Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011



Διαβάστε την Κυριακή 13-03-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Δεύτερη προεγγραφή για το Κύπελλο Ηνιόχου

Η ανάπαυση... του πολεμιστή!

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών 
του Σαββάτου 12-03-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Το σχόλιο της ημέρας



Στο Βερολίνο ταξίδεψε την περασμένη Τρίτη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κύριος Π. Γερουλάνος, με αφορμή την κορυφαία τουριστική έκθεση ITΒ. 

Η τριήμερη επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για ενίσχυση των παραδοσιακών τουριστικών αγορών, παράλληλα με τη σημαντική διείσδυση στις ανερχόμενες αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας, και του Ισραήλ.

Στο πρόγραμμά του μετά το Λονδίνο όπου είχε σειρά επαφών με tour operators, εκδότες σημαντικών εντύπων και παραχώρησε συνεντεύξεις, υπήρχε η μετάβαση στη Γερμανία, τη δεύτερη μεγάλη παραδοσιακή αγορά για την Ελλάδα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης από αυτή τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών ο κύριος Γερουλάνος αναμενόταν να δώσει σειρά συνεντεύξεων καθώς και κεντρική συνέντευξη Τύπου μέσα στο χώρο της ΙΤΒ παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, να συναντήσει σημαντικούς tour operators και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και πολιτικούς ή άλλες προσωπικότητες της Γερμανίας η συμβολή των οποίων είναι εξαιρετικά σημαντική για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος σε βάρος της χώρας και για την ανάδειξη της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Τα παραπάνω ακούγονται ενδιαφέροντα και αρκετά σημαντικά. Εμείς θέλουμε να προσθέσουμε μία παράμετρο που ίσως «ανοίξει κάποιους ορίζοντες» για τον τουρισμό σε σχέση με το άθλημα των ιπποδρομιών:

Είναι γνωστό πως σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα που διαδραματίζονται ανά την υφήλιο (ποδόσφαιρο, formula 1 κλπ) μετακινούνται μεγάλες μάζες θεατών – τουριστών προκειμένου να τα παρακολουθήσουν από κοντά. Με άλλα λόγια, ο αθλητικός τουρισμός είναι μία μεγάλη πραγματικότητα και ίσως θα πρέπει  ως χώρα να προσανατολιστούμε και προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι ένα από τα σημαντικότερα επιχειρήματα υπέρ της αποφυγής των υπέρμετρων θερινών διακοπών στο Μαρκόπουλο, σε μία χρονική περίοδο δηλαδή κατά την οποία κορυφώνεται η τουριστική κίνηση και οι πιθανότητες για αύξηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος (με την κατάλληλη προώθηση, παράλληλα με τις υπόλοιπες ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού) είναι αυξημένες, ακριβώς λόγω της αύξησης των επισκεπτών στην Ελλάδα. Ο συνδυασμός μάλιστα με κορυφαίες ιπποδρομιακές αναμετρήσεις εγχώριου ή διεθνούς ενδιαφέροντος (πχ Ελληνικό Ντέρμπι, Μεσογειακοί αγώνες αναβατών) θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει κάτι στα έσοδα του Οργανισμού και να διαφημίσει τρόπον τινά τις Ελληνικές ιπποδρομίες εκτός συνόρων.

Εμείς πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να δούμε με «θετικό μάτι» μια τέτοια ενέργεια…
«Ιπποδρομίες»
Πρώτη προεγγραφή για το Κύπελλο της Πόλης των Αθηνών

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση των προεγγραφών για την ιπποδρομία του Κυπέλλου της Πόλης των Αθηνών (ίπποι 4 ετών και άνω ΒΗ – απόσταση: 3.000 μέτρα) που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου. Σε αυτή τη διαδικασία εγγράφηκαν συνολικά 11 ίπποι και στο έπαθλο της κούρσας προστέθηκαν 1.650,00 €. 
Ακολουθεί ο πίνακας με τις προεγγραφές της πρώτης φάσης:



α/α

Ίππος
Ιδιοκτήτης
Προπονητής
1
ΧΕΡΝΑΝΤΙΝΙΟ
Κα Π. Ρούσσου
Η.Σιατούνης
2
ΠΟΠ ΣΤΑΡ
Ιπποφ. Ελιάς
Α. Γιατράς
3
ΛΕΝΟΝ
Ιπποφ. Ελιάς
Α. Γιατράς
4
ΜΕΛΩΔΟΣ
Ιπποφ. Ελιάς
Α. Γιατράς
5
ΜΑΧΙΜΟΣ
Ιπποφ. Ελιάς
Α. Γιατράς
6
ΚΛΑΟΥΝΤΙ ΜΙΣΤ
Ιπποφ. Ελιάς
Α. Γιατράς
7
ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
Οικ. Καλλιθέας Α.Ε.
Χ. Θεοδωράκης
8
ΝΕΒΕΡ ΕΝΤΙΝΓΚ ΤΕΪΛ
Α. Μαργαρίτης Α.Ε.
Χ. Θεοδωράκης
9
ΓΚΡΗΚ ΦΙΛΟΣΟΦΙ
Γ. Μαζοκοπάκης
Χ. Θεοδωράκης
10
ΠΕΡΙΦΗΤΗΣ
Α. Μαργαρίτης Α.Ε.
Χ. Θεοδωράκης
11
ΠΡΕΣΙΟΥΣ ΓΟΥΕΪ
Στ. Κουήνς Γουέϊ
Ειρ. Κεράτσα

Πηγή: ΕΙΔΙΕ
«Ιπποδρομίες»

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 11-03-2011

 
Κατάσταση στίβου: Ελαφρά λασπώδης
Ελλανοδίκες της ημέρας:  
α) Χ. ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ β) Π. ΣΠΑΣΣΩΦ γ) Κ. ΤΖΑΜΑΡΑΣ

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 103 (1η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΣΑΜΣΤΑΡ ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΜΠΕΡΔΕΨΙΑΡΗΣ, παρά τις προσπάθειες του αναβάτη του κινήθηκε στην εξωτερική και ήλθε σε επαφή με τον εξωτερικά του αναπτυσσόμενο ίππο ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, με αποτέλεσμα να δυσχερανθεί η ανάπτυξη του πρώτου.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 104 (2η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΓΙΟΥΝΙΒΕΡΣ ΓΟΥΕΪ διεγράφη.
-Ο ίππος ΜΠΟΝΤΑΤΖ ξεκίνησε και αναπτύχθηκε διστακτικά.
-Ο ίππος ΑΟΥΡΙΤΑ ξεκίνησε με αναπήδημα.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 105 (3η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΞΑΝΘΕΙΑ ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση και κινήθηκε στην εξωτερική.
-Στο ύψος των 1.000μ. ο αναβάτης Νικολάου επέτρεψε στον ίππο του ΕΞΕΑΡΤΙ να κινηθεί στην εσωτερική, χωρίς να έχει την απαιτούμενη απόσταση των 2 μηκών, με αποτέλεσμα να δυσχερανθεί η ανάπτυξη των εσωτερικά του αναπτυσσόμενων ίππων ΤΣΕΛΣΙ ΛΕΪΤΛΙ και ΟΥΙΣΚ. Για το λόγο αυτό ο ανωτέρω αναβάτης τιμωρείται με αποκλεισμό μίας (1) ιπποδρομιακής ημέρας και του επιβάλλεται πρόστιμο εκατόν πενήντα ευρώ (€150).
-Ο ίππος ΤΣΕΛΣΙ ΛΕΪΤΛΙ επέστρεψε με τραύμα πρόσθιας αριστερής στεφάνης.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 106 (4η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης οι ίπποι ΙΣΤΑΡ και ΣΠΙΡΙΤΕΝΤ ΛΕΪΝΤΥ συνέκλιναν και ήλθαν σε επαφή με αποτέλεσμα ο πρώτος να ανακόψει και να χάσει έδαφος.
-Στο ύψος των 900μ. ο ίππος ΚΡΟΣΑΛΙΝΑ κινήθηκε ελαφρά στην εσωτερική και πίεσε σε αυτήν τους εσωτερικά του αναπτυσσόμενους ίππους ΣΠΙΡΙΤΕΝΤ ΛΕΪΝΤΥ και ΝΤΑΧΙΡΑ, οι οποίοι με την σειρά τους έκλιναν στην εσωτερική, με αποτέλεσμα ο ίππος ΒΗΡΥΤΟΣ να δυσχερανθεί και να ανακόψει. Στη συνέχεια στο ύψος των 350μ. ο πρώτος (ΚΡΟΣΑΛΙΝΑ) υπό την χρήση δεξιού μαστιγίου από τον αναβάτη του κινήθηκε στην εξωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη του εξωτερικά του αναπτυσσόμενου ίππου ΙΣΤΑΡ ο οποίος ανέκοψε. Για τα ανωτέρω τιμωρείται με αποκλεισμό τριών (3) ιπποδρομιακών ημερών ο αναβάτης Γ. Μερσινιάς που ίππευε τον ίππο ΚΡΟΣΑΛΙΝΑ.
-Γίνεται σύσταση στον αναβάτη Μαστοράκη που ίππευε τον ίππο ΑΣΠΙΔΑ να καταβάλλει προσπάθεια να τηρεί την γραμμή του στην τελική ευθεία.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 107 (5η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ κινήθηκε στην εσωτερική.
-Ο ίππος ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ δυσφορούσε και δεν αναπτυσσόταν κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Ο προπονητής Μιχ. Ιωαννίδης δεσμεύθηκε να επανεγγράψει τον ανωτέρω ίππο μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 108 (6η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΜΠΟΖΕ ξεκίνησε διστακτικά.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 109 (7η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΓΚΑΣΠΑΡ ξεκίνησε “άτσαλα” με αποτέλεσμα ο αναβάτης του να χάσει στιγμιαία την ισορροπία του.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 110 (8η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Την στιγμή που ο Αφέτης έδινε την εκκίνηση ο ίππος ΜΟΥΒΙΝΓΚ ΑΪΣ παραβίασε την πόρτα, με αποτέλεσμα να γίνει ανάκληση της ιπποδρομίας.
-Επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα ευρώ (€50) στον προπονητή Μιχ. Ιωαννίδη διότι παρέλειψε να προσκομίσει τα χρώματα του ιδιοκτήτη και ο ίππος ΣΟΤΟ ΛΟΤΙ διαγωνίσθηκε με χρώματα λευκά.
-Αμέσως μετά την εκκίνηση οι ίπποι ΝΑΖΙΑΡΑ και ΜΟΥΒΙΝΓΚ ΑΪΣ συνέκλιναν και ήλθαν σε επαφή.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 111 (9η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Γίνεται σύσταση στον αναβάτη Χαλιάσο που ίππευε τον ίππο ΜΙΣΤΕΡ ΛΑΖΑΡΟΣ να καταβάλλει προσπάθεια να τηρεί την γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής.
-Για τεχνικούς λόγους λήφθηκαν ούρα από τον ίππο ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ.
-Στους παρακάτω αναβάτες έγινε αλκοτέστ που απέβη αρνητικό: Τσιριγώτης, Ξυνός, Μαστοράκης, Χάλαρης, Γ. Μερσινιάς, Νικολάου, Π. Κεράτσας, Χαλιάσος και Λαζαρίδης.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 112 (10η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Στο ύψος των 550μ. περίπου ο αναβάτης Μαστοράκης επέτρεψε στον ίππο του ΝΤΑΝΣΚΙ να κινηθεί στην εξωτερική, να έλθει σε επαφή με τον εξωτερικά του αναπτυσσόμενο ίππο ΣΕΛΕΜΠΡΕΪΣΟΝ ΣΟΝΓΚ ο οποίος με την σειρά του ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΖΟΦΕΡΟΣ και ανέκοψε χάνοντας έδαφος. Για το λόγο αυτό ο ανωτέρω αναβάτης τιμωρείται με αποκλεισμό μίας (1) ιπποδρομιακής ημέρας και του επιβάλλεται πρόστιμο εκατό ευρώ (€100).
-Σύμφωνα με το άρθρο 49 των Γενικών Διατάξεων πριν την έναρξη των ιπποδρομιών μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε από τους Ελλανοδίκες παρουσία του Διευθυντού της ΦΕΕ, παραγγέλθηκε έκτακτη ουροληψία από τον ίππο ΖΟΦΕΡΟΣ που κατέλαβε την τελευταία θέση στην 10η ιπποδρομία.
-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.
-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΔΙΕ (13-03-2011)

11/3/2011

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ
Η ΟΔΙΕ ΑΕ ανακοινώνει ότι στο πρόγραμμα των γαλλικών ιπποδρομιών της Τετάρτης 16 Μαρτίου και της Πέμπτης 17 Μαρτίου 2011 θα συμπεριληφθούν από τέσσερις αγγλικές ιπποδρομίες από το Ιπποδρόμιο CHELTENHAM.

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»