Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012


Οι «Ιπποδρομίες» παρουσιάζουν: «Frankel and company – best thoroughbred horses of 2011» (video)


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών» στο οποίο περιλαμβάνεται ο περιοδικός πίνακας βαθμολόγησης και κατάταξης των καθαρόαιμων ίππων παγκοσμίως που εκδίδει η Διεθνής Ομοσπονδία IFHA, αποφασίσαμε να τιμήσουμε κι εμείς με την σειρά μας όλους αυτούς τους υπεραθλητές, δημιουργώντας ένα video – αφιέρωμα για την «τρομερή» 10άδα η οποία χωρίς υπερβολή είναι σίγουρα ο, τι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτή την εποχή στον κόσμο το άθλημα των Ιπποδρομιών! Μία πραγματική «dream team»!


Απολαύστε λοιπόν τον «Frankel και την παρέα του» στο video που ακολουθεί:





«Ιπποδρομίες»

 Frankel: «Στην κορυφή του κόσμου» για το 2011


Ο περίφημος 4ετής ίππος Frankel (GB) είναι – σύμφωνα με την κατάταξη που παρουσίασε η IFHA (International Federation of Horseracing Authorities) – ο κορυφαίος ίππος στον πλανήτη αυτήν την περίοδο, αφού «φιγουράρει» μόνος του πρώτος στην σχετική λίστα που εκδίδει περιοδικά η Διεθνής Ομοσπονδία.

Frankel

Ο γιος του Galileo (IRE) και της Kind (IRE) που κατόρθωσε να παραμείνει αήττητος καθ’ όλο το 2011, απέσπασε 5 νίκες στις ισάριθμες συμμετοχές του, εκ των οποίων μάλιστα οι 4 από αυτές ήταν σε Ιπποδρομίες κατηγορίας Group 1 (!)

Η βαθμολόγησή του επίσης (136) είναι η υψηλότερη που έχει επιτευχθεί από κάποιον ίππο (σημ. «Ιπποδρομιών»: από το 2004, όπου εφαρμόζεται το συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης) ισοφαρίζοντας την επίδοση ενός άλλου «θηρίου», του εκπληκτικού Sea The Stars (IRE) που είχε κι αυτός την ίδια βαθμολόγηση το 2009. Μεταξύ των σπουδαιότερων εμφανίσεών του στην χρονιά που πέρασε διακρίνουμε τις επιτυχίες του στις Ιπποδρομίες 2011 Qipco Sussex Stakes και 2011 Qipco 2000 Guineas.

2011 Qipco 2000 Guineas Stakes
Black Caviar

Στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των καθαρόαιμων ίππων (World Thoroughbred Rankings – WTR) με 132 βαθμούς βρίσκεται η εξαιρετική φοράδα Black Caviar (AUS), για την οποία αναφερθήκαμε εκτενώς σε κάποια αφιερώματά μας στην διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Το «μεγάλο ερωτηματικό» τώρα πια για την 5ετή Black Caviar (AUS)  είναι αν – και κυρίως πότε – θα «αποφασίσει» να αντιμετωπίσει τα «μεγάλα ονόματα» από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, μιας και στην χώρα της έχει «σκοτώσει τον ανταγωνισμό», μετρώντας 8 νίκες σε ισάριθμες συμμετοχές της μέσα στο 2011 και παραμένοντας αήττητη μέχρι σήμερα στην αγωνιστική της καριέρα (!), με 16 συνολικά νίκες στο ενεργητικό της! Μία από τις επιτυχίες της μέσα στο 2011 ήταν και αυτή στην ιπποδρομία 2011 Lexus Newmarket Handicap, στην οποία νίκησε επιβλητικά (με διαφορά 3 περίπου μηκών) έχοντας μάλιστα δυσμενέστατο ισοζυγισμό έναντι των αντιπάλων της.

2011 Newmarket Handicap


Danedream
Cirrus Des Aigles
Στην τρίτη θέση της κατάταξης «συναντάμε» τους ίππους Cirrus Des Aigles (FR) και Danedream (GER) που βαθμολογήθηκαν εξίσου με 128 βαθμούς ο καθένας. Ο 6ετής Cirrus Des Aigles (FR) «έλαμψε» πέρυσι με την επικράτησή του στο 2011 Qipco Champion Stakes, ενώ ποιος φίλιππος δεν θυμάται την «εξωπραγματική» εμφάνιση και την σαρωτική επικράτηση της σπουδαίας Danedream (GER) στην ιπποδρομία 2011 Qatar Prix de l'Arc de Triomphe;

2011 Qatar Prix de l'Arc de Triomphe

Την πρώτη 10άδα στον πίνακα της IFHA πλαισιώνουν οι ίπποι Canford Cliffs (IRE), Rewilding (GB), Dream Ahead (USA), Excelebration (IRE), Nathaniel (IRE) και So You Think (NZ). 

Η κορυφαία 10άδα των καθαρόαιμων ίππων του πλανήτη για το 2011 (σύμφωνα με την κατάταξη της IFHA)


Ο συγκεντρωτικός πίνακας λοιπόν με τους 10 κορυφαίους καθαρόαιμους ίππους του πλανήτη για το 2011, σύμφωνα πάντα με τον πίνακα κατάταξης και βαθμολόγησης καθαρόαιμων ίππων της IFHA, έχει ως εξής:


World Thoroughbred Rankings
Top 10 horses in 2011 (presented by IFHA)
Σειρά
Ίππος
Βαθμολογία
1
FRANKEL (GB)
136
2
BLACK CAVIAR (AUS)
132
3
CIRRUS DES AIGLES (FR)
128
3
DANEDREAM (GER)
128
5
CANFORD CLIFFS (IRE)
127
5
REWILDING (GB)
127
7
DREAM AHEAD (USA)
126
7
EXCELEBRATION (IRE)
126
7
NATHANIEL (IRE)
126
7
SO YOU THINK (NZ)
126

«Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV 
   
Η τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 08-01-2012 είναι πλέον διαθέσιμη σε video για όλους τους επισκέπτες των «Ιπποδρομιών». Ήδη η εκπομπή έχει ενσωματωθεί στο 2ο video player των «Ιπποδρομιών» όπως επίσης και σε ένα από τα  τέσσερα κανάλια που διαθέτουμε στο YouTube (πατήστε εδώ αν θέλετε να μεταφερθείτε στο κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο οποίο μπορείτε να βρείτε και πολλά videos από τις Ελληνικές ιπποδρομίες) αλλά και στην σελίδα που διαθέτουν οι  «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Να σημειώσουμε επίσης πως τα videos της εκπομπής «Ιππόδρομος» του HIGH TV μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στην ανάλογη θεματική ενότητα του ιπποδρομιακού forum «Απ΄την αλάνα του Δέλτα στο VIP του Belmont» (πατήστε εδώ για να μεταβείτε στη  συγκεκριμένη θεματική ενότητα).




Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 08-01-2012

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 UAE 1000 Guineas Trial
Νικητής ίππος: Gamilati

Gamilati

2012 UAE 1000 Guineas Trial
 «Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Longines Conquest Collection Handicap

Νικητής ίππος: Lord Tiger

Lord Tiger

2012 Longines Conquest Collection Handicap
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Count Fleet Stakes

Νικητής ίππος: Alpha

Alpha

2012 Count Fleet Stakes
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Gran Premio Ciudad de Montevideo

Νικητής ίππος: Rosa Colonial

Rosa Colonial

2012 Gran Premio Ciudad de Montevideo
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»