Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αγγλικές Ιπποδρομίες: Προγνωστικά Παρασκευής 17-02-2012

 Προγνωστικά Παρασκευής 17-02-2012 (από την Αγγλική ιστοσελίδα timeform.com)

1. 5-4-1
2. 2-6-4
3. 1-4-6
4. 8-7-1
5. 1-3-6
«Ιπποδρομίες

Έκτακτη επικαιρότητα – Για τις 24 Φεβρουαρίου ορίστηκαν οι εκλογές στην Φίλιππο Ένωση



Συνεδρίασε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012, μετά την δημοσίευση του ορισμού του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Φ.Ε.Ε που προέκυψε από τις εκλογές της Γενικής Συνέλευσης των μελών της την 18.11.2011.

Μετά την συγκρότησή τους, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν την επείγουσα σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέων μελών του Δ.Σ, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:00 στην αίθουσα της Φ.Ε.Ε στον 4ο όροφο του GRAND STAND του Ιπποδρόμου. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο χωρίς νέες προσκλήσεις.


Κατόπιν των ανωτέρω, και αφού εξουσιοδότησαν τον Γενικό Διευθυντή κ. Γ. Κώτσικο να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο και το καταστατικό της Φ.Ε.Ε ενέργειες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση, τα παριστάμενα αιρετά μέλη του Δ.Σ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.


Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος


«Ιπποδρομίες»

Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις



 άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

«Με τον  πιο ξεκάθαρο τρόπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προανήγγειλε διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Απρίλιο.

«Η θητεία της κυβέρνησης, μπορεί να προσδιοριστεί;», ήταν το ερώτημα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι. «Η κυβέρνηση πρώτα θα ολοκληρώσει τον Μάρτιο το έργο της και θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο» επισήμανε ο κ. Καψής και πρόσθεσε: «Μην με βάζετε να αναφερθώ σε εβδομάδες ή σε ημερομηνίες».  Όπως είπε ο κ. Καψής, το Μάρτιο θα τελειώσει η διαδικασία του PSI, επομένως θα μπορέσουν να προκηρυχτούν εκλογές. Εν τω μεταξύ, μεσολαβούν «κολασμένες» εβδομάδες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
..»


Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου μάλλον δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια παρερμηνείας και συνεπώς φαίνεται πως οδεύουμε σύντομα στις κάλπες για την διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών.

Η εμπειρία από το παρελθόν έχει δείξει πως λίγο πριν τις Εθνικές εκλογές και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου πολλές δραστηριότητες Κρατικών Υπηρεσιών και Φορέων του Δημοσίου «μπλοκάρονται» ή και «παγώνουν» ακόμα (ειδικότερα εκείνες που αφορούν σε υλοποιήσεις προγραμμάτων), κάτι που μάλλον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εύλογο μέχρι ενός σημείου.

Η παραπάνω διαπίστωση έρχεται δυστυχώς να επισημάνει και να προσθέσει άλλον ένα – μεγάλο – κίνδυνο ο οποίος απειλεί ευθέως να «δυναμιτίσει» τις προσπάθειες που γίνονται σήμερα για την αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ: το γεγονός δηλαδή ότι πέραν της χρονοτριβής που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα, υπάρχει επίσης πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να σημειωθεί νεότερη καθυστέρηση, στην περίπτωση που τελικά προκηρυχθούν σύντομα εκλογές. Ακόμα πάντως και αν αυτές μετατεθούν χρονικά, σε μία τέτοια περίπτωση η δημιουργία ενός ιδιαίτερα «φορτισμένου» προεκλογικού κλίματος μαζί βεβαίως με την αναπόφευκτη «παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», είναι δυνατό να επιφέρουν τελικά τα ίδια ακριβώς δυσάρεστα αποτελέσματα (μεγάλες καθυστερήσεις στις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις δηλαδή), δυσχεραίνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο το έργο του ΤΑΙΠΕΔ και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου, ο οποίος ήδη δίνει «άνιση μάχη ζωής»…

Αυτό που θέλω να γίνει απολύτως σαφές και να υπερτονίσω μέσα από την σημερινή μου παρέμβαση είναι ότι ανεξάρτητα από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, το σχέδιο της αποκρατικοποίησης του ΟΔΙΕ όχι μόνο δεν θα πρέπει να σημειώσει και άλλες καθυστερήσεις, αλλά τουναντίον πρέπει να «τρέξει» με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Εξάλλου, ας μην μας διαφεύγει το γεγονός ότι η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αποτελεί παράλληλα δέσμευση της χώρας έναντι της τρόικας, επομένως δεν υπάρχουν ούτως ή άλλως ιδιαίτερα σημαντικά χρονικά περιθώρια για την επίτευξη των στόχων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο «μαύρο σκηνικό» του Ελληνικού Ιπποδρόμου προστίθενται διαρκώς γκρίζα σύννεφα…

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση η Blue Bunting



Η εξαιρετική φοράδα Blue Bunting ολοκλήρωσε – κάπως πρόωρα θα λέγαμε – την αγωνιστική της καριέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη Τετάρτη από τους Στάβλους Godolphin, στους οποίους ανήκει η σπουδαία φοράδα.

Η 4ετής Blue Bunting που προέρχεται από τον Dynaformer (USA)  και την Miarixa (FR) διένυσε πέρυσι μία εξαιρετική χρονιά, καταφέρνοντας μάλιστα να επικρατήσει σε μερικές ιδιαίτερα σημαντικές αναμετρήσεις, όπως για παράδειγμα στις Ιπποδρομίες 2011 Qipco 1000 Guineas και 2011 Darley Irish Oaks.

 2011 Qipco 1000 Guineas

Η Blue Bunting υπέστη τραυματισμό στο πόδι της κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για την συμμετοχή της στο περίφημο ιπποδρομιακό φεστιβάλ 2012 Dubai World Cup, αναγκάζοντας στην συνέχεια τους υπεύθυνους του Στάβλου να αποφασίσουν την πρόωρη απόσυρσή της από τους στίβους, καθώς το χρονικό διάστημα της αποθεραπείας εκτιμήθηκε πως θα είναι μάλλον ιδιαίτερα μεγάλο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Αγωνιστικός Διευθυντής των Στάβλων Godolphin, κύριος Simon Crisford. Έτσι λοιπόν στο εξής η Blue Bunting θα εκτελεί αποκλειστικά χρέη τοκάδας και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να διασταυρωθεί με τον εξαιρετικό επιβήτορα Street Cry.

Στην αγωνιστική της σταδιοδρομία η Blue Bunting διαγωνίστηκε οκτώ φορές, καταφέρνοντας να σημειώσει πέντε νίκες και μία δευτεριά, ενώ τα συνολικά έπαθλα που συγκέντρωσε ανέρχονται στο ποσό των 968.345,00 € περίπου.

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Deloitte Novice Hurdle


 Νικητής ίππος: Benefficient

Benefficient
 
2012 Deloitte Novice Hurdle
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Gulfstream Park Turf Handicap


 Νικητής ίππος: Get Stormy

Get Stormy
  
2012 Gulfstream Park Turf Handicap
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Prix Philippe de Watrigant


Νικητής ίππος: Samba Brazil

Samba Brazil

2012 Prix Philippe de Watrigant  
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Clasico Fortunato Damiani

Νικητής ίππος: Renacere

Renacere
   
 2012 Clasico Fortunato Damiani
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»