Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Άρθρα - Εργασίες - Μελέτες για τα ιπποδρομιακά παιχνίδια

Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω επιλογές για να διαβάσετε το άρθρο που σας ενδιαφέρει:

- Αθλητισμός – Τυχερά Παιχνίδια – Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  
- Η τεχνική του παίκτη 
- Επιλέγοντας τους νικητές: Πώς μελετάμε τη φόρμα ενός δρόμωνα ίππου  
- Ο ρόλος της ψυχολογίας του παίκτη στα τυχερά παιχνίδια   
- Πως επηρεάζει η εγκεφαλική μας λειτουργία σε ένα παιχνίδι τζόγου;    
- Τι θα κάνατε αν κερδίζατε στα τυχερά παιχνίδια;
- Πώς να κερδίζετε στον Ιππόδρομο
«Ιπποδρομίες»

Κανόνες στοιχηματισμού ιπποδρομιακών παιχνιδιών

  «Ιπποδρομίες»

Διαβάστε την Πέμπτη 06-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Μία είδηση που μάλλον σηματοδοτεί την «επόμενη ημέρα» των Ελληνικών ιπποδρομιών

Οι πιέσεις των ξένων επενδυτών «δυσκολεύουν» το έργο 
του ΟΔΙΕ

Το σχόλιο της ημέρας (άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη)

Η ατυχία «χτύπησε» τον αναβάτη Albarado

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Πέμπτης 06-01-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Πέμπτης 06-01-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών του της Τετάρτης 05-01-2011

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Ευρετήριο Videos 2013 – Ιπποδρομίες από τις ΗΠΑ


Η αναφορά των videos γίνεται με την αντίστροφη σειρά της εισαγωγής τους (δηλαδή πρώτο στην κατάταξη θα αναφέρεται το πιο πρόσφατο video του ιστοχώρου) ενώ, τέλος, να προσθέσουμε πως μπορείτε να μεταφερθείτε πολύ εύκολα στην αντίστοιχη σελίδα με το video που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, κάνοντας απλώς κλικ πάνω στον τίτλο του αντίστοιχου video.

Ιπποδρομίες από τις ΗΠΑ (κάντε κλικ πάνω στον τίτλο του video που σας ενδιαφέρει)

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομιακό στοίχημα και ιπποδρομιακά παιχνίδια

Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω επιλογές για να μεταφερθείτε στην κατηγορία που σας ενδιαφέρει:  

  «Ιπποδρομίες»

Ανάλυση ιπποδρομιακών παιχνιδιών


Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω επιλογές για να διαβάσετε το άρθρο που σας ενδιαφέρει: 

- Γκανιάν: Το «απόλυτο» ιπποδρομιακό παιχνίδι
- Γνωριμία με τα παιχνίδια – παράγωγα του γκανιάν (Μέρος 1ο: Παρολί-γκανιάν)
- Γνωριμία με τα παιχνίδια – παράγωγα του γκανιάν (Μέρος 2ο: Σύνθετο)
- Γνωριμία με τα παιχνίδια – παράγωγα του γκανιάν (Μέρος 3ο: «Παιχνίδια «τύπου ΣΚΟΡ» (ΣΚΟΡ4, ΣΚΟΡ6, ΣΚΟΡ9)»)
- Παρουσίαση του παιχνιδιού πλασέ και των παραγώγων του
- Γνωριμία με το παιχνίδι του διδύμου και τα παράγωγά του (1ο μέρος: «Δίδυμο»)
- Γνωριμία με το παιχνίδι του διδύμου και τα παράγωγά του (2ο μέρος: «Τα παράγωγα παιχνίδια του διδύμου (παρολί-δίδυμο, σύνθετο-δίδυμο)»)
- Γνωριμία με το παιχνίδι του forecast και τα παράγωγά του (παρολί-forecast, σύνθετο-forecast)
- Γνωριμία με τα παιχνίδια trio – tricast – τετραπλό
- Ανάλυση των τύπων παρολί με ζητούμενα
 «Ιπποδρομίες»

Γενικά θέματα ιπποδρομιακού ενδιαφέροντος



Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω επιλογές για να μεταφερθείτε στο άρθρο που σας ενδιαφέρει: 
 
- Crash test: Τηλεόραση vs. Ραδιοφώνου
- Εικαστικές Τέχνες: «Άλογα και Αναβάτες» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
- Εικαστικές Τέχνες: Λεύκωμα για τα αρχαία τυχερά παιχνίδια 
- Άγιος Μόδεστος, ο προστάτης των ζώων
 «Ιπποδρομίες»

Αγωνιστικά θέματα

Οι Ιπποδρομίες διαχρονικά


Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω επιλογές για να μεταφερθείτε στο άρθρο που σας ενδιαφέρει: 

- Ελληνισμός - Ιπποδρομίες: Δύο έννοιες διαχρονικές, άρρηκτα συνυφασμένες
«Ιπποδρομίες»



Γνωριμία με τα παιχνίδια – παράγωγα του γκανιάν

Μέρος 2ο: Σύνθετο

Το παιχνίδι του συνθέτου είναι άλλο ένα από τα παιχνίδια – παράγωγα του γκανιάν, πολύ απλό στην εκτέλεσή του και αρκετές φορές προσφέρει στους παίκτες ευκαιρίες για ικανοποιητικά (ή και μεγάλα) κέρδη.

«Σύνθετο» ονομάζεται το ιπποδρομιακό παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης καλείται να προβλέψει επιτυχώς τους νικητές 2 διαδοχικών ιπποδρομιών της ίδιας ημέρας.

Για να παίξουμε το σύνθετο, εκφωνούμε στον χειριστή του τερματικού του Ιπποδρόμου τα εξής στοιχεία: τον αριθμό της ιπποδρομίας στην οποία ξεκινά το σύνθετο, τους ίππους που επιλέγουμε στο α’ σκέλος, την λέξη «επί» (η οποία «δίνει το σύνθημα» στον χειριστή της μηχανής πως θα ακούσει στην συνέχεια τις επιλογές μας για το β’ σκέλος του συνθέτου), τους ίππους που επιλέγουμε στο β’ σκέλος και τέλος το ποσό που θέλουμε να στοιχηματίσουμε ανά στήλη. Το σύνολο των στηλών του δελτίου μας ισούται με το γινόμενο:

Πλήθος επιλογών στο α’ σκέλος Χ Πλήθος επιλογών στο β’ σκέλος

και το ποσό που θα πληρώσουμε για το παιχνίδι μας προκύπτει από το γινόμενο:

Σύνολο στηλών του δελτίου μας Χ ποσό ανά στήλη του δελτίου μας (που επιλέγουμε εμείς)

Παράδειγμα:

Έστω ότι θέλουμε να στοιχηματίσουμε στο 5ο σύνθετο (που αφορά δηλαδή στην 5η και στην 6η ιπποδρομία). Ας υποθέσουμε πως επιλέγουμε στην 5η ιπποδρομία τους ίππους 1,3 και 4 και στην 6η ιπποδρομία τους ίππους 1 και 2.(Προσοχή! Άλλος είναι ο ίππος Νο 1 της 5ης ιπποδρομίας και άλλος ίππος ο Νο 1 της 6ης ιπποδρομίας) και θέλουμε να παίξουμε από 5,00 € τον κάθε συνδυασμό. Κατ’ αρχάς, το σύνολο των στηλών του δελτίου μας είναι:

Πλήθος επιλογών στο α’ σκέλος Χ Πλήθος επιλογών στο β’ σκέλος= 3Χ2=6 στήλες, ενώ συνολικά για το δελτίο μας πρέπει να πληρώσουμε:

Σύνολο στηλών του δελτίου μας Χ ποσό ανά στήλη του δελτίου μας (που επιλέγουμε εμείς) = 6Χ5,00 € = 30,00 €.

Για να στοιχηματίσουμε λοιπόν αυτό το δελτίο, εκφωνούμε ως εξής:

«Το 5ο σύνθετο: 1, 3 και 4 «επί» 1 και 2, από 5,00 €» (η φράση περιγράφει πλήρως το δελτίο μας).

Αν αφού στοιχηματίσουμε προκύψει διαγραφή ενός ίππου που έχουμε επιλέξει, τότε:

1. Αν η διαγραφή αφορά στο α’ σκέλος του παιχνιδιού μας:

I. Αν επιθυμούμε, μπορούμε να ακυρώσουμε το δελτίο μας και είτε να αλλάξουμε τον διαγραφέντα ίππο με κάποιον άλλον, είτε να παίξουμε τους υπόλοιπους συνδυασμούς που δεν περιλαμβάνουν τις διαγραφές ή ακόμα και να εισπράξουμε πίσω όλα τα χρήματά μας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως γενικά ισχύει ότι κάθε ακύρωση δελτίου (για οποιονδήποτε λόγο κι αν συμβεί) μπορεί να γίνει μόνον πριν από την εκκίνηση της ιπποδρομίας (όταν το παιχνίδι αφορά σε περισσότερες από μία ιπποδρομίες, τότε εννοούμε την ιπποδρομία από την οποία ξεκινά το παιχνίδι μας) και αποκλειστικά στο ίδιο μηχάνημα που παίχτηκε το δελτίο.

II. Αν δεν ακυρώσουμε το δελτίο μας για κάποιον από τους προηγούμενους λόγους (είτε για επιστροφή των χρημάτων μας, είτε για αλλαγή των στοιχηματικών επιλογών μας ή διότι είμαστε απομακρυσμένοι από το μηχάνημα που παίξαμε και δεν μπορούμε να ακυρώσουμε το δελτίο μας) τότε με βάση τους τροποποιημένους κανονισμούς του Κώδικα Στοιχηματισμού έχουμε επιστροφή χρημάτων για όσες στήλες περιέχουν στο πρώτο σκέλος του παιχνιδιού μας διαγραφέντα ίππο.

2. Αν η διαγραφή αφορά στο β’ σκέλος του παιχνιδιού μας, βασική προϋπόθεση για τις οδηγίες που ακολουθούν είναι να έχουμε νικήσει στο α’ σκέλος, αλλιώς δεν μας αφορά καθόλου η διαγραφή διότι έχουμε ήδη χάσει το στοίχημά μας (θυμίζουμε πως στο σύνθετο για να κερδίσουμε πρέπει να προβλέψουμε σωστά τους νικητές και στις δύο ιπποδρομίες που στοιχηματίζουμε). Αν λοιπόν έχουμε κερδίσει στο α’ σκέλος και διαγραφεί ίππος μας στο β’ σκέλος, τότε:

I. Αν επιθυμούμε, μπορούμε να ανταλλάξουμε την διαγραφή μας με οποιονδήποτε άλλον ίππο της ιπποδρομίας (ακόμα και με ίππο που ήδη από πριν είχαμε στοιχηματίσει). Αν δηλαδή στο αρχικό παράδειγμά μας κερδίσουμε στο α’ σκέλος και διαγραφεί ο ίππος Νο 1 στο β’ σκέλος, τότε μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με οποιοδήποτε άλλο άλογο στην κούρσα, ακόμα και να ξαναπαίξουμε το Νο 2 επιπλέον.

II. Αν δεν ανταλλάξουμε στο δελτίο μας την διαγραφή με κάποιον άλλον ίππο τότε θα εισπράξουμε μετά την ιπποδρομία το ποσό των στηλών του δελτίου μας που πέρασαν νικηφόρα στο α’ σκέλος και «έπεφταν» (κατέληγαν) πάνω στην διαγραφή (στο δικό μας παράδειγμα, αν δεν αντικαταστήσουμε το Νο 1 που διεγράφη στο β’ σκέλος, θα πάρουμε πίσω 5,00 € μετά το «έχειν καλώς» της 6ης ιπποδρομίας και την ανακοίνωση των αποδόσεων). Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πως η αντικατάσταση σε περιπτώσεις διαγραφής επιτρέπεται σε οποιαδήποτε μηχανή του ΟΔΙΕ, είτε είχαμε παίξει εκεί το δελτίο μας ή όχι.

Οι αποδόσεις του συνθέτου είναι «αυτόνομες», δηλαδή εξάγονται από το πηλίκο που αριθμητή έχει το σύνολο του διανεμόμενου ποσού στο παιχνίδι του συγκεκριμένου συνθέτου και παρονομαστή το συνολικό ποσό που παίχτηκε ο νικηφόρος συνδυασμός. Παρόλα αυτά, η εμπειρία λέει πως  η απόδοση ενός συνθέτου – προκειμένου για φαβορί συνδυασμούς – ισούται προσεγγιστικά με το γινόμενο των αποδόσεων στο γκανιάν των δύο νικητών ίππων (με αυτόν τον τρόπο όσοι έχουν ιδιαίτερη εμπειρία στο ιπποδρομιακό στοίχημα μπορούν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα από το διαμορφωμένο παιχνίδι).

«Ιπποδρομίες»
Το σχόλιο της ημέρας
άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Ο ΟΔΙΕ με την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 03-01-2011 ενημέρωσε πως σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές για την ιπποδρομιακή συγκέντρωση της ερχόμενης Τρίτης 11-01-2011, συμπληρώνοντας πως στις εγγραφές θα συμπεριληφθούν τόσο το Έπαθλο Ταχύτητας όσο και η 1η προεγγραφή του Κυπέλλου Κνωσσού. Θα πρέπει εδώ να θυμίσω πως οι «Ιπποδρομίες» προέβησαν σε άμεση δημοσίευση της ανακοίνωσης, μόλις υπέπεσε στην αντίληψή μας αργά τη Δευτέρα το βράδυ. Ας δούμε τώρα τι άλλα συμπεράσματα και ειδήσεις μπορούμε να εξάγουμε από αυτήν την ανακοίνωση:
Το πρώτο προφανές συμπέρασμα που προκύπτει είναι η λήξη του λοκ-άουτ από τον ΟΔΙΕ, εξέλιξη που κρίνεται οπωσδήποτε θετική για την εκτόνωση της κατάστασης. Φυσικά απομένει να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν οι προπονητές κατά τη διαδικασία των εγγραφών (αν δηλαδή θα επιλέξουν να προβούν σε εγγραφές ή αν θα εξακολουθήσουν να κρατούν «σκληρή στάση»). Οι ενδείξεις πάντως συγκλίνουν υπέρ της λήξης των κινητοποιήσεων, με δεδομένο πως υπήρχε ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο πλήρης και καθημερινή κινητικότητα στις προπονήσεις (αυτό το τελευταίο μάλλον δείχνει την πλήρη συνεννόηση και συμφωνία προπονητών και αναβατών για τις όποιες ενέργειες επακολουθήσουν), όπως μας πληροφόρησε σχετικά από την ιστοσελίδα του το ιπποδρομιακό περιοδικό «ΓΚΑΝΙΑΝ» (http://www.ganian.com/).
Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με την «έξυπνη» ομολογουμένως κίνηση του Οργανισμού (ανεξάρτητα αν θα συμπληρωθεί πρόγραμμα για την ερχόμενη Τρίτη) να επιχειρηθεί να συμπληρωθεί τουλάχιστον η κούρσα του Επάθλου Ταχύτητας για να μη χαθεί και αυτή όπως το Κύπελλο Πρωτοχρονιάς, ώστε αν υπάρξει ματαίωση της συγκέντρωσης τουλάχιστον να διεξαχθεί η συγκεκριμένη ιπποδρομία σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Πάντως επειδή τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί αναφορικά με τις επίμαχες αποφάσεις της ΦΕΕ σχετικά με την αναδιανομή των ποσοστών των επαγγελματιών του Ιπποδρόμου από τα έπαθλα η κατάσταση εξακολουθεί να θεωρείται «ρευστή» και «εύθραυστη». Η παραμικρή πλέον αστοχία ή λανθασμένη κίνηση εφεξής θα δίνει αφορμή για σκληρές αντιπαραθέσεις και για πολύ δυναμικές αντιδράσεις. Και μιας και συζητούμε για αντιδράσεις, ας περιμένουμε να δούμε τι πρόκειται να συμβεί στο άλλο «καυτό θέμα» που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες. Να δούμε δηλαδή τι θα αποφασίσουν να πράξουν οι έκτακτοι υπάλληλοι του ΟΔΙΕ με δεδομένη την επερχόμενη μείωση κατά 15,00% του συνολικού αριθμού τους στον Οργανισμό (διαβάστε περισσότερα στο σημερινό δημοσίευμα με τίτλο: «Νέα αναστάτωση θα φέρει η μείωση προσωπικού στον ΟΔΙΕ»). Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τον Ελληνικό Ιππόδρομο δεν έχει προηγούμενο: δεν προλαβαίνει καλά-καλά να «ησυχάσει» από κάποιο θέμα και «ξεφυτρώνει» νέα αναταραχή!
Είμαστε όλοι σε αναμονή των εξελίξεων. Πάντως τα «πρώτα δείγματα» θα τα πάρουμε το μεσημέρι, που θα διαπιστώσουμε τη συμπεριφορά των προπονητών στις σημερινές εγγραφές για την ερχόμενη Τρίτη.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
Νέα αναστάτωση θα επιφέρει η μείωση προσωπικού στον ΟΔΙΕ

Στην Εγκύκλιο που εκδόθηκε προσφάτως από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων για το Δημόσιο δεν μπορεί να υπερβαίνει τον έναν προς πέντε. Ειδικότερα μάλιστα για τους συμβασιούχους του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ αναφέρονται τα εξής (ακολουθεί απόσπασμα από το χθεσινό δημοσίευμα που φιλοξένησε το «Βήμα», πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο):

«…Για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τις συμβάσεις (περιορίζονται κατά δεκαπέντε τοις εκατό (15%) σε σχέση με το 2010) σημειώνεται ότι οι εγκρίσεις του έτους 2010 είχαν περιοριστεί κατά τριάντα τοις εκατό (30%) σε σχέση με τις εγκρίσεις του 2009, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 7 του ν. 3833/2010. Η επιλογή του προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου θα πραγματοποιηθεί για αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών ή προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα ή έργα που χρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς γίνεται βάσει των κριτηρίων του άρθρου 21 του Ν. 2190/94. Το αίτημα κάθε υπουργείου θα υποβάλλεται διά του αρμόδιου υπουργού και θα περιλαμβάνει προγραμματισμό προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τόσο για τις δικές του ανάγκες όσο και για τις ανάγκες των φορέων που εποπτεύει, επισυνάπτοντας και τα αναλυτικά στοιχεία των φορέων με βάση τις εποχιακές ανάγκες. Τα αιτήματα για την έγκριση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου πρέπει να έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Εσωτερικών ως τις 14 Ιανουαρίου 2011. Μεμονωμένα αιτήματα φορέων ή αιτήματα που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα περιληφθούν στον ενιαίο προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2011, με εξαίρεση τα αιτήματα που θα αφορούν την πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση απροβλέπτων και επειγουσών αναγκών που λόγω της φύσης τους δεν είναι δυνατόν να προγραμματισθούν…»

Σύμφωνα λοιπόν με την Εγκύκλιο, μέχρι τις 14 Ιανουαρίου θα πρέπει το Υπουργείο Πολιτισμού (το εποπτεύον Υπουργείο για τον ΟΔΙΕ) να υποβάλλει αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών με το συνολικό αριθμό των εργαζομένων (με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) που θα χρειαστεί και ο Ιππόδρομος για φέτος και που σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών κυρίου Ι. Ραγκούση θα είναι κατά 15,00% μειωμένος σε σχέση με πέρσι. Αυτό βέβαια σημαίνει αυτομάτως τη μείωση των εκτάκτων υπαλλήλων του ΟΔΙΕ κατά 15,00%.
Οι «Ιπποδρομίες» εκτιμούν πως θα υπάρξει πρόβλημα από τη μείωση του συνολικού αριθμού των εκτάκτων υπαλλήλων του Οργανισμού. Ανάλογα μάλιστα με τις ειδικότητες στις οποίες θα αποφασιστεί η μείωση προσωπικού (αλήθεια, ποιος και με ποια κριτήρια θα αποφασίσει κάτι τέτοιο;)  μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια και τις συνέπειες που θα επέλθουν στην καθημερινή λειτουργία του Ιπποδρόμου Μαρκόπουλου. Το σίγουρο είναι πως για άλλη μια φορά «μυρίζει μπαρούτι στην ατμόσφαιρα» και προοιωνίζεται νέα αναστάτωση στον ΟΔΙΕ με ισχυρή την πιθανότητα πραγματοποίησης  απεργιακών κινητοποιήσεων, αυτήν την πλευρά από τους εκτάκτους υπαλλήλους του ΟΙΔΕ.

«Ιπποδρομίες»

Ετοιμάζεται νέα αύξηση της γκανιότας;

Σε πρόσφατη συνέντευξή του (ελάχιστα προ των εορτών) στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Γ. Πεταλωτής δήλωσε πως οι συντελεστές για το Διαδικτυακό στοίχημα (σε ο, τι αφορά στις σχετικές άδειες που θα δοθούν στη χώρα μας) θα είναι υψηλοί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά του το «Κέρδος» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο).
Ούτε λίγο ούτε πολύ η δήλωση αυτή ισοδυναμεί με προαναγγελία εφαρμογής υψηλής γκανιότας στα στοιχήματα που θα διεξάγονται μέσω του Διαδικτύου προσεχώς. Αυτό βεβαίως για να μπορέσει να γίνει θα πρέπει αντίστοιχα να αυξηθεί η γκανιότα και στα συμβατικά παιχνίδια (που διεξάγονται δηλαδή σε εξουσιοδοτημένα σημεία και όχι μέσω Διαδικτύου) διότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει θέμα ανταγωνισμού και αν δεν αυξηθεί η γκανιότα στις εγχώριες εταιρίες ώστε  να επέλθει «ισορροπία» στη στοιχηματική αγορά, κάτι τέτοιο αναμένεται να «ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου» με προσφυγές των ξένων εταιριών κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Η εκτίμηση των «Ιπποδρομιών» είναι πως σε αυτήν τη συνέντευξη ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά προανήγγειλλε την αύξηση της γκανιότας σε όλα τα τυχερά παιχνίδια, κάτι που εμείς θεωρούμε πως θα εφαρμοστεί πολύ σύντομα. Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι πολλά και χρήζουν άμεσων και ξεκάθαρων απαντήσεων:


- Τι απέγινε με τη διαφοροποίηση της γκανιότας που ήδη εφαρμόζεται  στα παιχνίδια του ΟΔΙΕ (σύμφωνα με τις αναφορές σύσσωμου του Διαδικτυακού Ιπποδρομιακού Τύπου);
- Θα συνυπολογιστεί σε αυτή μία (νέα) ενδεχόμενη αύξηση της γκανιότας;
- Θα αφαιρεθεί η «εξοντωτική» για τα έσοδα του Ιπποδρόμου φορολόγηση των κερδισμένων δελτίων σε αυτήν την περίπτωση; (διότι διαφορετικά θα πρέπει να προσφύγει ο ΟΔΙΕ με τη σειρά του στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια στρεφόμενος κατά του Ελληνικού Δημοσίου και καταγγέλλοντας παραβίαση του ανταγωνισμού, εκτός αν το Οικονομικό Επιτελείο σκέφτεται να επιβάλλει τη φορολόγηση των κερδισμένων δελτίων και στο Διαδικτυακό στοίχημα).


Επειδή οι αδειοδοτήσεις των εταιριών στο Διαδίκτυο και οι αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον του ΟΔΙΕ πρόκειται να συμβούν στους αμέσως προσεχείς μήνες, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις σκέψεις και τις επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης στον ευρύτερο χώρο των τυχερών παιχνιδιών που πρόκειται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την πορεία και την εξέλιξη και του ΟΔΙΕ.

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αν παρατηρήσατε στην αρχή του δημοσιεύματος, η δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για την επερχόμενη αύξηση της γκανιότας στα τυχερά παιχνίδα έγινε σε χρόνο που ουδείς ασχολήθηκε με αυτήν την εξαιρετικά σημαντική είδηση η οποία πέρασε στα «ψιλά» και σχεδόν απαρατήρητη. Σας θυμίζει κάτι;
«Ιπποδρομίες»


Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»