Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011


Τυχερά Παιχνίδια: Στα 7 δισ. ο τζίρος του παράνομου τζόγου


Τα 7 δισ. ευρώ υπολογίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος ότι αγγίζουν τα έσοδα των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον παράνομο τζόγο, χρήματα από τα οποία το ελληνικό δημόσιο δεν εισπράττει τίποτα.

Ο κ. Γιαννακόπουλος, ενημερώνοντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Όλος ο έλεγχος είναι ηλεκτρονικός. Δουλειά της επιτροπής είναι να οργανώσει τα πλαίσια μέσα στα οποία θα κινείται ο νόμιμος στοιχηματισμός ώστε να διασφαλιστούν τα έσοδα για το δημόσιο. Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 7 δισ. τα έσοδα από νόμιμο τζόγο κ άλλα 7 δισ. από παράνομο τζόγο. Το σύνολο είναι 15 δισ. από τα οποία τα 7 διαφεύγουν» και πρόσθεσε πως ο εντοπισμός τους «ειναι μια πολύ δύσκολη δουλειά ελπίζω ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα έχουμε μπει σε ένα πρώτο αυλάκι».

Ο πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών κ. Θανάσης Τσούρας από την πλευρά του επισήμανε στον κ. Γιαννακόπουλο πως «στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού και 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι παρέχουν παράνομα παιχνίδια».

Πάντως, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε στους βουλευτές ότι «η επιτροπή για τα τυχερά παιχνίδια δεν θα εποπτεύει τον ΟΠΑΠ, θα ρυθμίζει μόνο τα παίγνια, δεν ρυθμίζει τα χρήματα του οργανισμού» ενώ εξήγησε ότι η επιλογή των παιχνιδιών θα γίνεται από τον ΟΠΑΠ και πρόσθεσε ότι από τις 35.000 μηχανές (φρουτάκια) ο ΟΠΑΠ θα κρατήσει τις 16.500 και τις άλλες θα τις δημοπρατήσει ο ίδιος, αυτό δεν προχωράει γιατί ακόμα δεν υπάρχει ακόμα το κατάλληλο πλαίσιο».

Πηγή: www.imerisia.gr

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»