Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012


Το σχόλιο της ημέρας


Ανάλυση της νέας σελίδας «Ευρετήριο videos»

Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,


Από το βράδυ της Δευτέρας 09-01-2012 εγκαινιάσαμε την νέα διαφοροποιημένη μορφή της σελίδας «Ευρετήριο videos» του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών». Η ενέργεια αυτή ήταν περίπου επιβεβλημένη από τις υπάρχουσες συνθήκες – αφού οι καθημερινές ανάγκες μεγαλώνουν διαρκώς και οι «παιδικές ασθένειες» της ιστοσελίδας μάς προσθέτουν συνεχώς εμπειρία –, ωστόσο έπρεπε να γίνει ταχύτερα από τον αρχικό μας προγραμματισμό, διότι όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από λίγες ημέρες δεχτήκαμε καταγγελίες από ένα Αμερικάνικο κανάλι στο YouTube, με αποτέλεσμα η μεταφόρτωση (κάποιων έστω) videos στο κανάλι μας στο YouTube με τις διεθνείς Ιπποδρομίες να διακοπεί προ του κινδύνου ενός δεύτερου «κλεισίματός» του (το κανάλι θα παραμείνει ανενημέρωτο πλέον έχοντας ουσιαστικά μορφή αρχειοθήκης).


Έτσι, λοιπόν, βρίσκεται ήδη στην διάθεσή σας η νέα διαμορφωμένη σελίδα – ευρετήριο για όλες τις διεθνείς Ιπποδρομίες που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο (οι Ελληνικές θα προβάλλονται κανονικά στο κανάλι μας στο YouTube καθώς και στο 1ο video player που βρίσκεται στην σελίδα των «Ιπποδρομιών») και ελπίζουμε η καινούργια «χωροταξική οργάνωση» να σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο!


Το νέο στοιχείο που κυριαρχεί στην θεματική ενότητα «Ευρετήριο videos» είναι το γεγονός πως στον χρήστη παρέχεται τώρα πια η δυνατότητα να βρίσκει πιο οργανωμένα, πιο «κωδικοποιημένα» – επιτρέψτε μας την έκφραση – όλα τα νέα videos που μεταφορτώνονται. Στη δική μας σκέψη επικράτησε ο εξής διαχωρισμός:


1. Ταξινόμηση κατά έτος


Τι ποιο λογικό άλλωστε; Θα ήταν αρκετά δύσκολο (ειδικότερα με την πάροδο του χρόνου) για κάποιο νέο επισκέπτη της ιστοσελίδας να εντοπίσει γρήγορα – και το κυριότερο, όσο πιο εύκολα γίνεται – τα videos που τον ενδιαφέρουν, έχοντας συσσωρευμένα σε ένα σημείο όλα τα videos από το ξεκίνημα των «Ιπποδρομιών». Για το λόγο αυτό, τοποθετήσαμε σε μία ενότητα όλα τα videos με ημερομηνία από το 2011 και νωρίτερα, με τον τρόπο που ήταν ήδη γνωστός μέχρι σήμερα (όπου στην κορυφή του πίνακα βρίσκεται η πιο πρόσφατη καταχώρηση video κοκ). Σε ο, τι αφορά στα έτη 2012 και μετέπειτα, σκεφτήκαμε να διαχωρίσουμε σε θεματικές υπο-ενότητες τα videos που θα αναρτώνται εφεξής (κάτι που θα αναλύσουμε αμέσως μετά), πάντως η «λογική» παραμένει ακριβώς η ίδια, δηλαδή στο τέλος του χρόνου θα συγκεντρωθούν μαζί όλες οι υπο-ενότητες σε μία ευρύτερη («Ιπποδρομίες έτους 2012»), έχοντας πάλι φθίνουσα ταξινόμηση με βάση την ημερομηνία καταχώρησης (δηλαδή σε κάθε υπο-ενότητα η πιο πρόσφατη καταχώρηση θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην κορυφή της).


2. Ταξινόμηση σε υπο-ενότητες


Είναι γνωστό από την κοινή εμπειρία πως κάθε φίλιππος έχει τις δικές του προτιμήσεις σε ο, τι αφορά στην χώρα προέλευσης των Ιπποδρομιών. Έτσι, άλλοι είναι θιασώτες των Αγγλικών και Ιρλανδικών Ιπποδρομιών, άλλοι είναι ένθερμοι υποστηρικτές των Αμερικανικών Ιπποδρομιών κλπ. Σκεφτήκαμε λοιπόν το αυτονόητο: να διαχωρίσουμε τα videos εφεξής ακριβώς με βάση τον τόπο προέλευσής τους. Έτσι, ξεκινώντας από την φετινή χρονιά, ο χρήστης που κάνει κλικ στην επιλογή «Ιπποδρομίες έτους 2012» αμέσως μεταφέρεται σε ένα άλλο μενού, όπου του παρέχονται νέες, πιο εξειδικευμένες επιλογές (οι υπο-ενότητες που αναφέραμε λίγο πριν). Ο επισκέπτης λοιπόν μπορεί να παρακολουθήσει videos από τις εξής περιοχές:


-Αγγλία και Ιρλανδία


-Υπόλοιπη Ευρώπη

-ΗΠΑ

-Υπόλοιπες χώρες του πλανήτη


Νομίζουμε πως αυτός ο διαχωρισμός πρέπει να είναι μάλλον ο πιο εύχρηστος αλλά και περισσότερο «αντιπροσωπευτικός» των δικών σας απαιτήσεων (κρίνοντας και από τα στατιστικά επισκεψιμότητας του ιστοχώρου), ενώ είναι προφανές πως είμαστε «ανοιχτοί» σε οποιαδήποτε δική σας παρατήρηση ή πρόταση, αφού εξάλλου όλες οι προσπάθειές μας έχουν στο επίκεντρο όλους εσάς, τους φιλίππους – φίλους – αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»! Για το λόγο αυτό, το e-mail επικοινωνίας με τις «Ιπποδρομίες» (
 ippodromies@yahoo.gr) είναι πάντα στην διάθεσή σας και με χαρά περιμένουμε να ακούσουμε τις ιδέες σας!

Με την σταθερή υπόσχεση πως θα προσπαθούμε συνεχώς – στο μέτρο των δυνάμεών μας – να βελτιώνουμε την ποιότητα και την αισθητική των «Ιπποδρομιών», ευχόμαστε να βρείτε τις αλλαγές που πραγματοποιήσαμε εύχρηστες και να μπορέσετε να απολαύσετε από δω και στο εξής τα videos της αρεσκείας σας με εύκολο και γρήγορο τρόπο!


Καλή διασκέδαση!


«Ιπποδρομίες»

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Eclipse Awards


Οι τρεις Οργανισμοί που είναι ταυτόχρονα και χορηγοί των πολύ γνωστών βραβείων Eclipse Awards (οι Daily Racing Form, National Thoroughbred Racing Association και National Turf Writers And Broadcasters) ανακοίνωσαν τους φιναλίστ για τα βραβεία του 2011 (εκτός από την κατηγορία «Horse of the Year», όπως είθισται) λαμβάνοντας υπόψη ως κριτήριό τους τα εξαιρετικά ιπποδρομιακά επιτεύγματα που σημειώθηκαν από όλους τους υποψηφίους την περασμένη χρονιά στα Ιπποδρόμια της Βορείου Αμερικής και την εν γένει συνεισφορά τους στο άθλημα των Ιπποδρομιών.

Οι κατηγορίες των βραβείων 41ων Eclipse Awards που θα απονεμηθούν στις 16 Ιανουαρίου στο Beverly Hills είναι συνολικά 17 και αφορούν σε ίππους και ανθρώπους, ενώ οι υποψήφιοι της κατηγορίας «Horse of the Year» θα ανακοινωθούν την νύχτα της απονομής. Από τις 267 συνολικά εκλέκτορες οι 248 (ποσοστό 92,88%) έλαβαν τελικά μέρος στην φετινή ψηφοφορία. Οι υποψήφιοι φιναλίστ για κάθε κατηγορία προέκυψαν από τις τρεις προτιμήσεις του κάθε εκλέκτορα (για τις οποίες ισχύει το σύστημα βαθμολόγησης 10 – 5 – 1) ενώ νικητής της κάθε κατηγορίας θα είναι όποιος συγκεντρώσει συνολικά την μεγαλύτερη βαθμολογία από τους εκλέκτορες.

Τις κατηγορίες των φετινών βραβείων Eclipse Awards και τους υποψήφιους για καθεμία από αυτές μπορείτε να τις βρείτε στον πίνακα που ακολουθεί (η παράθεση των ονομάτων των υποψηφίων γίνεται με αλφαβητική σειρά):


Κατηγορία βραβείων Eclipse Awards



Υποψήφιοι



Horse of the Year

(οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων  Eclipse Awards, το βράδυ της 16ης-01-2012)

Two-Year-Old Male

Creative Cause, Hansen, Union Rags

Two-Year-Old Filly

Grace Hall, My Miss Aurelia, Stephanie’s Kitten

Three-Year-Old Male

Animal Kingdom, Caleb’s Posse, Shackleford

Three-Year-Old Filly

It’s Tricky, Plum Pretty, Royal Delta

Older Male

Acclamation, Game on Dude, Tizway

Older Female

Awesome Maria, Blind Luck, Havre de Grace

Male Sprinter

Amazombie, Caleb’s Posse, Regally Ready


Female Sprinter


Hilda’s Passion, Musical Romance, Sassy Image

Male Turf Horse

Acclamation, Cape Blanco (IRE), St Nicholas Abbey (IRE)

Female Turf Horse

Dubawi Heights (GB), Perfect Shirl, Stacelita (FR)

Steeplechase Horse

Black Jack Blues (IRE), Decoy Daddy (IRE), Tax Ruling (IRE)

Owner

Midwest Thoroughbreds, Kenneth and Sarah Ramsey,Team Valor

Breeder

Adena Springs, Brereton C. Jones, Kenneth and Sarah Ramsey

Trainer

Bob Baffert, Bill Mott, Todd Pletcher

Jockey

Javier Castellano, Ramon Dominguez, John Velazquez

Apprentice Jockey

Ryan Curatolo, Kyle Frey, Rosario Montanez

Rapid Redux
Οι «Ιπποδρομίες» θα επανέλθουν ασφαλώς στο θέμα με όλα τα νεότερα από την ανακοίνωση των νικητών και την απονομή των βραβείων Eclipse Awards, ενώ θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην ειδική βράβευση του 6ετούς πλέον ίππου Rapid Redux, ο οποίος «μονοπώλησε» πρόσφατα το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ, καθώς με τις 19 (!) συνεχόμενες νίκες του μέσα στο 2011 (με τις οποίες ισοφάρισε το ρεκόρ του ίππου Citation για τις περισσότερες νίκες σε ένα έτος) «ανάγκασε» την Επιτροπή των βραβείων Eclipse Awards να αποφασίσει και να του απονείμει το ειδικό βραβείο Special Eclipse Award, το οποίο δίνεται κάθε φορά προκειμένου να τιμηθούν οι εντυπωσιακές υπηρεσίες, τα προσωπικά επιτεύγματα και η θετική συνεισφορά στο άθλημα των Ιπποδρομιών. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ο Rapid Redux έφτασε σε άλλη μία επιτυχία μέσα στο 2012 φτάνοντας αισίως τις 22 (!) συνεχόμενες νίκες στην καριέρα του, ενώ να σημειώσουμε τέλος πως η παραλαβή του ειδικού  βραβείου θα γίνει από τον ιδιοκτήτη του Rapid Redux κατά την απονομή των 41ων βραβείων Eclipse Awards στις 16 Ιανουαρίου.

«Ιπποδρομίες»


Orfevre: Κατέκτησε τον τίτλο του «Ίππου της Χρονιάς» στην Ιαπωνία

Ο περίφημος Ιαπωνικός ίππος Orfevre ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των βραβείων της JRA της χρονιάς που πέρασε για το 2011, καθώς ανακηρύχτηκε «Ίππος της Χρονιάς» για το 2011 στην Ιαπωνία.

Ο 4ετής πλέον γιος του Stay Gold (JPN)  και της Oriental Art (JPN) που κατέκτησε μέσα στο 2011 το Triple Crown στην Ιαπωνία (μετά από το 2005, χρονιά κατά την οποία το είχε επιτύχει αντίστοιχα και ο πολύ σπουδαίος Deep Impact) έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση στη χώρα του με την βράβευσή του ως o «Ίππος της Χρονιάς» από την Ιαπωνική Ιπποδρομιακή Αρχή (JRA). Εκτός από την συγκεκριμένη διάκριση, κατάφερε να επικρατήσει όπως ήταν φυσικό και στην κατηγορία της ηλικίας του, αποσπώντας τον τίτλο του καλύτερου 3ετούς ίππου της χρονιάς που πέρασε στην Ιαπωνία.

Ανάμεσα στα φετινά σχέδια του Orfevre συγκαταλέγεται η κούρσα της Αψίδας του Θριάμβου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η συμμετοχή του στο ιπποδρομιακό μίτινγκ Dubai World Cup.

Orfevre
Στις δηλώσεις του ο προπονητής του, Yasutoshi Ikee, αφού ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε και στο δικό του πρόσωπο με την διάκριση του ίππου του, εξέφρασε την ευχή ο Orfevre να κατακτήσει και την ιπποδρομία 2012 Prix de l'Arc de Triomphe, ώστε ο τρόφιμός του να καταφέρει να ανακηρυχτεί ως «ο κορυφαίος ίππος του πλανήτη» για το 2012!

Ας δούμε με συνοπτικό τρόπο σε αυτό το σημείο όλες τις κατηγορίες καθώς και τους αντίστοιχους νικητές οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στα φετινά Ιαπωνικά ιπποδρομιακά βραβεία που απένειμε η JRA:


Κατηγορία
Νικητής

Προπονητής

Horse of the Year
Orfevre
Yasutoshi Ikee
Older male
Victoire Pisa
Katsuhiko Sumii
Older female
Buena Vista
Hiroyoshi Matsuda
3yo colt
Orfevre
Yasutoshi Ikee
3yo filly
Aventura
Katsuhiko Sumii
2yo colt
Alfredo
Takayuki Tezuka
2yo filly
Joie De Vivre
Hiroyoshi Matsuda
Sprinter
Curren Chan
Takayuki Yasuda
Dirt horse
Transcend
Takayuki Yasuda
Jockey
Yuichi Fukunaga
-
Trainer
Katsuhiko Sumii
-

 
Ας παρακολουθήσουμε τέλος την πιο πρόσφατη συμμετοχή του Orfevre και την νίκη που σημείωσε στο 2011 Arima Kinen (Japanese Grand Prix):

2011 Arima Kinen

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Al Rashidiya Trial Presented By Longine

Νικητής ίππος: Mahbooba
Mahbooba
  
2012 Al Rashidiya Trial Presented By Longine
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Longines Saint Imier Collection

Νικητής ίππος: Time Prisoner

Time Prisoner
 
2012 Longines Saint Imier Collection
    «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Nikkan Sports Sho Nakayama Kimpai

Νικητής ίππος: Federalist

Federalist

2012 Nikkan Sports Sho Nakayama Kimpai
  «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Sports Nippon Sho Kyoto Kimpai

Νικητής ίππος: Meiner Lacrima

Meiner Lacrima
   
2012 Sports Nippon Sho Kyoto Kimpai
   «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»