Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011


Νέες εντάσεις και πολλά ερωτηματικά στο Μαρκόπουλο…

Δημοσιεύουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου της ΦΕΕ της 10ης-06-2011 όπου μέσα στο οποίο αναφέρονται κάποια πολύ σπουδαία ζητήματα τα οποία αν μη τι άλλο χρήζουν επίσημων απαντήσεων τόσο από τον ΟΔΙΕ όσο και από τη ΦΕΕ. Το σίγουρο πάντως είναι πως δυστυχώς για ακόμα μία φορά ξέσπασε μεγάλη αναταραχή στον Ελληνικό Ιππόδρομο, ενώ θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τις εξηγήσεις που θα παρασχεθούν προσεχώς από τους δύο Ιπποδρομιακούς Φορείς:

16 Ιουνίου 2011
17/6/2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της Παρασκευής 10.06.2011 μεταξύ των άλλων :

1.Μελέτησε εισηγήσεις και εκθέσεις για τους λογαριασμούς κοινού ενδιαφέροντος με την Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε, όπως επίσης και ανεκκαθάριστων συναλλαγών και οικονομικών μεταξύ της Φ.Ε.Ε και της Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε εκκρεμοτήτων και διαπίστωσε τα εξής:

- Οι εν λόγω λογαριασμοί έχουν με ημερομηνία 30.4.2011 πιστωτικό υπέρ της Φ.Ε.Ε υπόλοιπο, το ακριβές ύψος του οποίου δεν κατέστη δυνατόν να υπολογιστεί, ελλείψει επαρκών στοιχείων από πλευράς Ο.Δ.Ι.Ε ΑΕ.
- Κάποια από τα στοιχεία των λογαριασμών που έδωσε η Οικονομική Υπηρεσία της Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε στην αντίστοιχη Υπηρεσία της Φ.Ε.Ε δεν επαληθεύονται από τα αντίστοιχα στοιχεία της Φ.Ε.Ε και, κατά συνέπεια, χρήζουν περαιτέρω ελέγχων και διευκρινήσεων
- Υπάρχουν εκκρεμείς υποχρεώσεις πληρωμών της Φ.Ε.Ε προς τρίτους οι οποίες χρήζουν άμεσης διευθέτησης.

Εν’ όψει των ανωτέρω, απεφασίσθη να ζητηθούν από την Οικονομική Υπηρεσία της Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα δώσουν την δυνατότητα ακριβούς υπολογισμού του πιστωτικού υπολοίπου υπέρ Φ.Ε.Ε και να ζητήσει από την Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε την άμεση εκταμίευση του ποσού που θα διαπιστωθεί προκείμενου να πληρωθούν οι εκκρεμείς υποχρεώσεις της Φ.Ε.Ε προς τρίτους. Επιπροσθέτως, απεφασίσθη να ζητηθούν περαιτέρω στοιχεία και διευκρινήσεις από την Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε προκείμενου να διαπιστωθούν οι λόγοι της αναντιστοιχίας ορισμένων από τα στοιχεία που έχουν παρασχεθεί από την Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε με αυτά που τηρεί η Φ.Ε.Ε..

2.Εξέτασε διεξοδικά εισήγηση της Ε.Ι. σχετικά με τα αντίγραφα της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Α’ τριμήνου 2011, που υποβάλλουν προς το ΙΚΑ οι προπονητές για την απασχόληση των υποχρεωτικώς ασφαλισμένων ιπποκόμων και διαπίστωσε μαζική αδυναμία και απροθυμία των προπονητών να συμμορφωθούν με τις κείμενες διατάξεις. Το φαινόμενο αυτό επιβεβαιώνει την ομόφωνη διαπίστωση της Γ.Σ της Φ.Ε.Ε ότι η συνέχιση της λειτουργίας του ιππόδρομου υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες δεν είναι πλέον αποδεκτή και ότι η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να αναστραφεί παρά μόνο με την επείγουσα λήψη μέτρων από τα συναρμόδια Υπουργεία. Εν’ όψει των ανωτέρω, απεφασίσθη ομοφώνως να αποσταλεί και νεώτερη επείγουσα επιστολή ενημέρωσης στα συναρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ενημερώσει για την εξέλιξη στο θέμα της ασφάλισης των ιπποκόμων, εντάσσοντας και το θέμα αυτό στο γενικότερο ζήτημα της αδυναμίας συνέχισης της λειτουργίας του ιππόδρομου υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες.

3.Ενέκρινε την ημερολογιακή τροποποίηση του Προγράμματος Ιπποδρομιών μηνός Αυγούστου, σύμφωνα με πρόταση της Υπηρεσίας Προγράμματος της Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε και συγκεκριμένα τη διεξαγωγή πρόσθετων ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων στις 8/8, 10/8, 22/8 και 26/8/2011. Αντιθέτως δεν απεδέχθη την ταυτοχρόνως προταθείσα μερική τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος λόγω των ανωτέρω πρόσθετων συγκεντρώσεων, που αφορά στις ιπποδρομίες αρκετά πρωθύστερων ημερομηνιών (από την 1η Ιουλίου έως και την 29η Ιουλίου) λόγω έλλειψης τεκμηρίωσης των προτεινόμενων αλλαγών σε κατηγορίες και αποστάσεις για το εν λόγω χρονικό διάστημα.

4.Δεν ενέκρινε επί του παρόντος και για λόγους ισονομίας την εισήγηση των Ισοζυγιστών της Φ.Ε.Ε για μείωση των επιβαρύνσεων στις κατηγορίες ενθάρρυνσης. 

5.Απέρριψε αίτημα της Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε για την εκ των υστέρων και μετά τη διάνοιξη των φακέλων εγγραφής ίππων, συμπλήρωση ποσοστού 5% στον αρχικό αριθμό εγγεγραμμένων ίππων, καθώς αντιτίθεται στη φιλοσοφία των απολύτως κλειστών εγγραφών.

6.Δεν ενέκρινε πρόταση της Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε, ώστε κάθε προπονητής να δικαιούται να εγγράψει σε όλες τις ιπποδρομίες τρεις (3) ίππους της ίδιας ιδιοκτησίας και τέσσερις (4) διαφόρων ιδιοκτητών.

7.Απεδέχθη πρόταση της Ένωσης Προπονητών για αλλαγή της ώρας λήξης της διαδικασίας των εγγραφών και συγκεκριμένα έως 10.00 π.μ αντί 10.30 π.μ (άρθρο 7 των Γενικών Διατάξεων).

8.Συμφώνησε και έκανε αποδεκτό αίτημα της ΟΔΙΕ ΑΕ για παράταση και ένταξη στο Πρόγραμμα Ιπποδρομιών του τελευταίου τετραμήνου του 2011 των εξής κατηγοριών: 4+ ΣΤ ΜΕΔΕΝ, 4+ ΣΤ ΜΕΔΕΝ ΦΟΡΑΔΕΣ, 5+ ΣΤ, 5+ ΣΤ ΦΟΡΑΔΕΣ, 6+ Ε, 6+ Ε ΦΟΡΑΔΕΣ και 8+ ΒΗΕ.

9.Λόγω της εκ των πραγμάτων έλλειψης αναβατών που δύνανται να ιππεύουν ίππους με χαμηλό ισοζυγισμό, της δυσχερούς επιλογής και των αλλεπάλληλων αναγκαστικών εκ του γεγονότος αυτού διαγραφών ίππων και για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο, το Δ.Σ τροποποίησε μερικώς το άρθρο 116 του ΚΙ ως εξής:

α. Το υπερβάλλον επιτρεπτό βάρος για ισοζυγισμό ίππου 48, 48,5 και 49 κιλών επιτρέπεται να είναι κατά τις δηλώσεις αναβατών έως 5 κιλά, δηλαδή να ιππεύεται ο ίππος από αναβάτη που θα φέρει βάρος έως 53, 53,5 και 54 κιλά αντιστοίχως.

β. Για Ισοζυγισμό ίππου από 49,5 έως και 52 κιλών, να ιππεύεται ο ίππος από αναβάτη που θα φέρει βάρος έως 54 κιλά.

γ. Για Ισοζυγισμό ίππου 52,5 κιλών και άνω το υπερβάλλον επιτρεπτό βάρος να εξακολουθήσει ως ισχύει και σήμερα δηλαδή να είναι έως 1,5 κιλό.

Οι υπόλοιπες διατάξεις του άρθρου 116 του Κ.Ι παραμένουν ως έχουν και τα σχετικά άρθρα των Γενικών Διατάξεων, προσαρμόζονται στα παραπάνω.

10.Αφαίρεσε οριστικώς την άδεια του προπονητή Ηλ. Χατζηχρήστου. 


Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Λόγω της μεγάλης σοβαρότητας πολλών θεμάτων που αναφέρονται στο παραπάνω Δελτίο Τύπου, θα το σχολιάσουμε εκτενώς τη Δευτέρα.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»