Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011



Διαβάστε την Κυριακή 06-03-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στη «Super Thursday»

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών 
του Σαββάτου 05-03-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας


«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών


Το σχόλιο της ημέρας

Στα μέσα Μαρτίου αναμένεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΠΑΠ, να ξεκινήσουν τα νέα παιχνίδια της εταιρείας, για τα οποία είχε προαναγγελθεί από το Νοέμβριο ότι θα ξεκινούσαν το Δεκέμβριο. Η καθυστέρηση στην έναρξη οφείλεται στην καθυστέρηση της έγκρισής τους από το Υπουργείο Οικονομικών, που όμως πλέον, όπως αναφέρεται από τον ΟΠΑΠ, φαίνεται πως τελικά θα δοθεί. Την ίδια στιγμή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού σε όλα σχεδόν τα πρακτορεία. Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, το υπουργείο καθυστέρησε την έγκριση των νέων παιχνιδιών, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν προσομοιάζουν με αυτά που θα παίζονται από τα VLT's, τα οποία και θα αδειοδοτήσει με το νέο νομοσχέδιο. Τα νέα παιχνίδια του ΟΠΑΠ θα είναι monitor games (ψηφιακές κυνοδρομίες, χτυπήματα πέναλτι, σκοποβολή μπαλονιών και ένα ακόμη που μένει να ανακοινωθεί) που θα παίζονται σε τερματικά αυτοεξυπηρέτησης. Τα παιχνίδια αναπτύσσει η Intralot στο πλαίσιο της σύμβασης που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές έναντι πρόσθετης ετήσιας αμοιβής, η οποία θα αντιπροσωπεύει το 8% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων. Αναλυτές εκτιμούν πως τα τέσσερα αρχικά παιχνίδια (υπάρχει πρόβλεψη και για την εισαγωγή σταδιακά ακόμη περισσότερων) θα αυξήσουν σταδιακά την προσέλευση και την παραμονή των παικτών στα πρακτορεία και θα φέρουν νέες πηγές εσόδων για τον Οργανισμό. Σύμφωνα τέλος με άλλη ανακοίνωση, την Τετάρτη 16-03-2011, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2010.
 
Ο Μάρτιος θα αποδειχθεί πολύ δύσκολος μήνας για τον ΟΔΙΕ με βάση τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Και αυτό για δύο λόγους:
 
1. Με τις νέες καινοτομίες που εισάγει ο ΟΠΑΠ και ειδικότερα λόγω της ένταξης των κυνοδρομιών στη γκάμα των προσφερόμενων παιχνιδιών του, ο ΟΔΙΕ εκτιμάται πως θα δεχθεί ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα ενώ πλέον ο κίνδυνος σημαντική μερίδα φιλίππων να στραφεί προς τις κυνοδρομίες (είδος στοιχήματος που προσομοιάζει με το ιπποδρομιακό) είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Ακόμα και αυτό να μη συμβεί, η «διάρκεια» στρέφεται πάντα εναντίον του παίκτη, με άλλα λόγια αν κάποιος στοιχημάτιζε μέχρι τώρα συγκεκριμένα ποσά στις ιπποδρομίες αυτά τα ποσά θα ελαττωθούν σίγουρα στο μέλλον, διότι πολύ απλά θα αναδιανεμηθεί η «στοιχηματική πίτα» με την είσοδο των νέων παιχνιδιών στην εγχώρια αγορά (και αργότερα βέβαια με την ψήφιση του νέου Νόμου και την έλευση των ανταγωνιστριών στοιχηματικών εταιριών στην Ελλάδα).

2. Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010 στα μέσα Μαρτίου (η δική μας εκτίμηση είναι πως οι δύο αυτές ενέργειες, δηλαδή η εγκαινίαση των νέων παιχνιδιών και η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων θα επιδιωχθεί να γίνει κάπου στις ίδιες ημερομηνίες). Ο ΟΔΙΕ είναι κι αυτός υποχρεωμένος με τη σειρά του να ανακοινώσει τα δικά του οικονομικά αποτελέσματα για το 2010 μέχρι το τέλος Μαρτίου με βάση τις οδηγίες που έδωσε το Οικονομικό Επιτελείο προς όλες τις ΔΕΚΟ εδώ και μήνες. Πέραν του «πλήγματος» λοιπόν που θα δεχθεί στα έσοδά του από τις κυνοδρομίες, ο ΟΔΙΕ θα ανακοινώσει σίγουρα ζημίες (οι οποίες για το πρώτο 9μηνο του έτους ξεπερνούσαν τα 21 εκατομμύρια €) γεγονός που θα πυροδοτήσει περαιτέρω εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον του Ελληνικού  Ιπποδρόμου. Με δεδομένο μάλιστα ότι επίκειται και η ψήφιση του νέου Νόμου που θα ρυθμίζει την αγορά των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα και ουσιαστικά δίνει τέλος στο μονοπωλιακό στοιχηματισμό, τα πράγματα φαίνονται να μην εξελίσσονται καθόλου καλά για τις Ελληνικές ιπποδρομίες.

Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως ο ΟΔΙΕ (για να μπούμε λίγο και σε κλίμα Τεσσαρακοστής) αναμένεται μέσα στο μήνα να «βαδίσει το δικό του Γολγοθά»…

… Το μόνο παρήγορο είναι πως πάντα μετά τη Σταύρωση υπάρχει η Ανάσταση!

            «Ναυτεμπορική»
«Ιπποδρομίες»

Ανάλυση των τύπων παρολί με ζητούμενα


Τα παρολί τα έχουμε ήδη γνωρίσει μέσα από ανάλυση του καθενός παιχνιδιού χωριστά (παρολί-γκανιάν, παρολί-πλασέ, παρολί-δίδυμο, παρολί-forecast, παρολί-μικτό). Εκτός όμως από αυτούς τους τύπους παρολί υπάρχουν και άλλοι, ο διαχωρισμός των οποίων γίνεται όχι με το είδος παιχνιδιού που περιλαμβάνουν αλλά με το πλήθος των ζητούμενων προς επαλήθευση. Δηλαδή, μπορούμε να εντάξουμε πλήθος ιπποδρομιών στα δελτία μας και να ζητούμε να επαληθευτούν κάποιες από αυτές, όπως ακριβώς γίνεται και στο ποδοσφαιρικό στοίχημα για όσους παίζουν με «ζητούμενα».

Έτσι λοιπόν, τα παρολί που γνωρίσαμε μέχρι στιγμής ήταν απλής μορφής όπου για να κερδίσει το δελτίο μας θα πρέπει να προβλέψουμε σωστά σε όλα τα σκέλη του στοιχήματός μας. Εκτός από αυτά τα παρολί, μπορούμε να στοιχηματίσουμε και με ζητούμενα. Ας δούμε κάποια παραδείγματα:

Έστω ότι στοιχηματίζουμε ένα παρολί-γκανιάν στις 5 πρώτες ιπποδρομίες του προγράμματος:

1η ιπποδρομία: Νο 3
2η ιπποδρομία: Νο 7
3η ιπποδρομία: Νο 6
4η ιπποδρομία: Νο 9
5η ιπποδρομία: Νο 2

Μέχρι τώρα είχαμε γνωρίσει το παρολί απλής μορφής όπου για να κερδίσει το δελτίο μας χρειάζεται να προβλέψουμε σωστά όλα τα σκέλη το παρολί μας (στην προκειμένη περίπτωση 5 σκέλη) ενώ το συγκεκριμένο δελτίο αποτελείται από μία στήλη, αφού σε κάθε ιπποδρομία έχουμε μία και μόνη επιλογή. Αν θελήσουμε τώρα να παίξουμε με ζητούμενα (για παράδειγμα, αν ζητάμε να πιάσουμε από 4 και πάνω στο δελτίο μας, δηλαδή 4 – 5 επιτυχημένες προβλέψεις) τότε οι στήλες του δελτίου μας γίνονται συνολικά 6:

1η – 2η – 3η – 4η – 5η ιπποδρομία (1η στήλη)
1η – 2η – 3η – 4η ιπποδρομία (2η στήλη)
1η – 2η – 3η – 5η ιπποδρομία (3η στήλη)
1η – 2η – 4η – 5η ιπποδρομία (4η στήλη)
1η – 3η – 4η – 5η ιπποδρομία (5η στήλη)
2η – 3η – 4η – 5η ιπποδρομία (6η στήλη)

Είναι προφανές πως αν προβλέψουμε σωστά σε 4 από τις 5 ιπποδρομίες τότε θα κερδίσει μία στήλη από το δελτίο μας, ενώ αν ευτυχήσουμε να επιτύχουμε σωστά όλες τα σκέλη τότε κερδίζει το σύνολο των στηλών του δελτίου μας. Το συγκεκριμένο παρολί ονομάζεται «παρολί-γκανιάν τύπου D». Να εξηγήσουμε το γράμμα «D» τώρα:

Στα ιπποδρομιακά παρολί με ζητούμενα δίνουμε ένα γράμμα στο τέλος, το οποίο φανερώνει τον ελάχιστο αριθμό σκελών που περιλαμβάνει το δελτίο μας. Στο παράδειγμά μας ο ελάχιστος αριθμός ιπποδρομιών που ζητούμε να επαληθευτεί είναι 4 (ζητούμε 4 – 5 επιτυχείς προβλέψεις) και επομένως αντιστοιχεί στο γράμμα D, που είναι το 4ο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου. Αντίστοιχα, αν ζητούσαμε από 3 επιτυχείς προβλέψεις και πάνω, τότε το παρολί μας θα ήταν τύπου C κοκ. Είναι σημαντικό να πούμε (και αυτό αποτελεί αν θέλετε μία ακόμα «αδυναμία» του λογισμικού του ιπποδρομιακού στοιχήματος) πως δεν μπορούμε να παραλείψουμε ενδιάμεσα ζητούμενα όπως στο ποδοσφαιρικό στοίχημα, πχ να ζητούμε τις 3-άδες και την 5-άδα. Αν ζητήσουμε ως ελάχιστο αριθμό λόγου χάρη τις 3-άδες, τότε εκ των πραγμάτων παίζουμε αναγκαστικά και τις 4-άδες και την 5-άδα στο παράδειγμά μας ή θα αναγκαστούμε να παίξουμε μία προς μία όλες τις στήλες του παιχνιδιού μας! Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε (με δεδομένο πως ο μέγιστος αριθμός σκελών σε οποιοδήποτε παρολί είναι οι 6 ιπποδρομίες) ότι το γράμμα στα παρολί με ζητούμενα μπορεί να πάρει τιμές από A μέχρι και E (A, B, C, D, E). Για να παίξουμε μόνες τους τις 3-άδες θα πρέπει να τις εκφωνήσουμε την κάθε μία χωριστά στο χειριστή του τερματικού, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα που εγκυμονεί κινδύνους λαθών στα δελτία μας (δύσκολη η επαλήθευση, ειδικά αν βρισκόμαστε ελάχιστα προ της εκκίνησης). 

Προκειμένου λοιπόν να παίξουμε ένα παρολί με ζητούμενα, ακολουθούμε ο, τι έχουμε αναφέρει μέχρι στιγμής, προσθέτοντας το λατινικό γράμμα της αλφαβήτου που αντιστοιχεί στο ελάχιστο πλήθος σκελών των στηλών του δελτίου μας. Το παρολί-γκανιάν που παίξαμε πιο πάνω, θα το εκφωνήσουμε ως εξής:

««παρολί-γκανιάν τύπου D», «στην 1η το 3», «στη 2η το 7», «στην 3η το 6», «στην 4η το 9», «στην 5η το 2», «από 1,00 €»». 

Το δελτίο μας αποτελείται από 6 στήλες όπως αναφέραμε και η συνολική του αξία είναι 6 στήλες Χ 1,00 € ανά στήλη = 6,00 €.

Προκειμένου να υπολογίσουμε πόσοι συνδυασμοί προκύπτουν ανάλογα με τα ζητούμενα σημεία, υπάρχει μαθηματικός τύπος που τους προσδιορίζει σε κάθε περίπτωση:

Πλήθος στηλών με β-ζητούμενα από α-σημεία = α!/(β! Χ (α-β)!) ,όπου

α: το μέγιστο πλήθος των σκελών στο δελτίο μας και α! = α Χ (α-1) Χ (α-2) Χ … Χ 2

β: ο αριθμός των ζητούμενων σημείων και β!= β Χ (β-1) Χ … Χ 2, ενώ (α-β)!= (α-β) Χ (α-β-1) Χ … Χ 2

Σε ένα παρολί με 5 ιπποδρομίες λοιπόν, οι 3-άδες που περιλαμβάνει είναι:

5! /(3! Χ (5-3)!) = 5!/(3! Χ 2!)= (5Χ4Χ3Χ2)/((3Χ2)Χ2)=120/12=10 3-άδες, 

οι 4-άδες που περιλαμβάνει είναι: 

5!/(4! Χ 1!(*))= (5Χ4Χ3Χ2)/(4Χ3Χ2)=120/24=5 4-άδες

(*)Το 1! Ισούται με τον εαυτό του, δηλαδή με 1

Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε η ανάλυση των παρολί με ζητούμενα, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως ισχύει κανονικά ο, τι και στα υπόλοιπα παρολί σε περιπτώσεις διαγραφών. 
«Ιπποδρομίες»

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 04-03-2011
  
Κατάσταση στίβου: Ελαφρά λασπώδης
Ελλανοδίκες της ημέρας:  
α) Χ. ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ β) Π. ΣΠΑΣΣΩΦ γ) Κ. ΤΖΑΜΑΡΑΣ

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 89 (1η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΣΥΜΠΟΣΙΟ διεγράφη.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 90 (2η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Λόγω δικαιολογημένης απουσίας του προπονητή Χ. Χαραλάμπους ο ίππος ΓΟΥΩΤΕΡ ΧΕΝ διαγωνίσθηκε με ευθύνη του ιδίου και μέριμνα της προπονήτριας Αγγ. Αμίτση.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΓΚΟΝΤΣΕΝΤΡΕΪΝ έκλινε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΜΠΛΟΥ ΠΟΛΚΑ.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 91 (3η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΘΕΡΜΟΣΤΑΤ ξεκίνησε με αναπήδημα.
-Ο ίππος ΣΑΤΣ ΟΠΤΙΜΙΣΜ ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.
-Ο ίππος ΑΜΑΡΑΜΑ επέστρεψε με χωλότητα προσθίου δεξιού άκρου. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Αλειφερόπουλος, Φυριππή.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 92 (4η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης μπλέχθηκε η κουκούλα του ίππου ΓΟΥΙΝ Ε ΜΙΛΙΟΝ στα χειρόλουρα του αναβάτη, ο οποίος έχασε στιγμιαία την ισορροπία του με αποτέλεσμα, ο ίππος που είχε ξεκινήσει με αναπήδημα, να μην μπορέσει να αναπτυχθεί κανονικά στα πρώτα μέτρα της διαδρομής.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 93 (5η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διαγωνίσθηκε με παρωπίδες δικαιολογημένα.
-Στο ύψος των 450μ. περίπου ο αναβάτης Μανώλης επέτρεψε στον ίππο του ΝΑΣΕΛ να κινηθεί στην εξωτερική, με αποτέλεσμα να δυσχερανθεί η ανάπτυξη του εξωτερικά του αναπτυσσόμενου ίππου ΝΤΟΛΛΑΡ ΓΚΕΡΛ, του οποίου ο αναβάτης στην προσπάθειά του να αποφύγει τον πρώτο (ΝΑΣΕΛ), να κινηθεί στην εξωτερική και να έλθει σε επαφή με τον εξωτερικά του αναπτυσσόμενο ίππο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Για τα παραπάνω επιβάλλεται πρόστιμο εκατόν πενήντα ευρώ (€150) στον αναβάτη Μανώλη.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 94 (6η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΦΛΑΪΝΓΚ ΠΑΟΥΕΡ έκλινε στην εσωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη του εσωτερικά του αναπτυσσόμενου ίππου ΒΑΪΤΑΛ ΛΙΝΚ. Για τα ανωτέρω γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Νικολάου που ίππευε τον ίππο ΦΛΑΪΝΓΚ ΠΑΟΥΕΡ.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 95 (7η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΜΙΚΡΗ ΝΑΣΙΑ διαγωνίσθηκε με χρώματα λευκά. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα ευρώ (€50) στον ιδιοκτήτη του ανωτέρου ίππου διότι δεν παρείχε ως όφειλε στον αναβάτη του ίππου, τα σωστά χρώματα μπλούζας και πηλικίου.
-Επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα ευρώ (€50) στον προπονητή Γ. Κάσση διότι ο αναβάτης του ίππου του ΗΩΣ δεν έφερε τα δηλωθέντα χρώματα πηληκίου.
-Ο ίππος ΡΟΜΠΕΡΓΚ που διαγωνίσθηκε στην 6η ιπποδρομία, εστάλη προς κτηνιατρική εξέταση.
-Στους παρακάτω αναβάτες και μαθητευόμενους αναβάτες έγινε αλκοτέστ που απέβη αρνητικό: Χαλιάσος, Νικολάου, Δρόσος, Γιώργος, Χάμντι, Χατζηλάμπρου και Ε. Μαγκαφάς.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 96 (8η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΤΕΡΝΠΑΪΚ ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση και στην συνέχεια δυσφορούσε δεχόμενος την άμμο από τους προπορευόμενους ίππους.
-Γίνεται σύσταση στον αναβάτη Λαζαρίδη που ίππευε τον ίππο ΜΠΕΡΛΕΪ να καταβάλλει προσπάθεια να τηρεί την γραμμή του στην τελική ευθεία.
-Στον ίππο ΡΟΜΠΕΡΓΚ που διαγωνίσθηκε στην 6η ιπποδρομία μετά από κτηνιατρική εξέταση διαπιστώθηκε χωλότητα προσθίου δεξιού άκρου. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Αλειφερόπουλος, Αντωνίου.
-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.
-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»