Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011


Το θέμα της εβδομάδας


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Το «θέμα της εβδομάδας» σήμερα προέρχεται από μία ανακοίνωση της Φιλίππου Ένωσης, η οποία παρότι εξακολουθεί να παραμένει χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο (και χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ή έστω μια εξήγηση για αυτό) εξακολουθεί να μας «προβληματίζει» έντονα!

Μερικά λόγια για το «θέμα της εβδομάδας»:
 
Αμέσως μετά το πέρας κάθε ιπποδρομίας (όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έκτακτες ή προγραμματισμένες) πραγματοποιείται δειγματοληψία βιολογικών υλικών από κάποιους από τους συμμετέχοντες ίππους για τη διενέργεια ελέγχου doping (οπωσδήποτε από όλους τους νικητές της ημέρας και από τους ίππους που κληρώθηκαν λίγο πριν από τη διεξαγωγή της ιπποδρομιακής συγκέντρωσης, όπως επίσης και από όσους επιπλέον ίππους μπορεί πιθανώς να ζητηθεί, κάτι που δύνανται να πράξουν είτε οι Ελλανοδίκες της ημέρας, είτε οι Κτηνίατροι της Φιλίππου Ένωσης ή ακόμα και η ίδια η Φίλιππος Ένωση) προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξε χρήση κάποιων απαγορευμένων ουσιών από αυτούς. Τα δείγματα που συλλέγονται με συγκεκριμένες διαδικασίες αποστέλλονται ακολούθως σε ειδικό Εργαστήριο προς εξέταση. 
 
Οι λεπτομέρειες που αφορούν γενικότερα στο doping και ειδικότερα στην λήψη των δειγμάτων, στις διαδικασίες που απαιτούνται όπως επίσης και στις ποινές που επισείει η χρήση τους αναλύονται διεξοδικά στα άρθρα 163 έως και 166 του Κεφαλαίου 13 («Φαρμακοδιέγερση») και στο άρθρο 167 («Προβλεπόμενες ποινές για ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών σε ίππους» - τροποποιημένο άρθρο) του Κώδικα Ιπποδρομιών καθώς και στα άρθρα 40 («Απαγορευμένες ουσίες», άρθρο 6 Διεθνούς  Ομοσπονδίας Ιπποδρομιακών Αρχών), 41 («Διαδικασία και όροι δειγματοληψίας»), 42 («Περίπτωση θετικού αποτελέσματος») και 43 («Κατάταξη απαγορευμένων ουσιών») των Γενικών Διατάξεων.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό παρατηρείται δυστυχώς εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ελέγχου doping, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι Ιπποδρομίες να χαρακτηριστούν ως πλήρως αναξιόπιστες.

Ακολουθεί παρακάτω η ανακοίνωση της Φιλίππου Ένωσης που αναρτήθηκε μόλις χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της και η οποία αποτελεί το σημερινό «θέμα της εβδομάδας»:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ DOPING

13/12/2011

Σας γνωρίζουμε οτι σύμφωνα με βεβαιώσεις του Εργαστηρίου Ελέγχου Doping του Ο.Α.Κ.Α, τα δείγματα ούρων των ίππων της 1/7/2011, 4/7/2011, 11/7/2011, 15/7/11, 18/7/11, 22/7/11, 25/7/11 και 29/7/2011 ήταν αρνητικά.

Η ανακοίνωση της ΦΙλίππου Ένωσης (από το επίσημο site της)
Η εντυπωσιακή καθυστέρηση που σημειώνεται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών ελέγχων doping αποτελεί ένα ζήτημα που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και ασφαλώς μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω στον Ισοζυγισμό των ίππων του Ελληνικού Ιπποδρόμου, αφού είναι δυνατό σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιο άλογο που διαγωνίζεται συχνότατα (έτσι όπως είναι δομημένο σήμερα το αγωνιστικό πρόγραμμα) να έχει προλάβει να αλλάξει ακόμα και δύο ή και περισσότερες κλάσεις!

Αντιλαμβάνεται κάποιος τι πρόκειται λοιπόν να συμβεί αν κάποτε βρεθεί έστω και μία τέτοια περίπτωση «λερωμένου» ίππου; Θα πρέπει τότε να μεταβληθούν στον Γενικό Πίνακα Βαρών τα βάρη πάμπολλων ίππων, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται για την μετέπειτα ομαλή ροή του προγράμματος. Επιπλέον, υπάρχει παράλληλα το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο – κάτι που απορρέει  ως αναπόφευκτη συνέπεια της τελευταίας επισήμανσης – μερικοί ίπποι να διαγωνίζονται με (αντικανονικό) ευνοϊκό ισοζυγισμό έναντι κάποιων αντιπάλων τους εξαιτίας της καθυστερημένης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του ελέγχου doping! 

Θα πρέπει συνεπώς τα πάντα που αφορούν στον έλεγχο να «τελειώνουν» κατά την γνώμη μας σε εύλογο – και πάντως πολύ σύντομο – διάστημα προκειμένου να διασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο η ήδη τρωθείσα σε σημαντικό βαθμό – αξιοπιστία των διαδρομών.

«Ιπποδρομίες»

Intralot: "Les jeux sont faits" στη Γαλλία

Στην αναστολή της λειτουργίας της στη Γαλλία προχώρησε η Intralot, ζητώντας από την Arjel, την γαλλική Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών την ανάκληση της πενταετούς άδειάς της για τη διεξαγωγή διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών.

Παρ΄ όλα αυτά, αναφέρουν πληροφορίες, η εταιρεία δεν αποσύρει την παρουσία της από τη γαλλική αγορά αλλά τηρεί στάση αναμονής σε περίπτωση που βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο λόγω της υψηλής φορολόγησης αλλά και του έντονου ανταγωνισμού που απαιτεί μεγάλες επενδύσεις για την απόκτηση ικανοποιητικού μεριδίου, έχει οδηγήσει στην έξοδο και άλλους μεγάλους «παίκτες». 

Η Intralot France, θυγατρική του ομίλου Intralot, είναι ακόμη μια διεθνής εταιρεία – είχαν προηγηθεί η William Hill, η Playtech, η 888, η Betfair και άλλες – που αναστέλλει τη λειτουργία της στη Γαλλική αγορά, ενώ πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των εταιρειών για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε το ελεγχόμενο άνοιγμα της αγοράς διαδικτυακών παιχνιδιών.

Όπως εξηγούν γνώστες του χώρου, το μοντέλο φορολόγησης που έχει επιλέξει η γαλλική κυβέρνηση πιέζει ασφυκτικά την πλειονότητα των εταιρειών, οι οποίες συγχρόνως κλήθηκαν να προχωρήσουν σε σημαντικού ύψους επενδύσεις σε υποδομές (σ.σ. το μεγαλύτερο μέρος αφορά στο λεγόμενο black box για την καταγραφή των συναλλαγών), αλλά και σε υψηλές δαπάνες προβολής δεδομένου του σκληρού ανταγωνισμού απέναντι σε ήδη εδραιωμένους στη γαλλική αγορά ομίλους.

Η αναστολή της δραστηριότητας του ομίλου στη Γαλλία έρχεται σε συνέχεια σχετικών δηλώσεων του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Intralot, για την ανάγκη βελτίωσης του ισχύοντος νομοθετικού και φορολογικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατο conference call της εταιρείας είχε αναφέρει ότι η λειτουργία της εταιρείας στη χώρα ήταν σε πιλοτικό στάδιο, ενώ σε σχετική ερώτηση αναλυτή για την οικονομική συμβολή του έργου στα αποτελέσματα του ομίλου, είχε παρομοιάσει χαρακτηριστικά την εταιρεία με όχημα που είναι σε θέση στάθμευσης. 

«Εφόσον οι συνθήκες της αγοράς βελτιωθούν, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να θέσουμε σε κίνηση το όχημα», ανέφερε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση προς την Arjel, η λειτουργία της Intralot France θα τερματιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: www.capital.gr

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Dine In Horizons Restaurant Handicap
Νικητής ίππος: The Tatling

The Tatling

2011 Dine In Horizons Restaurant Handicap
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Handicap Che Amigo
Νικητής ίππος: Cupid Lover

Cupid Lover
 
2011 Handicap Che Amigo
  «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Luis Monteverde

Νικητής ίππος: Buenas Costumbres

Buenas Costumbres


 2011 Clasico Luis Monteverde
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»