Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Αγγλικές Ιπποδρομίες: Προγνωστικά Πέμπτης 19-01-2012




Προγνωστικά Πέμπτης 19-01-2012 (από την Αγγλική ιστοσελίδα timeform.com)

1. 1-8-5
2. 2-1-5
3. 6-9-8
4. 6-1-3
5. 10-13-11

«Ιπποδρομίες»

Το θέμα της εβδομάδας


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Το σημερινό «θέμα της εβδομάδας» είναι οπωσδήποτε αρκετά επίκαιρο και αφορά στις Ελληνικές Ιπποδρομίες, άσχετα αν τα διαδραματιζόμενα γεγονότα που θα παρακολουθήσουμε εκτυλίσσονται σε άλλη χώρα. Προτού περάσουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα που θα αναλύσουμε, θα πρέπει να σημειώσουμε πως σήμερα για πρώτη φορά «φιλοξενούμε» δημοσίευμα του ξένου ιπποδρομιακού Τύπου. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη στήλη (η οποία όπως θα έχετε παρατηρήσει δημοσιεύεται συνήθως κάθε Τετάρτη) εστιάσαμε σε γεγονότα που είτε άπτονται της εγχώριας ιπποδρομιακής πραγματικότητας ή σε θέματα που άμεσα ή έμμεσα έχουν σχέση με τις Ελληνικές Ιπποδρομίες. Παρότι λοιπόν στο σημερινό «θέμα της εβδομάδας» τα γεγονότα αφορούν στην γειτονική μας Ιταλία, εκτιμούμε – κάτι που θα αναλύσουμε διεξοδικά παρακάτω – πως έχουν άμεση σχέση και με τον Ελληνικό Ιππόδρομο.

Μερικά λόγια για το «θέμα της εβδομάδας»:

Το σημερινό δημοσίευμα προέρχεται από την ιστοσελίδα της έγκριτης racingpost.com (την ειδησεογραφία της οποίας έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε καθημερινά μέσα από τον σχετικό πίνακα ροής ιπποδρομιακών νέων από το εξωτερικό που υπάρχει προς το τέλος της ιστοσελίδας των «Ιπποδρομιών»). Το κείμενο που επιλέξαμε για το σημερινό «θέμα της εβδομάδας» αφορά στην Ιταλία και στα όσα δραματικά γεγονότα συμβαίνουν εκεί το τελευταίο διάστημα, πάντα σε σχέση με τις Ιπποδρομίες.

Όπως είναι γνωστό, η Ιταλία εδώ και κάποιο διάστημα έχει μπει με την σειρά της σε «περιπέτειες» ανάλογες με τις δικές μας, ενώ στην προσπάθειά της να αποφύγει το φάσμα της ένταξής της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προβεί σε ιδιαίτερα οδυνηρές όσο και «βίαιες» περικοπές των δαπανών. Από αυτό το γεγονός δεν θα μπορούσαν φυσικά να «ξεφύγουν» ούτε οι Ιταλικές Ιπποδρομίες, οι οποίες υπέστησαν δυστυχώς πολύ μεγάλες μειώσεις σε ο, τι αφορά στην χρηματοδότησή τους (της τάξης του 40,00% περίπου), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί οι Ιπποδρομίες στην γείτονα χώρα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Οι επαγγελματίες εκεί αντιδρώντας στο σύνολό τους «σφράγισαν» τα Ιπποδρόμια της χώρας, πραγματοποιώντας απεργία διαρκείας, ενώ δεν είναι λίγα τα βίαια περιστατικά και τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα εξαιτίας της τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί…

Μέσα σε αυτό το «πολεμικό κλίμα», το γεμάτο αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το αύριο των Ιταλικών Ιπποδρομιών, πολλοί είναι εκείνοι οι επαγγελματίες που αποφάσισαν να φύγουν άμεσα από την Ιταλία προς αναζήτηση νέων ευκαιριών εργασίας. Συνεπώς, ένα μεγάλο «κύμα φυγής» ετοιμάζεται από την Ιταλία προς άλλες χώρες του εξωτερικού, με κίνδυνο να εκλείψει στο μέλλον σχεδόν ολοκληρωτικά αυτό που εν πολλοίς ονομάζουμε «αφρόκρεμα» του Ιταλικού Ιπποδρόμου…

Ακολουθεί (χωρίς μετάφραση) το πλήρες κείμενο του σημερινού «θέματος της εβδομάδας»:

Italian professionals look abroad for opportunities
Italy: With no racing in Italy since New Year's Eve because of the financial crisis that has engulfed the sport, horse racing professionals are trying to keep themselves or their horses ticking over elsewhere.
Former champion jockey Umberto Rispoli has obtained a licence to ride in Hong Kong from February 20 until April 29, while Pierantonio Convertino is plying his trade in Qatar where he is looking for a first winner after 10 rides at Doha.

The Demuro brothers, former champion jockey Mirco and reigning champion Cristian, have both been in action in the UAE, but Cristian is now in Japan where he has a licence to ride until March 13 - primarily for owner Tetsuya Yoshida and trainer Kazuhide Sasada.

Italy's trainers are looking to France as they bid to find opportunities for their horses, with Endo Botti, Stefano Botti, Marco Gasparini, Marwins Marcialis and Riccardo Menichetti among those who have this week posted entries for Cagnes-sur-Mer, not a usual haunt for any of them.

Ακολουθεί αμέσως τώρα σε δική μας, «ελεύθερη μετάφραση», το παραπάνω κείμενο (για όσους πιθανώς δεν γνωρίζουν την Αγγλική γλώσσα):

Οι Ιταλοί επαγγελματίες αναζητούν ευκαιρίες στο εξωτερικό

Ιταλία: Με τις Ιπποδρομίες να έχουν διακοπεί από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει το άθλημα, οι επαγγελματίες προσπαθούν να συνεχίσουν να «βρίσκονται σε κινητικότητα» τόσο οι ίδιοι όσο και οι ίπποι τους, αναζητώντας νέες τοποθεσίες για αυτό.

Ο πρώην πρωταθλητής αναβάτης Umberto Rispoli εξασφάλισε την άδεια προκειμένου να ιππεύσει στις Ιπποδρομίες του Hong Kong από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 29 Απριλίου, ενώ ο Pierantonio Convertino συνεχίζει στο Κατάρ όπου «κυνηγά» την πρώτη του νίκη μετά από 10 ιππεύσεις στο Ιπποδρόμιο Doha.

Οι αδερφοί Demuro (ο πρώην τσάμπιον Mirco Demuro καθώς και ο νυν πρωταθλητής Ιταλίας Cristian Demuro) έχουν ήδη μπει «σε δράση» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τον Cristian να βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Ιαπωνία όπου και έλαβε την άδεια για να ιππεύει εκεί μέχρι τις 13 Μαρτίου, έχοντας προτεραιότητα συνεργασίας με τον ιδιοκτήτη Tetsuya Yoshida και τον προπονητή Kazuhide Sasada.

Οι προπονητές που εργάζονται στην Ιταλία εξετάζουν την περίπτωση της Γαλλίας στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν ευκαιρίες συμμετοχής για τους τροφίμους τους, με τους Endo Botti, Stefano Botti, Marco Gasparini, Marwins Marcialis και Riccardo Menichetti να περιλαμβάνονται μεταξύ αυτών οι οποίοι δήλωσαν άλογα στις εγγραφές του Γαλλικού Ιπποδρομίου Cagnes-sur-Mer (σε ένα μέρος που δεν συνηθίζει κανείς τους να συμμετάσχει).


Η οικονομική κρίση που «χτύπησε» αδυσώπητα την δική μας χώρα έφερε και τις Ελληνικές Ιπποδρομίες μπροστά σε ένα τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο. Ασφαλώς, στον Ελληνικό Ιππόδρομο υπήρχαν ήδη από πολύ νωρίτερα αρκετές «εσωτερικές παθογένειες» οι οποίες λειτουργούσαν «διαβρωτικά» σε μόνιμη βάση, ώστε μπορούμε να ισχυριστούμε εύλογα πως η κρίση που βιώνουμε σήμερα ήταν απλώς ένας «καταλύτης» ο οποίος επιτάχυνε τις – ούτως ή άλλως – δρομολογημένες από καιρό δυσμενείς εξελίξεις στον χώρο.

Έχει παρατηρηθεί διεθνώς πως όσες χώρες έχουν υπαχθεί στο Μνημόνιο – ή βρίσκονται «προ των πυλών» για να το πράξουν – λαμβάνουν λίγο έως πολύ ίδια ή ανάλογα μέτρα που κατά κανόνα έχουν πανομοιότυπα αποτελέσματα. Έτσι, λοιπόν, βλέπουμε πως όπως στην Ελλάδα έτσι ακριβώς και στην Ιταλία αποφασίστηκε και εφαρμόστηκε μία δραστική μείωση του ύψους των επάθλων. Υπάρχει βέβαια μία ειδοποιός διαφορά σε αυτό το σημείο, που έγκειται στο γεγονός πως στην Ιταλία σημειώθηκε μία ονομαστική μείωση της επιχορήγησης των επάθλων, κάτι που είχε  βεβαίως άμεσο αντίκτυπο στο ύψος των επάθλων και μάλιστα αυτό έγινε σε συνδυασμό (χρονικά) με την σημαντική πτώση του  τζίρου του ιπποδρομιακού στοιχήματος, γεγονός που επέφερε αναπόφευκτα μία ακόμα μεγαλύτερη απώλεια εσόδων για τους επαγγελματίες του χώρου. Η διαφορά μας λοιπόν είναι πως εδώ αποφασίστηκε η χορήγηση του συνολικού ποσού των επάθλων σε δύο δόσεις (Δ1 και Δ2) αντί της ονομαστικής μείωσης των επάθλων, κάτι που στην πράξη πάντως έχει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, αφού η Δ2 δόση έχει να καταβληθεί εδώ και πολλούς μήνες, ώστε ουσιαστικά τα έπαθλα των Ελληνικών Ιπποδρομιών σήμερα έχουν υποστεί ένα «έμμεσο κούρεμα» της τάξης του 50,00%, ενώ και οι τζίροι του εγχώριου ιπποδρομιακού στοιχήματος έχουν ήδη φτάσει σε επίπεδα που αντιστοιχούν σε πολλές δεκαετίες πριν…

Μία από τις πιο συνηθισμένες μορφές αντίδρασης των επαγγελματιών είναι η φυγή προς το εξωτερικό και η αναζήτηση νέων εργασιακών ευκαιριών. Η αρχή έχει γίνει και στην χώρα μας, με την προαναγγελία αποχώρησης μερικών εκ των κορυφαίων στάβλων του Ελληνικού Ιπποδρόμου, ενώ δεν έχουν λείψει και οι περιπτώσεις όπου προπονητές και αναβάτες μετανάστευσαν σε άλλες χώρες – κυρίως στην Κύπρο – προσβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους (σημ. «Ιπποδρομιών»: αν και οι «πληροφορίες» που έρχονταν το τελευταίο διάστημα από την Μεγαλόνησο μάλλον δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές…). Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι απώλειες στο έμψυχο και στο ζωικό δυναμικό – όπου αυτές συμβαίνουν – «στοιχίζουν άσχημα» και οξύνουν φυσικά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το ήδη υπάρχον πρόβλημα. Φανταστείτε με άλλα λόγια να εγκαταλείψουν κάποια στιγμή το Μαρκόπουλο μερικοί από τους προπονητές, τους αναβάτες και ένα τμήμα των λιγοστών πλέον ίππων που έχουν απομείνει σήμερα… Εφιαλτικό σενάριο, που δεν απέχει πάντως και πολύ από την πραγματικότητα…

Το ζήτημα που τίθεται λοιπόν σήμερα είναι πώς μπορεί να «τονωθεί» το ηθικό – τουλάχιστον – των επαγγελματιών του χώρου, οι οποίοι μοχθούν καθημερινά, «βουτηγμένοι» στην αβεβαιότητα και με τα έσοδά τους να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν πια σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να υποστεί ο Ιππόδρομος «ακατάσχετη αιμορραγία» εξαιτίας μίας ενδεχόμενης «μαζικής φυγής» τους. Πρέπει με άλλα λόγια να βρεθεί ένας τρόπος ώστε αν μη τι άλλο να επικρατήσει η σύνεση και η ηρεμία παντού, όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό σήμερα στον Ελληνικό Ιππόδρομο, που μοιάζει με «καζάνι έτοιμο να εκραγεί»…

Η μία και μοναδική πρόσφορη λύση που βλέπουμε εμείς, αυτό που μπορεί να «αναθερμάνει» τις όποιες λιγοστές ελπίδες έχουν πια όσοι ασχολούνται με τις Ιπποδρομίες, είναι οι γρήγορες διαδικασίες αποκρατικοποίησης του Οργανισμού, ώστε με ένα νέο Ιδιοκτησιακό καθεστώς να μπορέσει επιτέλους ο Ιππόδρομος να τοποθετηθεί σε εντελώς νέες βάσεις λειτουργίας και ανάπτυξης, με απώτερο στόχο να μπορέσει να βγει κάποια στιγμή από το τέλμα και το αδιέξοδο που έχει «βυθιστεί». Σε αντίθετη περίπτωση, όσο δηλαδή καθυστερεί η μετάβασή του, πολύ φοβόμαστε πως φαινόμενα σαν και αυτά της Ιταλίας – ίσως και χειρότερα – θα «χτυπήσουν την πόρτα» μας σύντομα…

«Ιπποδρομίες»

Havre de Grace: Ανακηρύχτηκε «Ίππος της Χρονιάς» στα 41α βραβεία Eclipse Awards


Η 5ετής πλέον Αμερικανή φοράδα Havre De Grace (Saint Liam (USA)Easter Bunnette (USA)) ήταν η μεγάλη νικήτρια των φετινών βραβείων Eclipse Awards καθώς ανακηρύχτηκε με μεγάλη άνεση «Ίππος της Χρονιάς». Η επιτυχία της αυτή έχει μάλιστα ιδιαίτερη αξία, αφού είναι η τρίτη κατά σειρά φοράδα (μετά από τις Rachel Alexandra το 2009 και Zenyatta το 2010) που κατακτά την σπουδαία διάκριση.

Η τρόφιμος των Στάβλων Fox Hill Farm (η οποία «σάρωσε» επίσης και στην κατηγορία βραβείου «Older Female») σημείωσε μία ομολογουμένως εντυπωσιακή επιτυχία, αφού κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει τις ψήφους της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκλεκτόρων, αποσπώντας 166 ψήφους και αφήνοντας μακράν στην δεύτερη θέση τον 6ετή πια ίππο Acclamation που κατόρθωσε να συγκεντρώσει μόλις 26 ψήφους.

Η Havre De Grace που ανήκει στην προπόνηση του κυρίου Larry Jones σημείωσε πέντε νίκες στις επτά συμμετοχές της μέσα στο 2011, μεταξύ των οποίων και την Grade 1 ιπποδρομία 2011 Apple Blossom Handicap:

2011 Apple Blossom Handicap

Eclipse
Τα βραβεία Eclipse Awards (που πήραν το όνομά τους από τον σπουδαίο γενάρχη ίππο Eclipse για τον οποίο πρέπει να αναφέρουμε πως έζησε κατά τον 18ο αιώνα, ξεκίνησε την αγωνιστική του σταδιοδρομία σε ηλικία 5 ετών και παρέμεινε αήττητος σε 18 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 8 ήταν walkover!) απονεμήθηκαν όπως κάθε χρόνο σε ίππους και σε διάφορους ιπποδρομιακούς παράγοντες και συντελεστές που με την δουλειά τους και με την απόδοσή τους καθ’ όλη την χρονιά που πέρασε πέτυχαν να διακριθούν ο καθένας στον τομέα του. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως η διαδικασία εκλογής των νικητών των βραβείων Eclipse Awards ολοκληρώθηκε στις 3 Ιανουαρίου και επαναλήφθηκε στις 11 του ίδιου μήνα αποκλειστικά και μόνο για την κατηγορία «Apprentice Jockey».

Τα τελικά αποτελέσματα κατά κατηγορία βραβείου όπως προέκυψαν από την ψηφοφορία των εκλεκτόρων για τα 41α βραβεία Eclipse Awards έχουν ως εξής:


Havre De Grace


Κατηγορία: Horse of the Year (*)

Ίππος
Ψήφοι
Havre De Grace
166
Acclamation
26
Game on Dude
10
Cape Blanco
9
Drosselmeyer
6
Royal Delta
6
Tizway  
6
Rapid Redux
4
Animal Kingdom
3
 My Miss Aurelia
3
Caleb’s Posse
2
Court Vision
1
 Hansen
1

(*) Στην κατηγορία «Horse of the Year» ένας εκλέκτορας δεν έδωσε ψήφο και τέσσερις ακόμη απείχαν από την ψηφοφορία.

Hansen


Κατηγορία: Two-Year-Old Male

Ίππος
Ψήφοι
 Hansen
194
Union Rags
52
Secret Circle
1
Overdriven
1

My Miss Aurelia


Κατηγορία: Two-Year-Old Filly

Ίππος
Ψήφοι
My Miss Aurelia
247
Stephanie’s Kitten
1

Animal Kingdom


Κατηγορία: Three-Year-Old Male (*)

Ίππος
Ψήφοι
Animal Kingdom
114
 Caleb’s Posse
111
 Shackleford
12
 Ruler On Ice
5
 Stay Thirsty
4
 Uncle Mo
1

(*) Στην κατηγορία «Three-Year-Old Male» ένας από τους εκλέκτορες απείχε από την ψηφοφορία.
 
Royal Delta


Κατηγορία: Three-Year-Old Filly

Ίππος
Ψήφοι
Royal Delta
243
 Awesome Feather
2
Plum Pretty
2
 Zazu
1

 
Acclamation


Κατηγορία: Older Male (*)

Ίππος
Ψήφοι
Acclamation
95
 Game On Dude
70
 Tizway
52
 Drosselmeyer
21
 Flat Out
4
 Cape Blanco (IRE)
3
  Wise Dan
1

(*) Στην κατηγορία «Older Male» ένας εκλέκτορας δεν έδωσε ψήφο και ένας ακόμη απείχε από την ψηφοφορία.

Havre de Grace


Κατηγορία: Older Female

Ίππος
Ψήφοι
Havre de Grace
245
 Blind Luck
2
 Awesome Maria
1

Amazombie


Κατηγορία: Male Sprinter

Ίππος
Ψήφοι
Amazombie
201
 Caleb’s Posse
42
 Regally Ready
2
 The Factor
2
 Jackson Bend
1

Musical Romance


Κατηγορία: Female Sprinter (*)

Ίππος
Ψήφοι
Musical Romance
131
 Hilda’s Passion
53
 Sassy Image
46
Turbulent Descent
13
Switch
2

(*) Στην κατηγορία «Female Sprinter» ένας εκλέκτορας δεν έδωσαν ψήφο και άλλοι δύο απείχαν από την ψηφοφορία.
 
Cape Blanco (IRE)


Κατηγορία: Male Turf Horse

Ίππος
Ψήφοι
Cape Blanco (IRE)
172
 Acclamation
55
 St Nicholas Abbey (IRE)
16
 Court Vision
2
 Turallure
2
 Drosselmeyer   
1

Stacelita (FR)


Κατηγορία: Female Turf Horse (*)

Ίππος
Ψήφοι
Stacelita (FR)
158
 Perfect Shirl
28
 Never Retreat
25
 Dubawi Heights (GB)
17
Summer Soiree
4
 Aruna
3
Winter Memories
3
 Goldikova (IRE)
2
 Cambina
1
 Cozi Rosie
1
 Sarah Lynx (IRE)
1
 Star Billing
1
 Together (IRE)
1

(*) Στην κατηγορία «Female Turf Horse» τρεις εκλέκτορες απείχαν από την ψηφοφορία.

Black Jack Blues (IRE)


Κατηγορία: Steeplechase Horse (*)
 
Ίππος
Ψήφοι
Black Jack Blues (IRE)
137
 Tax Ruling
80
 Decoy Daddy (IRE)
1
 Divine Fortune
1
 Lake Placid
1
 Sermon of Love
1

(*) Στην κατηγορία «Steeplechase Horse» είκοσι επτά εκλέκτορες απείχαν από την ψηφοφορία.

Ken and Sarah Ramsey


Κατηγορία: Owner (*)

Ίππος
Ψήφοι
Ken and Sarah Ramsey
66
 Midwest Thoroughbreds
60
 Team Valor International
25
 Godolphin Racing
21
 Fox Hill Farms
20
 Repole Stable
16
 Susan Magnier, Michael Tabor and Derrick Smith
13
 WinStar Farm
12
 George and Lori Hall
2
 Melnyk Racing
1
 Maggi Moss
1
 Estate of Edward P. Evans
1
 Peter and Mary Hilvers et al.
1
 Billy, Donna and Justin Hays
1

(*) Στην κατηγορία «Owner» οκτώ εκλέκτορες απείχαν από την ψηφοφορία.
  
Adena Springs


Κατηγορία: Breeder (*)

Ίππος
Ψήφοι
Adena Springs
151
 Ken and Sarah Ramsey
62
 Ocala Stud
5
 Nancy Dillman
4
 Aaron and Marie Jones
3
 WinStar Farm
3
Darley
2
Estate of Edward P. Evans
2
Brereton C. Jones
2
Eugene Melnyk
1
Grapestock
1
Stonestreet Thoroughbred Holdings
1
 Old English Rancho
1

(*) Στην κατηγορία «Breeder» δέκα εκλέκτορες απείχαν από την ψηφοφορία.
   
Bill Mott


Κατηγορία: Trainer (*)

Ίππος
Ψήφοι
Bill Mott
83
Bob Baffert
60
Todd Pletcher
57
H. Graham Motion
23
 Steve Asmussen
15
Aidan O’Brien
4
Jerry Hollendorfer
1
Edmond Gaudet
1
 Dale Romans
1

(*) Στην κατηγορία «Trainer» τρεις εκλέκτορες απείχαν από την ψηφοφορία.
   
Ramon Dominguez


Κατηγορία: Jockey (*)

Ίππος
Ψήφοι
Ramon Dominguez
197
John Velazquez
30
Javier Castellano
14
Joel Rosario
2
DeShawn Parker
1

(*) Στην κατηγορία «Jockey» ένας εκλέκτορας δεν έδωσε ψήφο και άλλοι τρεις απείχαν από την ψηφοφορία.

Kyle Frey


Κατηγορία: Apprentice Jockey (*)

Ίππος
Ψήφοι
Kyle Frey
77
Ryan Curatolo
57
 Rosario Montanez
19
C.J. McMahon
7
Irad Ortiz, Jr.
3
Amanda Tamburello
3
Constantino Roman
1

(*) Στην κατηγορία «Apprentice Jockey» επτά εκλέκτορες απείχαν από την ψηφοφορία.

Rapid Redux
Εκτός των παραπάνω κατηγοριών βραβείων είχαμε επίσης την απονομή φέτος του ειδικού βραβείου «Eclipse Award of Merit» το οποίο – όπως είχε ήδη προαναγγελθεί με την ανακοίνωση των υπόλοιπων υποψηφιοτήτων στις αρχές του μήνα – δόθηκε στον 6ετή ίππο Rapid Redux, ο οποίος κατόρθωσε να σημειώσει 19 συνεχόμενες νίκες μέσα στο 2011. 

Το ειδικό βραβείο Eclipse Award απονέμεται ξεχωριστά κάθε χρονιά στον ίππο ή στο πρόσωπο εκείνο που με τα επιτεύγματα και τις επιδόσεις του καθ' όλο το έτος συνεισέφερε τα μέγιστα στην προώθηση του αθλήματος των Ιπποδρομιών.

Εκτός από τους ίππους και τους επαγγελματίες που τιμήθηκαν (προπονητές, ιδιοκτήτες και αναβάτες) είχαμε παράλληλα και την απονομή βραβείων Eclipse Awards στους συντελεστές των μέσων μαζικής ενημέρωσης (του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου) που διαγωνίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες και οι οποίοι με την δουλειά τους συνετέλεσαν και αυτοί στην επιτυχημένη προώθηση και στην προβολή του αθλήματος στην χρονιά που πέρασε.

Οι νικητές σε αυτές τις κατηγορίες βραβείων όπως προέκυψαν κατά την ψηφοφορία για τα 41α βραβεία Eclipse Awards έχουν ως εξής:
 
Photography: Bob Mayberger, Sports Illustrated Snapshot
Bob Mayberger

Writing – Feature/Commentary: Claire Novak, ESPN.com
Claire Novak
Writing – News/Enterprise: Jennie Rees, Louisville Courier-Journal
Jennie Rees
  Television - Live Racing: ESPN 

Television - Feature: HRTV

 Audio and Multi-Media Internet: Thoroughbred Times 


Ας απολαύσουμε για το τέλος μία «αναμνηστική φωτογραφία» που επιμελήθηκαν οι «Ιπποδρομίες» προς τιμήν των φετινών νικητών των βραβείων Eclipse Awards:

 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»