Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 17 Απριλίου 2011


«Τέλος εποχής» από του χρόνου, «τοπίο στην ομίχλη» φέτος…

Οι Κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων που πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στην προσεχή τριετία «έδειξαν την επόμενη ημέρα» για όλες τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με την ομιλία του Πρωθυπουργού και την παρουσίαση του Υπουργείου Οικονομικών για τον Ελληνικό Ιππόδρομο προβλέπεται «…αναδιοργάνωση του ΟΔΙΕ και διαδικασία αποκρατικοποίησής του το 2012…», κάτι που αναφέρεται αυτολεξεί στο «Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015» που εξέδωσε το Οικονομικό Επιτελείο.

Η πρώτη παρατήρηση που οφείλουμε να κάνουμε είναι η «εγκατάλειψη» πλέον του όρου «στρατηγικός επενδυτής» για τον ΟΔΙΕ, κάτι που οι «Ιπποδρομίες» είχαν εκτιμήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες πως θα συμβεί (τότε που κάποιοι δεν έβλεπαν καν τον Ιππόδρομο να «αλλάζει χέρια») όταν σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματά μας κάναμε λόγο για τη μεταστροφή στο δίλημμα «κλείσιμο ή πώληση» σε ο, τι αφορά στον Ελληνικό Ιππόδρομο.

Η δεύτερη παρατήρηση είναι η εισαγωγή της «αναδιοργάνωσης» στις διαδικασίες που προαπαιτούνται της επικείμενης αποκρατικοποίησης του Οργανισμού. Ο όρος «αναδιοργάνωση» από μόνος του δεν είναι ικανός να μας διαφωτίσει και να μας προϊδεάσει για τις επόμενες κινήσεις του Οικονομικού Επιτελείου και της Ηγεσίας του ΟΔΙΕ. Δεν είναι ευκρινές μάλιστα αν η «αναδιοργάνωση» συνίσταται σε οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο (πχ μείωση προσωπικού, αύξηση γκανιότας, Διαδικτυακό στοίχημα κλπ) ή ακόμα και σε θεσμικό επίπεδο (πχ αλλαγή Κανόνων και Διατάξεων, ενδεχόμενη κατάργηση ή μετεξέλιξη της ΦΕΕ κλπ). Οι επόμενοι μήνες για τον ΟΔΙΕ φαντάζουν «τοπίο στην ομίχλη» και προς το παρόν μόνον εικασίες μπορούμε να κάνουμε για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το σίγουρο πάντως είναι πως το «τέλος εποχής» για τον Ελληνικό Ιππόδρομο όπως τον ξέραμε  τουλάχιστον μέχρι σήμερα και η μετάβασή του σε άλλου τύπου ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι πλέον γεγονός οριστικό και αμετάκλητο και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο έτος. Κατά τη δική μας άποψη, το ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει έντονα ολόκληρη την ιπποδρομιακή οικογένεια (προτού να είναι πολύ αργά) είναι:

Πώς θα γίνει η αποκρατικοποίηση του Ιπποδρόμου; Με τον ΟΔΙΕ να λειτουργεί ή αφού θα έχει «βάλει λουκέτο» εν τω μεταξύ;

Προκειμένου να μην διαταράξουμε το κλίμα αυτών των Άγιων ημερών την απάντηση σε αυτό το ερώτημα (τη δική μας εκτίμηση φυσικά) θα τη δώσουμε αμέσως μετά το Πάσχα…

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»