Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011


Διαβάστε την Πέμπτη 24-02-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Ανάλυση των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 22-02-2011

Ιπποτούρ: Από 3/3 οι νέες μετοχές στο ταμπλό

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Πέμπτης 24-02-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Πέμπτης 24-02-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας


«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών


Το σχόλιο της ημέρας

Η ΦΕΕ ξεκινά «δεύτερο κύκλο» ενεργειών για το γνωστό θέμα της αναδιανομής των ποσοστών των επαγγελματικών τάξεων του Μαρκόπουλου, γεγονός που όπως θα θυμάστε πολύ καλά συντάραξε το σύνολο της ιπποδρομιακής οικογένειας, έκλεισε για περισσότερο από ένα μήνα τον Ιππόδρομο και αποδιοργάνωσε την καθημερινότητα στο Μαρκόπουλο επί μακρόν.
Στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου της 18ης-02-2011 που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΦΕΕ την Παρασκευή 11-02-2011, διαβάσαμε τα εξής στην παράγραφο 3:


«… 3.  Σε συνέχεια της από 18.01.2011 απόφασής του, όρισε Επιτροπή για την διαβούλευση με φορείς των ιπποδρομιακών τάξεων περί της διανομής των ποσοστών των επάθλων, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Φ.Ε.Ε κ. Γεώργιο Βαρδινογιάννη, το μέλος του Δ.Σ. κ. Αλέξανδρο Καζάζη και τον Διευθυντή της Φ.Ε.Ε κ. Γεώργιο Κώτσικο…»


Από ο, τι είναι προφανές λοιπόν, η ΦΕΕ όχι μόνο δεν υπαναχωρεί από τις αρχικές της αποφάσεις (κάτι που άφησε να εννοηθεί ξεκάθαρα ο κύριος Παρασκευόπουλος στην Κυριακάτικη τηλεοπτική εμφάνισή του, επαναλαμβάνοντας διαρκώς τις λέξεις «διάλογος» και «ατζέντα») αλλά τουναντίον επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο μεταξύ των άλλων και το «καυτό θέμα» της αναδιαμόρφωσης των διανεμόμενων ποσοστών στους επαγγελματίες του Ιπποδρόμου, αγνοώντας επιδεικτικά τη θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα, όπου ως γνωστόν παρουσία εκπροσώπων των Ιδιοκτητών και των προπονητών δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις πως «δεν πρόκειται να περάσει» τέτοια απόφαση, δεν πρόκειται να τύχει της έγκρισης της Πολιτικής Ηγεσίας. 

Πώς εξηγείται αυτή η εμμονή της Φιλίππου Ενώσεως, όταν μάλιστα η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται με την πάροδο του χρόνου σε ο, τι αφορά  στην ιπποδρομιακή δραστηριότητα; 


Η χρονική συγκυρία που συμβαίνουν (και πάλι) όλα αυτά είναι τυχαία; Και αυτό το ρωτάμε διότι στο τέλος Μαρτίου (καταληκτική ημερομηνία) ο ΟΔΙΕ οφείλει να παρουσιάσει τα οικονομικά του στοιχεία (όπως όλες οι ΔΕΚΟ) στο Υπουργείο Οικονομικών και αν δεν έχουν επιτευχθεί μέχρι τότε οι στόχοι που έχουν τεθεί (κάτι που θεωρείται δεδομένο πως δεν πρόκειται να συμβεί, αφού ο στόχος για όλες τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ είναι τουλάχιστον ο ισοσκελισμός εσόδων – εξόδων) τότε θα οδηγηθούμε σε νέες (και ίσως απρόβλεπτες) εξελίξεις για τον Ελληνικό Ιππόδρομο.
Επιπλέον, η ΦΕΕ δείχνει και πάλι να διεκδικεί «ηγετικό ρόλο» στα ιπποδρομιακά δρώμενα, αφού στο ίδιο Δελτίο Τύπου (που εκδόθηκε στις 18-02-2011) διαβάσαμε τα εξής στην παράγραφο 1:


«… 1.  Συζήτησε εκτενώς την οικονομική συγκυρία του ιπποδρομιακού χώρου και αποφάσισε την υποβολή αιτήματος προς την Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε, για επίσημη ενημέρωση της Φ.Ε.Ε σχετικά με το επιχειρηματικό σχέδιο και τη δυνατότητα της Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε να ανταποκριθεί στις συσσωρευμένες και τρέχουσες υποχρεώσεις της καθώς και σε αυτές που προβλέπεται να δημιουργηθούν με την εκτέλεση του εγκριθέντος αγωνιστικού προγράμματος της τρέχουσας περιόδου…»


Με ποιες αρμοδιότητες μπορεί η ΦΕΕ να προβαίνει σε τέτοιου είδους «ωμές» παρεμβάσεις σε θέματα που άπτονται της αποκλειστικής ευθύνης του ΟΔΙΕ, όταν γνωρίζουν οι πάντες ότι ο ρόλος και η δράση της ΦΕΕ περιορίζονται αυστηρά στον αγωνιστικό και πειθαρχικό έλεγχο των ιπποδρομιών και στην επιτήρηση των χώρων ευθύνης της (μαζί με κάποια εξω-αγωνιστικά ζητήματα, όπως πχ θέματα ιπποπαραγωγής, για τα οποία δε δείχνει την παραμικρή διάθεση να ασχοληθεί και να τα επιλύσει); 


Η αίσθηση που αποκομίζουμε από όλα αυτά είναι πως η ΦΕΕ έχει εκπέσει του ρόλου ύπαρξης και λειτουργίας της και συμπεριφέρεται πλέον ως ένα «κλαμπ ιδιοκτητών δρομώνων ίππων» και όχι ως μία Ανώτατη Ιπποδρομιακή Αρχή. Η «κόντρα» που άνοιξε προ καιρού με τις επαγγελματικές τάξεις του Ιπποδρόμου δείχνει να «διευρύνεται», τόσο απέναντι στον ίδιο τον Οργανισμό (για πολλοστή φορά θα λέγαμε τα τελευταία χρόνια) όσο και με την ίδια την Πολιτική Ηγεσία, της οποίας αγνοεί πεισματικά τη βούληση και δρα «σχεδόν αυτόνομα», ας μας επιτραπεί ο όρος.


Θα πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους των Ελληνικών Ιπποδρομιών. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τις Ιπποδρομίες, δεν μπορεί κανείς να δρα αυτοβούλως και να μη συμμορφώνεται με τις επιταγές του Κράτους. Ο ρόλος της Φιλίππου Ενώσεως εκτιμούμε πως έφτασε στο τέλος του, με δεδομένο πως δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις θεσμικές υποχρεώσεις της. Για το λόγο αυτό πρέπει η Πολιτεία να εκσυγχρονίσει επιτέλους τους θεσμούς και τους Κανόνες που διέπουν τις ιπποδρομίες, ώστε κάποια στιγμή να μπορέσει να γίνει εφικτή η ανάκαμψή τους. Συνεπώς  εκτιμούμε πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί άμεσα η Φίλιππος Ένωση της Ελλάδος και να δημιουργηθεί άλλος Ιπποδρομιακός Φορέας, ικανός να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις των καιρών.


Το πείραμα με τη ΦΕΕ απέτυχε. Έφτασε πια ο καιρός για δραστικές λύσεις…

«Ιπποδρομίες»
 Αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στο 2011 February Stakes

Transcend
Μετά την επιτυχία του πέρσι στο 2010 Japan Cup Dirt (στα 1.800 μέτρα) ο φαβορί Transcend (με απόδοση 5:2 στο γκανιάν) κατάφερε να επικρατήσει και στο αξίας 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ 2011 February Stakes (ίπποι 4 ετών και άνω, απόσταση:1.600 μέτρα) που διεξήχθη στις 20 Φεβρουαρίου στο ιπποδρόμιο Tokyo Racecourse. Με τη νίκη του αυτή επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την ανωτερότητά του σε τέτοιους ομίλους ενώ σημείωσε παράλληλα την πρώτη του νίκη σε ιπποδρομία Grade I για τη φετινή σεζόν και την 8η της καριέρας του επί συνόλου 15 συμμετοχών.
Ιππευθείς από τον  Shinji Fujita ο τρόφιμος του προπονητή Takayuki Yasuda και ιδιοκτησίας Koji Maeda πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού σε 1’:36’’:40, αφήνοντας σε απόσταση 1 ½ μηκών στη δεύτερη θέση τον επελθόντα με καθυστερημένο φίνις Furioso, ο οποίος προηγήθηκε με διαφορά κεφαλής του Birdie Birdie που τερμάτισε τρίτος. Φεύγοντας καλά από την αφετηρία ο 5ετής Transcend βγήκε στην πρωτοπορία «επιτηρούμενος» πάντως από αρκετούς αντιπάλους του που «τον είχαν από κοντά». Παρότι μάλιστα πριν από την είσοδο στην τελική ευθεία πιέστηκε αρκετά από τον Machikanenihombare εν τούτοις στο ίσωμα είχε τις απαραίτητες δυνάμεις για να ξεφύγει και να μην απειληθεί μέχρι τέλους. 

 2011 February Stakes

Αναμνηστική φωτογραφία του νικητή
Στις δηλώσεις του Yasuda μετά την ιπποδρομία φάνηκε ο διακαής του πόθος να τρέξει τον Transcend στο 2011 Dubai World Cup στις 26 Μαρτίου (στην απόσταση των 2.000 μέτρων), εφόσον βεβαίως κάτι τέτοιο είναι εφικτό (αν δηλαδή προσκληθεί ο Transcend για να συμμετάσχει, και αυτό αναφέρεται διότι μέχρι στιγμής ο Transcend είχε προσκληθεί για να συμμετάσχει στο 2011 Godolphin Mile, κούρσα η οποία διεξάγεται την ίδια ημέρα με το Dubai World Cup, ενώ ο Yasuda πιστεύει πως ο Transcend είναι καλύτερος στα 2.000 μέτρα).
Ας θυμηθούμε τέλος τη νίκη που πέτυχε ο Transcend στο 2010 Japan Cup Dirt (Gr I):

2010 Japan Cup Dirt
«Ιπποδρομίες»
ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 22-02-2011

 
Κατάσταση στίβου: Λασπώδης
Ελλανοδίκες της ημέρας:  
α) Χ. ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ β) Π. ΣΠΑΣΣΩΦ γ) Κ. ΤΖΑΜΑΡΑΣ

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 69 (1η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ έκλινε στην εξωτερική, ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΑΝΣΠΟΤΕΝΤ ΓΟΥΕΪ, ο οποίος με την σειρά του βγαίνοντας κινήθηκε στην εξωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ που πίεσε σε αυτήν τον ίππο ΚΗ ΓΟΥΕΣΤ.
-Στον 4ο διασκελισμό ο ίππος ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ έκλινε στην εσωτερική και συνεχίζοντας να κινείται σε αυτήν – χωρίς ο αναβάτης του να καταβάλλει προσπάθεια να επαναφέρει τον ίππο του στην γραμμή του – στο ύψος των 1.100μ. περίπου δυσχέρανε την ανάπτυξη του εσωτερικά του αναπτυσσόμενου ίππου ΑΤΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ ο οποίος ανέκοψε. Για τα ανωτέρω ο αναβάτης Λάος που ίππευε τον ίππο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ τιμωρείται με αποκλεισμό δύο (2) ιπποδρομιακών ημερών και του επιβάλλεται πρόστιμο εκατό ευρώ (€100).
-Ο ίππος ΓΚΑΛΛΟΠΕΡ ξεκίνησε με καθυστέρηση και κινήθηκε στην εξωτερική.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΟΡΑΤΟΣ έκλινε στην εξωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΔΕΞΙΠΠΟΣ.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 70 (2η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΣΙΛΒΕΡ ΤΖΩΡΤΖΙΟ έκλινε στην εξωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΙΚΑΔΙΟΣ.
-Ο ίππος ΦΑΝΤΗΣ ξεκίνησε διστακτικά.
-Στο ύψος των 950μ. περίπου ο ίππος ΣΤΙΜΟΥΛΟΥΣ ΓΟΥΕΪ που συγκάλπαζε με τους ίππους ΝΤΟΥΜΠΙΤΑΝΤ και ΜΑΓΟΥΑΣΕΜ, ανέκοψε ελαφρά. Λόγω μη επαρκούς τηλεοπτικής κάλυψης στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το συμβάν.
-Ο ίππος ΣΙΛΒΕΡ ΤΖΩΡΤΖΙΟ ρινορράγησε. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Ζαφείρης, Αλειφερόπουλος.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 71 (3η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΜΕΪΚ ΙΤ ΜΠΙΓΚ ξεκίνησε διστακτικά.
-Στο ύψος των 100μ. ο αναβάτης Γ. Μερσινιάς που ίππευε τον ίππο ΙΝΣΑΪΝΤ ΤΡΑΚ απώλεσε το μαστίγιό του.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 72 (4η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα ευρώ (€50) στον προπονητή Π. Θεολόγου διότι ο αναβάτης του ίππου του ΟΛΝΤ ΑΝΤΑΤΖ δεν έφερε τα δηλωθέντα χρώματα πηληκίου.
-Ο ίππος ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ αρνήθηκε να βγει από το μηχάνημα εκκίνησης μαζί με τους άλλους ίππους, τελικά ξεκίνησε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και ακολούθησε τον όμιλο από απόσταση. Από τον παραπάνω ίππο αφαιρείται από τον Αφέτη το «ΕΧΕΙΝ ΚΑΛΩΣ». Προϋπόθεση για να επαναχορηγηθεί το «ΕΧΕΙΝ ΚΑΛΩΣ» είναι ο ίππος να εκπαιδευτεί εκ νέου στο μηχάνημα εκκίνησης.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 73 (5η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στην μαθητευόμενη αναβάτιδα Καντιώ διότι από το ύψος των 250μ. κτυπούσε με το χέρι επανειλημμένα στον τράχηλο τον ίππο της ΜΙΣ ΓΙΟΥ ΝΑΪΤΣ, προκειμένου να τον προωθήσει. Επισημαίνεται σε όλους τους μαθητευόμενους αναβάτες ότι παρόμοιες πρακτικές θα ελέγχονται.
-Στους παρακάτω αναβάτες και μαθητευόμενους αναβάτες έγινε αλκοτέστ που απέβη αρνητικό: Τσεργάς, Μπέντεν, Δρόσος, Ε. Μαγκαφάς και Ροδόλφος.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 74 (6η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Σύμφωνα με το άρθρο 49 των Γενικών Διατάξεων πριν την έναρξη των ιπποδρομιών μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε από τους Ελλανοδίκες παρουσία του Διευθυντού της ΦΕΕ, παραγγέλθηκε έκτακτη ουροληψία από τον ίππο ΓΚΑΛΛΟΠΕΡ που κατέλαβε την τελευταία θέση στην 1η ιπποδρομία.
-Στον 4ο διασκελισμό ο ίππος ΡΟΝΓΚΓΟΥΕΪΡΑΟΥΝΤ σκόνταψε.
-Ο ίππος ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ξεκίνησε με καθυστέρηση.
-Ο ίππος ΙΝΒΙΝΣΙΜΠΛ ΜΠΟΜΠΥ ρινορράγησε. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Εμίρη, Φυριππή.
-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.
-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»