόμα και αξεπέραστα προβλήματα στην ομαλή ροή του προγράμματος αν πάει κάτι στραβά (ειδικότερα όσο βρισκόμαστε πιο κοντά στην έναρξη της συγκέντρωσης).

Για το λόγο αυτό, η απόλυτα ενδεδειγμένη – κατά την δική μας άποψη – κίνηση είναι η μίξη μεταξύ Ελληνικών και αλλοδαπών ιπποδρομιών «στα άκρα», δηλαδή η τελευταία Ελληνική ιπποδρομία να συνδυάζεται με την πρώτη αλλοδαπή και αντίστροφα, παρακάμπτοντας έτσι με αυτό τον τρόπο σχεδόν πλήρως το παραπάνω «εμπόδιο».

Ένα ακόμα σημείο που χρήζει άμεσης διευκρίνισης από τον Οργανισμό, πριν από την διεξαγωγή του μικτού προγράμματος, είναι το τί πρόκειται να συμβεί σε περιπτώσεις τζακποτ. Η αναφορά του ΟΔΙΕ στο Δελτίο Τύπου της 13ης-02-2012 πως «…Όλα τα στοιχήματα θα διεξάγονται κανονικά, σύμφωνα με τον κανονισμό του Αμοιβαίου Στοιχήματος …» δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις, δείγμα αβλεψίας ή προχειρότητας σχεδιασμού του εγχειρήματος.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Μέχρι τώρα διεξαγόταν το παιχνίδι ΣΚΟΡ4 ξεχωριστά σε κάθε πρόγραμμα (ΣΚΟΡ4 στην Ελληνική συγκέντρωση, ΣΚΟΡ4 στις αλλοδαπές συγκεντρώσεις) και σε περιπτώσεις τζακποτ το ποσό μεταφερόταν στο αντίστοιχο παιχνίδι της επόμενης αμιγούς και ομοειδούς συγκέντρωσης (δηλαδή τα χρήματα από το τζακποτ κάθε παιχνιδιού των Ελληνικών ιπποδρομιών μεταφερόταν στο αντίστοιχο αμέσως επόμενο παιχνίδι των Ελληνικών ιπποδρομιών κοκ).

Από σήμερα λοιπόν, όπου ενδέχεται βάσιμα κάποια στιγμή να οριστεί παιχνίδι ΣΚΟΡ4 που εξετάζουμε στο παράδειγμά μας με μικτό πρόγραμμα (Ελληνικές και αλλοδαπές Ιπποδρομίες) αλλά και γενικότερα για όλα τα ιπποδρομιακά παιχνίδια στα οποία θα εμπλέκονται διαφορετικά προγράμματα, σε περίπτωση τζακποτ τι ακριβώς πρόκειται να ισχύσει; Πού θα μεταφερθούν τα χρήματα του τζακποτ, εφόσον για μία τέτοια περίπτωση δεν προβλέπεται τίποτα συγκεκριμένο στον Κανονισμό Αμοιβαίου Στοιχήματος;

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται με ενδιαφέρον τα πρώτα συμπεράσματα για το νέο εγχείρημα του ΟΔΙΕ.

«Ιπποδρομίες»

Προσφυγή στο ΣτΕ από τις εταιρείες διαδικτυακού τζόγου


 Θεωρούν αντισυνταγματική την αναδρομική φορολόγηση

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέβαλλε σήμερα η Ενωση Διαδικτυακού Στοιχήματος (Remote Gambling Association - RGA), η οποία εκπροσωπεί τους μεγαλύτερους παρόχους παγκοσμίως, σχετικά με το καθεστώς φορολογίας που υιοθέτησε η Ελληνική Κυβέρνηση για την αγορά διαδικτυακού στοιχήματος. Την προσφυγή συνυπογράφουν οι εταιρείες bet365, Betfair και William Hill.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο φορολογικό καθεστώς προβλέπει ότι οι αδειοδοτημένοι πάροχοι που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, θα πρέπει να καταβάλλουν φόρους επί των εσόδων που προκύπτουν από τη δραστηριότητα των πελατών τους που έχουν βάση την Ελλάδα, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010 μέχρι την ημερομηνία που θα χορηγηθούν οι άδειες διαδικτυακού στοιχήματος (το 30% των μικτών τους κερδών).

Επίσης, θα πρέπει να καταβάλουν φόρο 10% επί των κερδών κάθε παίκτη και πάλι αναδρομικά από τις 16 Δεκεμβρίου 2011. Πρόσφατα μόλις 16 εταιρείες από τις περίπου 200 που «παίρνουν» στοίχημα από την Ελλάδα υπέβαλαν αίτηση για να αποκτήσουν φορολογική ενημερότητα και πολλές από αυτές δήλωσαν έναρξη εργασιών στα τέλη του 2011 και δεν μπορούν να φορολογηθούν για τις χρήσεις 2010 και 2011, αφού δεν είχαν τότε δραστηριότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της RGA, στόχος της προσφυγής είναι η ακύρωση της υπουργικής απόφασης που υπαγορεύει την αναδρομική καταβολή φόρων τόσο επί των ακαθάριστων εσόδων των παρόχων, όσο και επί των κερδών του παίκτη.

Η ενέργεια αυτή βασίζεται στο επιχείρημα ότι τα προτεινόμενα φορολογικά μέτρα είναι αντισυνταγματικά, καθώς παραβιάζουν το δικαίωμα του επιχειρείν και δε συμβαδίζουν με την αρχή της αναλογικότητας. Επιπλέον, οι προτάσεις δε συνάδουν με την αρχή ότι οι διεθνείς συνθήκες υπερισχύουν τυχόν αντικρουόμενων διατάξεων που προβλέπονται στο Ελληνικό Δίκαιο.

Οπως υποστηρίζει η RGA, οι φορολογικές υποχρεώσεις που προτείνονται για τους διαδικτυακούς παρόχους είναι αντισυνταγματικές και μη συμβατές με τις απαιτήσεις της Ε.Ε., την ίδια στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση χορηγεί στον ΟΠΑΠ, ο οποίος κατέχει το μονοπώλιο στην offline αγορά τυχερών παιχνιδιών, επέκταση της υφιστάμενης άδειας του για τη διατήρηση του μονοπωλίου στην offline αγορά τυχερών παιχνιδιών, για 10 επιπλέον χρόνια. Η επέκταση της άδειας που ισχύει για την περίοδο 2020-2030, πραγματοποιήθηκε με τρόπο αδιαφανή, που αντίκειται πλήρως στις αρχές του δίκαιου ανταγωνισμού.

Επιπλέον, σήμερα ο ΟΠΑΠ δεν πληρώνει φόρους για τη δραστηριότητα του στην offline αγορά, ενώ οι διαδικτυακοί πάροχοι θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν φόρους της τάξης του 30% επί των ακαθάριστων κερδών τους. Παράλληλα, πρέπει να αναφερθεί ότι οι πελάτες του ΟΠΑΠ δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου 10% (για τα κέρδη κάτω των €100).

Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2011, η RGA υπέβαλε δύο προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη ψήφιση του Νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς του διαδικτυακού στοιχήματος - μία που υποβλήθηκε από την ίδια για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων και μια που υποβλήθηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση Εταιριών για τα Τυχερά Παιχνίδια & το Στοίχημα (EGBA), εγείροντας θέματα λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς. Οι προσφυγές θέτουν αρκετά ζητήματα που αφορούν στη μη συμβατότητα του Νόμου με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και τη δημιουργία εμποδίων σε όσους νέους παίκτες επιθυμούν να εισέλθουν στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα ζητούν από την Επιτροπή, ως θεματοφύλακας των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, να ασχοληθεί επειγόντως με αυτό το θέμα.

«Η RGA σκοπεύει να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, όσο οι ενέργειες αυτής δε συνάδουν με θεμελιώδεις διατάξεις της Ευρωπαϊκής αλλά και της Ελληνικής Νομοθεσίας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, η εφαρμογή του προτεινόμενου καθεστώτος φορολογίας και των άλλων ρυθμίσεων που προβλέπει η νομοθεσία περί τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο σημαίνει τον αποκλεισμό από την ελληνική αγορά όσων θα μπορούσαν δυνητικά να επιδιώξουν να δραστηριοποιηθούν σε αυτή.
Το γεγονός αυτό με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των δυνητικών κρατικών εσόδων από τη φορολόγηση της στοιχηματικής δραστηριότητας, ενώ την ίδια στιγμή οι Έλληνες καταναλωτές θα ενθαρρύνονται να ποντάρουν εκτός της εγχώριας αγοράς, αφού αυτή θα είναι μη ανταγωνιστική και μη βιώσιμη», καταλήγει η ανακοίνωση. 
Ο κ. Clive Hawkswood, διευθύνων σύμβουλος της RGA δήλωσε σχετικά: 
«Η RGA πιστεύει ότι το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς διαδικτυακού στοιχήματος είναι θετικό βήμα.
Ωστόσο, το προτεινόμενο καθεστώς φορολόγησης θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, καθώς θέτει μη-ανταγωνιστικές οικονομικές επιβαρύνσεις στους δυνητικούς δικαιοδόχους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υλοποίηση αυτών των προτάσεων θα σημάνει την αποτυχία της ρύθμισης της αγοράς σε βάρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ελλήνων καταναλωτών. Υπάρχει ακόμα χρόνος να τροποποιηθεί η υπουργική απόφαση και να αναθεωρηθεί το ύψος της φορολογίας. Στο πλαίσιο αυτό, ελπίζω ότι τα αρμόδια στελέχη από το Υπουργείο Οικονομικών θα είναι πρόθυμα να συζητήσουν μαζί μας εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες θα είναι βιώσιμες.
Την ίδια στιγμή, αναμένουμε την ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις δύο προσφυγές που έχουν κατατεθεί, όπου την παροτρύνουμε να διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν στην Ελλάδα οι θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας της ενιαίας Ευρωπαϊκής αγοράς».

Μέλη της RGA είναι οι εταιρίες: 888, Ash Gaming, bet365, Betfair, Boylesport, bwin. party, Gala Coral, Gamesys, IGT, Ladbrokes, Microgaming, Paddy Power, PKR, Playtech, Rank Group, SBOBET, Skybet, Sportingbet, Sportech, Stan James, Stanleybet, Talarius, Unibet, VCBet, Virgin, William Hill και WMS.

Πηγή: www.tovima.gr

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Hennessy Gold Cup


 Νικητής ίππος: Quel Esprit

Quel Esprit

2012 Hennessy Gold Cup
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Suwannee River Stakes


 Νικητής ίππος: Snow Top Mountain

Snow Top Mountain
  
2012 Suwannee River Stakes
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Centenary Vase


 Νικητής ίππος: Packing OK

Packing OK

2012 Centenary Vase
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Clasico Guillermo Kemmis


 Νικητής ίππος: Arte Pop

Arte Pop

2012 Clasico Guillermo Kemmis
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»