Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού


Για όσους πιθανώς μπορεί να νόμισαν πως «ξεχάσαμε» την υπόθεση που αφορά στις ισχυρές ενδείξεις διαφοροποίησης της γκανιότας των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ, τους δηλώνουμε πως έχουμε την πρόθεση για να τη φτάσουμε ως το τέλος! Για να θυμίσουμε σε ποιό σημείο είχαν σταματήσει οι δικές μας ενέργειες, στις 29-03-2011 η Ειδική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (στην οποία είχαν διαβιβαστεί εκείνη την εποχή όλα τα στοιχεία) απέστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να προβεί σε δικές της έρευνες (η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε και σε εμάς). Το «αξιοπερίεργο» αυτής της ιστορίας είναι πως αρχικά (στις 14-01-2011 δηλαδή) είχαμε στείλει όλα τα στοιχεία που διαθέταμε μαζί με λεπτομερή αναφορά στο Υπουργείο Πολιτισμού. Λογικά λοιπόν, θα έπρεπε να είχε ήδη διαβιβαστεί από τότε ο συγκεκριμένος φάκελος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού! Χωρίς να θέλουμε να εμπλακούμε σε «σενάρια συνωμοσιολογίας», αρκούμαστε στη διαπίστωση πως πιθανότατα η υπόθεση είτε «μπλέχτηκε» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ή «σκάλωσε» εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών κάπου Δημόσιου λειτουργού. Όπως και να’ χει το πράγμα – και αφού μεσολάβησε ικανό χρονικό διάστημα – περιμένουμε να δούμε πού έχει καταλήξει η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ποια είναι τα ευρήματά της. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον λοιπόν να παρακολουθήσουμε από δω και πέρα τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν από πλευράς της Πολιτικής Ηγεσίας:

Κορυδαλλός, 13-07-2011
Προς: Τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Κοιν:  Υπουργό Οικονομικών
          Υπουργό Πολιτισμού
          Ιπποδρομιακό Τύπο
          Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες
Συν.:  Δύο (2)
 
Θέμα: Ενδείξεις για διαφοροποίηση της γκανιότας των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ - διευκρινίσεις
  

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα Αθλητισμού,
 
Στις 29 Μαρτίου του τρέχοντος έτους σας διαβιβάστηκε επιστολή – η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στον Υπουργό Οικονομικών όσο και σε εμένα προσωπικά – από τον κύριο Γεώργιο Χριστοδουλάκη (Ειδικός Γραμματέας της Ειδικής Γραμματείας Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων) με την οποία σας ενημέρωσε για την αναφορά που είχα προ καιρού αποστείλει σχετικά με ενδείξεις που προέκυψαν και αφορούν σε πιθανές διαφοροποιήσεις και μεταβολές του ελάχιστου αποδιδόμενου ποσοστού κέρδους των ιπποδρομιακών παιχνιδιών του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) (σ.σ.: εσφαλμένα αναφέρεται ως ημερομηνία αποστολής της αναφοράς μου η 23η-03-2011, το ορθό είναι 14-01-2011, δείτε παρακαλώ το συνημμένο Νο 1 στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η ημερομηνία αποστολής της αναφοράς προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, όπως επίσης φαίνεται η παραλαβή της από την Ειδική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με αριθμό πρωτοκόλλου 286/14-01-2011).

Έκτοτε και μέχρι σήμερα ουδεμία ενημέρωση είχα για το ζήτημα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ εσείς έχετε ήδη ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα, αν όχι από τις 14-01-2011 (που αρχικά έφτασε στο Υπουργείο Πολιτισμού η αναφορά με τα στοιχεία που είχα τότε συλλέξει) τουλάχιστον στις 29-03-2011 όπου σας διαβιβάστηκε υπηρεσιακώς η επιστολή της Ειδικής Γραμματείας Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (συνημμένο Νο 2).

Για τους λόγους αυτούς παρακαλώ θερμά να με πληροφορήσετε τα εξής:
 
- Σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι έρευνες που διεξάγει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σχετικά με το θέμα;
 
- Αν έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη έρευνα από μέρους σας, τότε για ποιόν ακριβώς λόγο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποιου είδους ανακοίνωση; Επιπλέον, γιατί δεν έχω ενημερωθεί με κοινοποίηση ως άμεσα ενδιαφερόμενος, αφού έχω προσωπικά αποστείλει για τη συγκεκριμένη υπόθεση πλήρη και εκτενή αναφορά εδώ και έξι περίπου μήνες;
 
Με δεδομένη τη σημαντική πλέον χρονική καθυστέρηση που έχει ήδη σημειωθεί στην εκ μέρους σας (της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού) οφειλόμενης απάντησης σχετικά με τη συγκεκριμένη αναφορά, παρακαλώ θερμά εφεξής οι όποιες ενέργειές σας να γίνουν εντός ευλόγου και – σε κάθε περίπτωση – σύντομου διαστήματος, όπως επίσης παρακαλώ θερμά να μου κοινοποιήσετε κι εμένα τα ευρήματα των ερευνών σας.

Με τιμή,
Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
Υπεύθυνος λειτουργίας ιστοχώρου «Ιπποδρομιών»

Συνημμένα:

1. Αποδεικτικό (μορφή αρχείου: εικόνα bitmap) αποστολής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού την 14ης-01-2011 αναφορικά με το ζήτημα μαζί με το απαντητικό e-mail της 18ης-01-2011 της κυρίας Σ. Τολιοπούλου (υπεύθυνης του Γραφείου του κυρίου Γ. Παπακωνσταντίνου, Υπουργού Οικονομικών της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου).

2. Αντίγραφο (μορφή αρχείου: εικόνα jpeg) της επιστολής της 29ης-03-2011 που απέστειλε η Ειδική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (με κοινοποίηση στον Υπουργό Οικονομικών καθώς και σε εμένα προσωπικά).

 «Ιπποδρομίες»
Το σχόλιο της ημέρας


Η ΕΙΔΙΕ με την πρόσφατη επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα 11-07-2011 προς τη Φίλιππο Ένωση ζητά άμεσα συνάντηση με το ΔΣ της προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επιμέρους ζητήματα τα οποία άπτονται των τελευταίων δυσμενών εξελίξεων και αφορούν στη μεγάλη οικονομική απώλεια του συνόλου των Ιδιοκτητών εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής της Δ2 δόσης μηνός Ιουνίου καθώς και στο αίτημα που ήδη προέβαλαν για πλήρη αναπροσαρμογή στα νέα οικονομικά δεδομένα όλων των τελών και των άλλων οικονομικών υποχρεώσεων που έχουν σήμερα.

Η πρώτη παρατήρηση που θα κάνουμε αφορά στο γεγονός πως η είδηση της μη καταβολής της Δ2 δόσης των επάθλων πέρασε «στα αζήτητα» του συνόλου των ιπποδρομιακών ιστοσελίδων και αναρωτιόμαστε άραγε αν υπήρξε τις τελευταίες ημέρες κάποιο σοβαρότερο ζήτημα από αυτό! Με άλλα λόγια, ανακοινώθηκε με τον πιο επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο «μερική στάση πληρωμών» των επάθλων – προς το παρόν «μερική» – και δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ο ανάλογος αντίκτυπος αναφορικά με το μέγεθος αυτής της εξαιρετικά σημαντικής εξέλιξης. Από όλα όσα διαβάζουμε σε καθημερινή βάση στο Διαδίκτυο μόνον οι «Ιπποδρομίες» αναφέρθηκαν στο θέμα (με το έκτακτο δημοσίευμα της 07ης-07-2011 και με τίτλο: «Έκτακτη επικαιρότητα – έφτασε η αρχή του τέλους…»). Όπως και να’ χει το πράγμα, τα γεγονότα από δω και πέρα «τρέχουν» με ξέφρενους ρυθμούς, οι πιθανότητες για μία «δυνατή κόντρα» μεταξύ ΦΕΕ και ΕΙΔΙΕ είναι κάτι παραπάνω από αυξημένες και ως εκ τούτου πολύ φοβούμαστε πως οι εξελίξεις που θα επισυμβούν στο αμέσως προσεχές διάστημα δε θα είναι καθόλου ευχάριστες. Ακόμα κι αν ξεπεραστεί ο «σκόπελος» των επικείμενων διαβουλεύσεων για την αναπροσαρμογή της καταβολής των τελών για τους Ιδιοκτήτες, η συνεχιζόμενη πτωτική τάση του ιπποδρομιακού στοιχήματος θα φέρει – αργά ή γρήγορα – το Λογαριασμό Επάθλων σε τέτοιο τραγικό σημείο ώστε είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και η αδυναμία καταβολής της Δ1 δόσης των επάθλων, κάτι το οποίο θα σημαίνει πολύ απλά «στάση πληρωμών επάθλων». Δεν απέχουμε πια και τόσο πολύ από αυτό το μοιραίο γεγονός, ενώ πλέον το «λουκέτο» του Ιπποδρόμου δεν είναι μόνο μία απλή υπόθεση αλλά ένα πολύ ορατό ενδεχόμενο…

Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει  τελικά από τη συνάντηση της Ιδιοκτησίας με τη Φίλιππο Ένωση και θα επανέλθουμε στο θέμα αφού πρώτα εξετάσουμε λεπτομερώς όλα τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από αυτή. Ως τότε, ελπίζουμε να έχουμε γρήγορα κάποια νέα από το μέτωπο της αποκρατικοποίησης του ΟΔΙΕ διότι σε διαφορετική περίπτωση αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να είναι «πολύ καυτό» στο Μαρκόπουλο…

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»