Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011


Χρόνια Πολλά «Ιπποδρομίες»!


Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Χρόνια Πολλά!

Σήμερα, που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου, οι «Ιπποδρομίες» κλείνουν ακριβώς ένα «χρόνο ζωής», αφού πέρσι, στις 14 Νοεμβρίου του 2010 ξεκίνησαν με δειλά βήματα το παρθενικό τους ταξίδι στο Διαδίκτυο!

Η ημέρα ασφαλώς απαιτεί κάποιο «κέρασμα», γι’ αυτό και σκεφτήκαμε να σας προσφέρουμε ένα video με – τι άλλο άραγε; – ένα «μπουκέτο» από Ιπποδρομίες, όπως ακριβώς δηλαδή είναι και το όνομα του ιστοχώρου!

Απολαύστε το!



Ένας χρόνος «Ιπποδρομίες»!


Το ταξίδι συνεχίζεται κι ευχόμαστε να είναι μακρύ…!

«Ιπποδρομίες»
Το θέμα της εβδομάδας


Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Χρόνια Πολλά!

Σήμερα, Δευτέρα 14-11-2011 συμπληρώνεται ένας χρόνος ακριβώς από τότε που οι «Ιπποδρομίες» εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο!

Και πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να το «γιορτάσουμε» καλύτερα, από το να θυμηθούμε όλοι μαζί το πρώτο δημοσίευμα του ιστοχώρου;

… Αναπολώντας για λίγο, τη στιγμή που έγραφα αυτές τις γραμμές, συνειδητοποίησα πόσα πολλά πράγματα συνέβησαν σε ένα μόλις χρόνο… Και δεν αναφέρομαι μόνο στα αμιγώς ιπποδρομιακά, αλλά από το μυαλό μου πέρασαν τα περισσότερα από τα γεγονότα που «σημάδεψαν» τη χρονιά αυτή, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε αφορούν στον Ελληνικό Ιππόδρομο ή ακόμα και στον ίδιο τον ιστοχώρο των «Ιπποδρομιών», τον οποίον ξεκινήσαμε «φοβισμένα» και σήμερα, ένα χρόνο μετά, μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια πως «μετράμε» σταθερούς – και «φανατικούς», επιτρέψτε μου τον όρο – αναγνώστες και νέους (ιπποδρομιακούς) φίλους!

Οι «Ιπποδρομίες» δημιουργήθηκαν κυριολεκτικά από το μηδέν, με ο, τι συνεπάγεται η έννοια του όρου! Χωρίς καμία γνώση γύρω από το στήσιμο μίας ιστοσελίδας, χωρίς το απαραίτητο αρχειακό υλικό και – κυρίως – χωρίς ούτε καν ένα ευρώ! Είχαμε όμως τα κυριότερα «όπλα» στη διάθεσή μας: την αστείρευτη αγάπη μας για τις Ιπποδρομίες όπως επίσης και τη σταθερή βούλησή μας να προσφέρουμε – στο μέτρο που μας επιτρέπουν οι μικρές μας δυνάμεις – στην ενημέρωση όλων των φιλίππων, στη διαμόρφωση ιπποδρομιακής παιδείας και ιπποδρομιακής συνείδησης (σε ο, τι αφορά στους νέους φιλίππους) και στην ενεργή συμμετοχή μας – ως φίλιπποι –  στα πολλά και εξόχως σημαντικά γεγονότα που διαδραματίζονται στον Ελληνικό Ιππόδρομο!

Το κυριότερο όμως «συστατικό της επιτυχίας» ήταν εξαρχής – και εξακολουθεί να είναι –  άλλο: είναι η δική σας αγάπη, η δική σας ανταπόκριση, η αναγνώριση όλων ανεξαιρέτως των αναγνωστών των «Ιπποδρομιών» που πολύ σύντομα τη βοήθησαν να καταταγεί μεταξύ των πιο έγκυρων και αξιόπιστων ιπποδρομιακών σελίδων στο Διαδίκτυο! Αφού πούμε σε όλους σας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όλα αυτά που μόλις αναφέραμε, θα πρέπει να σημειώσουμε πως αν οι «Ιπποδρομίες» πέτυχαν, αυτό το οφείλουν σε όλους εσάς, τους αναγνώστες της! Χωρίς εσάς δε θα είχε κανένα νόημα να υπάρχουν, χωρίς εσάς δε θα υπήρχε κανένας λόγος να δημιουργηθούν!


Λίγα λόγια για το κείμενο:


Όπως αναφέρθηκε και στον πρόλογο, σήμερα «φιλοξενούμε» σε αυτή τη στήλη το αρχικό δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών», το editorial του ιστοχώρου, το οποίο αναρτήθηκε σαν σήμερα πριν ακριβώς από ένα χρόνο… Κανείς δεν μπορούσε να εκτιμήσει τότε εκ των προτέρων ποια ακριβώς θα ήταν η πορεία όλου αυτού του εγχειρήματος, πόσο μάλλον όταν οι Ελληνικές Ιπποδρομίες ήδη διένυαν τη χειρότερη φάση της μακρόχρονης ιστορίας τους. Από την αρχή κιόλας, οι «Ιπποδρομίες» έκαναν σαφείς προς όλους τους «στόχους» τους, οι οποίοι έχουν πάντα στο επίκεντρό τους το φίλιππο κόσμο. Προσπαθώντας από το ξεκίνημα να τηρούμε σταθερά και απαρέγκλιτα όλους τους κανόνες της ευπρέπειας και της δεοντολογίας, «μπήκαμε στη μάχη» της ενημέρωσης από την πρώτη στιγμή. Το editorial των «Ιπποδρομιών» δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα «νέο σάλπισμα», μία προαναγγελία ενός καινούργιου τρόπου αντίληψης και έκφρασης της ιπποδρομιακής πραγματικότητας, που αποπνέει έναν «αέρα ανανέωσης» και που φιλοδοξεί να «σπρώχνει» τα ιπποδρομιακά πράγματα θετικά και προς τη σωστή κατεύθυνση. Ασφαλώς ο αγώνας είναι ισόβιος, η προσπάθεια πάντως ξεκίνησε και το «ταξίδι» φαντάζει μακρύ, αν και κανείς ποτέ δεν ξέρει…


 Ακολουθεί το «θέμα της εβδομάδας», το πρώτο δημοσίευμα του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών»:


Editorial

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
Ο ιστοχώρος «Ιπποδρομίες» δημιουργήθηκε για να προωθήσει μία νέα δυναμική προσπάθεια προβολής του δημοφιλούς αθλήματος των ιπποδρομιών και να το κάνει ευρύτερα γνωστό στον μέσο χρήστη του Διαδικτύου. Η προσπάθειά μας παρότι ξεκινά με δειλά βήματα έχει υψηλές προσδοκίες και με την δική σας αγάπη και υποστήριξη θα επιτευχθούν οι επιδιώξεις μας.

Μέσα από τις δημοσιεύσεις μας και τις αναρτήσεις μας θα μπορείτε να βρίσκετε χρηστικές πληροφορίες γύρω από τις ιπποδρομίες, ιπποδρομιακές ειδήσεις, θέσεις και απόψεις γύρω από τρέχοντα θέματα της ιπποδρομιακής πραγματικότητας και πολλά ακόμα που πρόκειται να ανακαλύψετε προσεχώς.

Βασικός μας στόχος είναι να δίνουμε καθημερινά στους αναγνώστες μας όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του Ελληνικού Ιπποδρόμου (κατά μείζονα λόγο) αλλά και να αποτυπώσουμε τα κυριότερα ιπποδρομιακά γεγονότα που διαδραματίζονται διεθνώς και απασχολούν την φίλιππη κοινότητα.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης


Σίγουρα σε όλη αυτήν την πορεία μέχρι σήμερα έγιναν και λάθη, παραλείψεις και αστοχίες. Άλλωστε μόνον ο Θεός δεν κάνει λάθη! Αυτό που πρέπει να «κρατήσετε» πάντως όλοι είναι η αγάπη μας για τις Ιπποδρομίες και η ειλικρινής διάθεσή μας για προσφορά, χωρίς καμία υλική – αλλά με πολύ μεγάλη ηθική – ανταπόδοση…  Αφού σας ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά για την αγάπη με την οποία μας περιβάλλετε σταθερά από το ξεκίνημα, σας «αφήνουμε» προς το παρόν, με την ευχή, του χρόνου, να έχουμε για να συζητούμε πολλά και ευχάριστα πράγματα γύρω από τις Ελληνικές Ιπποδρομίες, και με τη δική σας πάντοτε «βοήθεια», οι «Ιπποδρομίες» να συνεχίσουν για πολύ καιρό το «ταξίδι» τους!

ΥΓ: Στις 14 του μηνός Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Φιλίππου... 

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Glenfarclas Cross Country Chase

Νικητής ίππος: Uncle Junior

Uncle Junior
 
2011 Glenfarclas Cross Country Chase
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Paddy Power Gold Cup Chase

Νικητής ίππος: Great Endeavour

Great Endeavour
  
2011 Paddy Power Gold Cup Chase
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»