Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΟΔΙΕ TV - Ιπποδρομίες live!

Προτάσεις για στοίχημα - Ελληνικές Ιπποδρομίες της Δευτέρας 10-9-2012

Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Αν «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», τότε η επαναλειτουργία της θεματικής ενότητας με τις προτάσεις των «Ιπποδρομιών» προοιωνίζεται «μεγάλα πράγματα» για το μέλλον! Με αποδόσεις στο γκανιάν 3,01 €, στο δίδυμο 8,56 € και στο φορκάστ 19,76 € (λίγο έλειψε να γίνει το «απόλυτο», με trio και tricast) αν μη τι άλλο έγινε ένα καλό ξεκίνημα, ένα «flying start» για την ψυχολογία μας, και ξέρουμε όλοι μας πόσο σημαντικό πράγμα είναι η ψυχολογία στον τζόγο!

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να παραμείνουμε «προσγειωμένοι» διότι και οι «κακές ημέρες» είναι μέσα στο πρόγραμμα, ώστε θα πρέπει με ιδιαίτερη προσοχή να βαδίσουμε από δω και πέρα με μοναδικό μας στόχο να συνεισφέρουμε – στο μέτρο του δυνατού – με σκέψεις και προτάσεις στη διαμόρφωση – όσο είναι δυνατό – μίας ολοκληρωμένης εικόνας για την κούρσα που πραγματευόμαστε κάθε φορά, ελπίζοντας στο τέλος να σας φανούμε χρήσιμοι στις τελικές σας επιλογές!

Ας πούμε τώρα λίγα λόγια για τη σημερινή συγκέντρωση:

Σε ο, τι αφορά τώρα στο «προφίλ» της ημέρας, η Ελληνική συγκέντρωση της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου 2012 απαρτίζεται από εννέα αμιγώς Ελληνικές αναμετρήσεις, ενώ στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ περιλαμβάνονται επίσης άλλες τέσσερις Γαλλικές κούρσες που προηγούνται χρονικά του Ελληνικού προγράμματος. Η πλειοψηφία των Ελληνικών ιπποδρομιών θα διεξαχθεί στην απόσταση των 1400 μέτρων (πέντε από τις εννέα συνολικά), ενώ υπάρχουν επίσης άλλες τρεις διαδρομές στην απόσταση των 1200 μέτρων και μία στο μίλι (1600 μέτρα) με την οποία «κλείνει» η συγκέντρωση.

«Οριακά» συμπληρωμένο (ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων ίππων ανά ιπποδρομία δεν ξεπερνά πουθενά τους επτά) αλλά σχετικά καλό από άποψης αγωνιστικού ενδιαφέροντος εμφανίζεται το σημερινό πρόγραμμα, που διαθέτει ορισμένες ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, στο παικτικό σκέλος δεν υπάρχει θα λέγαμε ιδιαίτερα το στοιχείο της αυξημένης δυσκολίας πρόβλεψης στις σημερινές αναμετρήσεις καθώς αναμένονται αφίξεις φαβορί σε γενικές γραμμές, ενώ τέλος το τζακποτ στο ΣΚΟΡ9 (281,26 €) παραμένει ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η δική μας σημερινή πρόταση αφορά στην 6η ιπποδρομία του Ελληνικού προγράμματος, στο Έπαθλο Ασπρονερίου (ίπποι 4 ετών & άνω, Ιπποδρομία Αξίωσης Β’ – απόσταση: 1400 μέτρα). Σε αυτή διαγωνίζεται και ο ίππος ΚΑΛΚΕΡΥ, ο οποίος θα αποτελέσει τη «βάση» μας για παιχνίδι. Διαγωνισθείς προ μηνός μετά από πολύμηνο ρεπό κατάφερε να διακριθεί στην 3η θέση της άφιξης (στα 2400 μέτρα), δείχνοντας πως επέστρεψε σε καλή φόρμα και φυσική κατάσταση. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε και στο δεύτερο τρέξιμό του προ ημερών (στα 1400 μέτρα αυτή τη φορά, απόσταση στην οποία διαγωνίζεται και σήμερα) όπου παρότι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εν τούτοις κατάφερε να συνθέσει το δίδυμο – σε ολιγομελή πάντως όμιλο – σε απόσταση από τους υπολοίπους αντιπάλους του και μειώνοντας με καλό φίνις την τελική διαφορά του στην άφιξη από τον (εύκολο) νικητή ίππο ΚΡΕΩΝ. Με την όλη του διαγωγή πιστοποίησε κατά τη γνώμη μας ότι η φόρμα του βρίσκεται σε πολύ υψηλό σημείο και αναμφισβήτητα διέρχεται περίοδο αγωνιστικής ανόδου. Στη σημερινή αναμέτρηση εξασφάλισε τον αναβάτη Κουτσοπέτρο στη σέλα του, για τον οποίο πρέπει να σημειωθεί πως κατά κανόνα επιτυγχάνει πολύ καλές εκκινήσεις, ενώ παράλληλα εκτιμούμε πως είναι ιδιαίτερα «χαρισματικός» με τα γρήγορα άλογα. Το στοιχείο αυτό αναφέρεται διότι στον όμιλο που διαγωνίζεται αυτή τη φορά ο ΚΑΛΚΕΡΥ τον θεωρούμε ικανό να αναλάβει ακόμα και την πρωτοπορία και να «φέρει την κούρσα στα μέτρα του», ώστε σε μία τέτοια περίπτωση μάλλον θα καταστεί δυσκολοκατάβλητος. Ακόμα πάντως και αν δεν οδηγήσει την ιπποδρομία και πραγματοποιήσει διαδρομή ημιαναμονής, είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την άνοδό του και να φτάσει στη νίκη. Οι δύο ομοπροπόνητοι, ο «χαλκέντερος» 8ετής ίππος ΘΡΥΛΟΣ και ο «ηρωικός» 9ετής ΒΑΓΓΕΛΗΣ φαντάζουν ως οι δυο «απειλές» για τον ΚΑΛΚΕΡΥ. ΕΞΤΜΑΝ και ΠΡΟΒΙΝΣΙΑΛ θα είναι οι υπόλοιπες επιλογές μας για τα πολύπλοκα παιχνίδια.

H πρόταση των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου 2012 είναι:

Ιπποδρομία 6η (Ελληνικό πρόγραμμα):

Γκανιάν: Νο 4 – ΚΑΛΚΕΡΥ
5ο σύνθετο: 1χ4
6ο δίδυμο: 1χ4 (βασικός συνδυασμός) 2χ4 (κάλυψη)
6ο φορκάστ: 4χ1 (βασικός συνδυασμός) 4χ2 (κάλυψη)
6ο tricast: 4/1-2/1-2-3-5
6ο τετραπλό: 4/1-2/1-2-3-5/1-2-3-5
6ο σύνθετο: 4χ1 (βασικός συνδυασμός) 4χ5 (κάλυψη)

Καλή επιτυχία σε όλους!
«Ιπποδρομίες»

Διαβάστε την Δευτέρα 03-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»:

Καλή χρονιά!

Το διακύβευμα του 2011 για τον ΟΔΙΕ

Επιστολή του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη προς τον Υπουργό Οικονομικών

Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε

Το σχόλιο της ημέρας

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν των Γαλλικών ιπποδρομιών της Δευτέρας 03-01-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Δευτέρας 03-01-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Αφίξεις - Αποδόσεις


Πρόγραμμα ιπποδρομιακών αναμετρήσεων

Προτάσεις για ιπποδρομιακό στοίχημα


Η πρόταση της ημέρας από τις «Ιπποδρομίες» για ιπποδρομιακό στοίχημα

Κάντε κλικ στην ημερομηνία που σας ενδιαφέρει:

Παίρνοντας μία «απόφαση ευθύνης», οι «Ιπποδρομίες» σταμάτησαν - μέχρι νεοτέρας - την δημοσίευση των προτάσεων για ιπποδρομιακό στοίχημα. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτήν την ενέργεια.


Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 5-11-2012 


Ελληνικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 2-11-2012      


Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 29-10-2012  


Ελληνικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 26-10-2012     


Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 22-10-2012 


Ελληνικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 19-10-2012   


Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 15-10-2012


Ελληνικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 12-10-2012   


Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 8-10-2012


Γαλλικές ιπποδρομίες της Κυριακής 7-10-2012 


Ελληνικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 5-10-2012 


Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 1-10-2012


Ελληνικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 28-9-2012 


Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 24-9-2012 


Ελληνικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 21-9-2012


Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 17-9-2012 


Ελληνικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 14-9-2012 


Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 10-9-2012


Γιατί δεν πρόκειται να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής στον ΟΔΙΕ
άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Η Κυβέρνηση σε μία από τις πιο πρόσφατες συνεδριάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων  και αναδιαρθρώσεων στις ΔΕΚΟ, για την υλοποίηση του οποίου απαιτείται η εξεύρεση χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων (ενέργεια που πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011) για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στον ΟΔΙΕ.
Και ενώ υπάρχει το «τελεσίγραφο» του Οικονομικού Επιτελείου προς όλες τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί για την εξυγίανσή τους μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2011 (οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση και αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων τους) οι ενδείξεις για το πρώτο εννεάμηνο του 2010 είναι απογοητευτικές σε ο, τι αφορά στον ΟΔΙΕ, όπως ήδη οι «Ιπποδρομίες» αποκάλυψαν σε προηγούμενα δημοσιεύματα, ενώ οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και κάνουν λόγο για καθαρές ζημιές 21.651.191,50 € μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Με μία προσεκτική ματιά στα νούμερα και συνυπολογίζοντας τις «ειδικές συνθήκες» που επικρατούν στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου ένας ουδέτερος παρατηρητής καταλήγει εύκολα στο συμπέρασμα πως η προσπάθεια εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή στον ΟΔΙΕ θα αποβεί μάταια. Ας επιχειρήσουμε μαζί να δούμε το γιατί:
Η οικονομική κατάσταση του ΟΔΙΕ σήμερα δείχνει μία επιχείρηση υπερχρεωμένη, που εξακολουθεί να βγάζει ζημιές στη χρήση της καίτοι έχει επιτύχει μερική περιστολή των λειτουργικών της εξόδων (σας θυμίζω πως  για την περίοδο που δημοσιοποιήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία του ο Οργανισμός έχει ήδη προβεί σε μείωση κατά 24,00% της συνολικής μισθοδοσίας του) και επομένως δεν πρόκειται να επιτύχει τον κρισιμότερο  ίσως στόχο του στο δρόμο προς την εξυγίανση, δηλαδή την ισοσκέλιση εσόδων – εξόδων. Και αν αυτό δεν κατέστη εφικτό υπό την ασφυκτική πίεση του Οικονομικού Επιτελείου και του «άγρυπνου βλέμματος» της τρόικας και του ΔΝΤ, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης πως η σημερινή κατάσταση για τον ΟΔΙΕ είναι μη αναστρέψιμη και συνεπώς είναι και επενδυτικά ασύμφορη. Το θεωρητικό «πλεονέκτημα» του μονοπωλίου θα εξανεμιστεί εντός μικρού χρονικού διαστήματος με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της Διαδικτυακής στοιχηματικής αγοράς και όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε τη «διαρροή» πελατών που θα υποστεί ο Ελληνικός Ιππόδρομος, ειδικότερα σε ο, τι αφορά στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες που είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένες με την τεχνολογία. Αν κάποιος ήθελε να καταγράψει τα κυριότερα προβλήματα του ΟΔΙΕ και τα μειονεκτήματα μίας ενδεχόμενης επένδυσης σε αυτόν θα μπορούσε να αναφέρει επιγραμματικά τα εξής:
 - Τη γενικότερη αδιαφορία της Πολιτείας για τον Ιππόδρομο (με κορυφαίο παράδειγμα την επί έξι μήνες καθυστέρηση τοποθέτησης Διοίκησης, ενώ αξίζει να τονιστεί ιδιαίτερα πως ακόμα και σήμερα που διανύει την κρισιμότερη περίοδο της ιστορίας του, παραμένει δίχως Πρόεδρο, χωρίς να διαφαίνεται προς το παρόν τουλάχιστον κάποια πρόθεση του αρμόδιου Υπουργείου για να αναπληρώσει το κενό στην κεφαλή της Ηγεσίας του).
- Τη διαχρονικά άτολμη Διοίκηση (με ελάχιστες εξαιρέσεις στο απώτερο παρελθόν) που διαθέτει πολύ αργά αντανακλαστικά και διοικεί με «όρους Δημοσίου» (νομίζω πως όλοι αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς σημαίνει αυτό).
- Τις απομακρυσμένες εγκαταστάσεις του ΟΔΙΕ που δεν εξυπηρετούν παρά μικρή μερίδα φιλίππων.
- Το μικρό δίκτυο πωλήσεων του Οργανισμού συγκριτικά με άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών, που σε συνδυασμό με την μηδενική διαφημιστική καμπάνια αποτελούν στοιχεία που προεξοφλούν περαιτέρω μείωση των εσόδων του προσεχώς.
- Τη μικρή πελατεία, με τις προβλέψεις για το μέλλον να δείχνουν μεγαλύτερες πιθανότητες για συρρίκνωση παρά για διεύρυνσή της κυρίως λόγω του επερχόμενου διεθνούς ανταγωνισμού (Διαδικτυακό στοίχημα) με άνισους όρους.
- Τις συσσωρευμένες ζημίες που μέχρι το εννεάμηνο του 2010 έφτασαν τα 146.048.717,57 € σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών και τη ζημιογόνα χρήση που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια διαρκώς, ακόμα και μετά από σημαντικές περιστολές των λειτουργικών του εξόδων.
- Τη στάση της Πολιτείας που με τις πρόσφατες αποφάσεις της τον έθεσε «εκτός παιχνιδιού» και ουσιαστικά τον τοποθέτησε στο περιθώριο των εξελίξεων, αφού προτίμησε να δώσει αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ τη διαχείριση των παιγνιομηχανημάτων («φρουτάκια»), των στοιχηματικών αδειών του Διαδικτύου ενώ φρόντισε παράλληλα να φορολογήσει επιλεκτικά με - σχεδόν - «φωτογραφική διάταξη» τα κερδισμένα δελτία του ιπποδρομιακού στοιχήματος.
- Την πολύ κακή «εικόνα» που έχει η κοινωνία αλλά και οι ίδιοι οι φίλιπποι (!) για το άθλημα, γεγονός που οφείλεται στις εσωτερικές έριδες και διαμάχες μεταξύ των διαφόρων ιπποδρομιακών τάξεων, στη σφοδή αντιπαλότητα των δύο Ιπποδρομιακών Αρχών (ΟΔΙΕ και ΦΕΕ), στην ανυπαρξία λειτουργίας των θεσμών που η ίδια η Πολιτεία έχει θεσπίσει (Τριμελής Επιτροπή επίλυσης ιπποδρομιακών διαφορών), στα φαινόμενα εύρεσης ντοπαρισμένων ίππων (και σε κάποιες περιπτώσεις και αναβατών), στις περιπτώσεις «παικτικών σκηνικών» που λόγω της αδυναμίας ελέγχου «διώχνουν» και τους υπάρχοντες φιλίππους, στην «πολεμική» που αναπτύσσεται κατά καιρούς εις βάρος του Ιπποδρόμου με διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο (αμφιβόλων πάντως κινήτρων).
- Τους Κανόνες και τις Διατάξεις που ισχύουν σήμερα και αποτελούν τροχοπέδη για την εισροή νέων επενδυτών στο χώρο (ιδιοκτήτες ίππων) ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύουν την ομαλή ροή τέλεσης των ιπποδρομιών λόγω του αναχρονιστικού τους χαρακτήρα.
- Τη δραστηριότητα της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος (ΦΕΕ) με τον τρόπο που αυτή λειτουργεί σήμερα (όπου κατά κοινή ομολογία τα τελευταία χρόνια επιχειρεί – και σε ορισμένες περιπτώσεις το επιτυγχάνει με διάφορες παρεμβάσεις της - να «συν-διοικήσει» τον Ιππόδρομο).
Αυτά είναι τα κυριότερα «αγκάθια» στην προσπάθεια αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή στον ΟΔΙΕ. Αν συνυπολογίσουμε τη γενικότερη οικονομική κρίση που πλήττει με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό την αγοραστική δύναμη των πολιτών (ήδη παρατηρείται κάμψη του τζίρου των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας), το ασταθές εγχώριο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, το διαρκώς μεταβαλλόμενο φορολογικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις που δεν ευνοεί ιδιαίτερα τα επιχειρηματικά σχέδια και τις μεγάλες επενδύσεις, την «προτίμηση» του Κράτους έναντι άλλων εταιριών στις οποίες είναι μέτοχος και οι οποίες δραστηριοποιούνται σε συγγενείς χώρους κάνουν την πιθανότητα εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή να φαντάζει πρακτικά μηδενική.
Το πρόβλημα για τον Ελληνικό Ιππόδρομο ξεκινά από αυτό ακριβώς το σημείο: με δεδομένη την αμετακίνητη πρόθεση της Κυβέρνησης για εξυγίανση όλων των ΔΕΚΟ και την ασφυκτική πίεση της τρόικας και του ΔΝΤ για την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, η αδυναμία προσέλκυσης υποψήφιου στρατηγικού επενδυτή θα μεταστρέψει πλέον προς άλλη κατεύθυνση το διακύβευμα για τον ΟΔΙΕ στο 2011.
Αλλά με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε ξεχωριστά.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Προβλέπονται σοβαρές ανατροπές στο νέο έτος για τον Ιππόδρομο

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών τα αποτελέσματα εννιαμήνου για όλες τις ΔΕΚΟ. Στον απόσπασμα του πίνακα που δημοσιεύουμε παρακάτω φαίνεται ξεκάθαρα πως ο ΟΔΙΕ στους πρώτους εννέα μήνες του 2010 παρουσιάζει ζημίες ύψους 21.651.191,50 € ενώ οι συνολικές ζημίες του ανέρχονται σε 146.048.717,57 €.
Τ
Τα οικονομικά αποτελέσματα εννιαμήνου για τον ΟΔΙΕ

Οι μεταβολές στη μισθοδοσία των ΔΕΚΟ του α' εννιαμήνου 2010

Τα στοιχεία είναι οπωσδήποτε απογοητευτικά και απολύτως ενδεικτικά της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Ελληνικός Ιππόδρομος. Λαμβάνοντας επίσης υπόψη πως:

 - Για το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώθηκε μείωση της τάξης του 24,00% σε ο, τι αφορά στη συνολική μισθοδοσία εννιαμήνου του Οργανισμού σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο
- Από το καλοκαίρι εντάχθηκαν στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ ιπποδρομίες από το εξωτερικό και λογικά θα έπρεπε να παρουσιάσει κάποια βελτίωση στα έσοδά του
- Φαίνεται να έχει ήδη μεταβληθεί η γκανιότα προς τα πάνω (άγνωστο από πότε, μιας και δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση μέχρι στιγμής), γεγονός που θα έπρεπε να ενισχύσει επίσης τα έσοδά του
- Η οικονομική κρίση «χτυπά» εντονότερα με την πάροδο του χρόνου, ήδη παρατηρήθηκε κάμψη στοιχηματισμού για όλες τις Ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα τυχερά παιχνίδια και συνεπώς οι προβλέψεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες σε ο, τι έχει να κάνει με το συνολικό ετήσιο τζίρο των ιπποδρομιών

Όλα αυτά μαζί οδηγούν στο αβίαστο συμπέρασμα πως τα οικονομικά στοιχεία στο τέλος του έτους αναμένονται ακόμα χειρότερα για τον Ιππόδρομο. Με βάση αυτήν την παραδοχή, οι «Ιπποδρομίες» εκτιμούν πως ο ΟΔΙΕ βαδίζει ολοταχώς προς:

- Περαιτέρω αύξηση της γκανιότας στα προσφερόμενα παιχνίδια του (επιπλέον από αυτήν που ήδη φαίνεται να επιβλήθηκε «κρυφίως»).
- Περαιτέρω μισθολογικές μειώσεις των υπαλλήλων του και (στο ακραίο σενάριο) μειώσεις του προσωπικού του.

Επιπροσθέτως, επειδή το τέλος Μαρτίου αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία για όλες τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ προκειμένου να μπορέσουν να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί από το Οικονομικό Επιτελείο για την εξυγίανσή τους (κάτι που στην περίπτωση του ΟΔΙΕ δεν πρόκειται να συμβεί επ’ ουδενί) οι πιέσεις της τρόικας και του ΔΝΤ για πώληση του Ιπποδρόμου θα ενταθούν. Και λέμε πώληση διότι εμείς εκτιμούμε πως δε θα κατορθωθεί η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τον Ελληνικό Ιππόδρομο και επομένως – εκ των πραγμάτων - θα τεθεί άλλου είδους διακύβευμα για την επόμενη ημέρα του ΟΔΙΕ.

«Ιπποδρομίες»

Το σχόλιο της ημέρας

Φίλοι αναγνώστες των «Ιπποδρομιών», αγαπητοί φίλιπποι,

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

Η νέα χρονιά αναμένεται να αποδειχθεί «ορόσημο» για τον Ελληνικό Ιππόδρομο. Μάλιστα επειδή όπως λέει και ο λαός μας «Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται» τα πράγματα δε φαίνονται και τόσο καλά, αν αναλογιστεί κανείς πως χάθηκε η πιο «σίγουρη» ιπποδρομιακή συγκέντρωση της χρονιάς, η πρώτη του χρόνου! Ας είναι, εμείς κρατούμε την αισιοδοξία μας και παλεύουμε με ιδέες, σκέψεις, προτάσεις και στην νέα χρονιά.
Οι «Ιπποδρομίες» ξεκίνησαν μόλις στις 14 Νοεμβρίου το 2010  με την πρώτη τους δημοσίευση. Από τότε – και παρότι πέρασε μόλις λίγος καιρός – μας αγκαλιάσατε και μας στηρίζετε καθημερινά, αυτό δείχνουν τα στατιστικά επισκεψιμότητας του ιστοχώρου! Σας ευχαριστούμε θερμά για αυτό και υποσχόμαστε να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε όσο περνά ο καιρός. Ας μη μας διαφεύγει πως ο αρχικός προγραμματισμός των «Ιπποδρομιών» ήταν να ξεκινήσουν την Πρωτοχρονιά και μάλιστα ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουμε διάφορά τεχνικά προβλήματα που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην επίσπευση της έναρξης. Η αγάπη όμως που μας δείχνετε αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για να πολεμήσουμε και να τα ξεπεράσουμε.
Στη νέα χρονιά προγραμματίζουμε διάφορα πράγματα (δεν είναι ανακοινώσιμα προς το παρόν, διότι είμαστε στο στάδιο της επεξεργασίας των ιδεών και της μελέτης εφαρμογής τους) αλλά να είστε σίγουροι πως θα ενσωματώνουμε διαρκώς στο πέρασμα του χρόνου νέα πράγματα που πιστεύουμε πως θα σας ενθουσιάσουν! Ο στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε διαρκώς και να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις σας και τις επιταγές των καιρών. Με την ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι οι πίνακες με τα στατιστικά καθυστέρησαν επίτηδες προκειμένου να «μηδενίσουν» οι πίνακες με την αλλαγή του χρόνου και να ξεκινήσουμε από την επόμενη Δευτέρα με δημοσίευση στατιστικών (σε πρώτη φάση) από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία. Υπάρχει η σκέψη να ενσωματώσουμε και άλλους πίνακες, αλλά αυτό είναι κάτι που θα εξετάσουμε στο μέλλον και που σίγουρα θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις του ΟΔΙΕ.
Οι ημέρες είναι δύσκολες για όλους τους Έλληνες, είναι ακόμη πιο δύσκολες για τον Ελληνικό Ιππόδρομο. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε – σε ο, τι περνά από το χέρι μας τουλάχιστον – προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης και της άνθισης των Ελληνικών ιπποδρομιών. Αντίπαλος μας είναι μόνον ο «κακός μας εαυτός»  και με αυτόν είμαστε μόνιμα σε διαμάχη! Ο ρόλος που θέλουμε να παίξουμε (και αυτό μόνο θα επιδιώξουμε) είναι του «θετικού καταλύτη» σε κάθε ιπποδρομιακή «ζύμωση» ώστε το αποτέλεσμα των διεργασιών και των προσπαθειών όλων των ιπποδρομιακών Φορέων να οδηγεί τον Ιππόδρομο σε καλύτερες μέρες! 
Είμαστε μαζί με ο, τι θετικό γίνεται και απέναντι σε κάθε στραβό που διαπιστώνουμε. Προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους πόσο πολύτιμες είναι για εμάς, το τιμ των «Ιπποδρομιών» οι παρατηρήσεις, οι σκέψεις και οι προτάσεις σας που μπορείτε να διατυπώνετε είτε κάτω από κάθε δημοσιευμένο κείμενο (υπάρχει επιλογή σχολίου κάτω από κάθε θέμα) ή εναλλακτικά αποστέλλοντάς μας ηλεκτρονικό μήνυμα στα e-mails: serafeim.panagiotakis@yahoo.gr, serafeim.panagiotakis@gmail.com. Θα πρέπει να σας πούμε τέλος πως ο μοναδικός λόγος για να μη δημοσιευθεί κάποιο σχόλιο των αναγνωστών μας είναι το υβριστικό του περιεχόμενο.
Αυτά προς το παρόν, ο νέος χρόνος πρέπει να μας βρει όλους «στις επάλξεις» και οι «Ιπποδρομίες» βρίσκονται ήδη εκεί!

«Ιπποδρομίες»
Η  «ακτινογραφία» της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών


Ο τζίρος των casinos για το 2010 είναι για 3η συνεχόμενη χρονιά πτωτικός σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ της «Ισοτιμίας» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το δημοσίευμα). Για τους 11 μήνες του τρέχοντος έτους η πτώση έφτασε το 17,70% κατά μέσο όρο, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 469,1 εκατομμύρια €. Ως βασικότερες αιτίες της πτώσης των εσόδων τους οι διοικήσεις των casinos εκτιμούν:

- τον παράνομο τζόγο (ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους φτάνει στο 40,00% του συνολικού τζίρου των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα)
- τη γενικότερη οικονομική κρίση

Το εντυπωσιακό στοιχείο όμως για τα casinos είναι πως έχουν καταφέρει να «συγκρατήσουν» την πελατεία τους, αφού η πτώση στα εισιτήρια εισόδου είναι μόλις 6,90% για φέτος.

Πτώση 30,00% παρουσιάζουν και οι πωλήσεις του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου σύμφωνα με το ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκε στο «Βήμα» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το δημοσίευμα), ενώ στα υπόλοιπα λαχεία η πτώση φτάνει το 15,00%. Ως κυριότερες αιτίες της πτώσης (σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών) θεωρούνται:

- η έξαρση του ηλεκτρονικού τζόγου
- η οικονομική κρίση
- η ακριβή τιμή του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου που έφτασε φέτος στα 10,00 €.

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

- ο ΟΔΙΕ αύξησε την τιμή των παιχνιδιών του από το καλοκαίρι και μέχρι πρότινος.
- η οικονομική κρίση αναμφίβολα πλήττει και το ιπποδρομιακό στοίχημα
- το Διαδικτυακό στοίχημα (προς το παρόν) απορροφά το παιχνίδι αποκλειστικά για τις ξένες ιπποδρομίες, αποσπώντας τμήμα των δυνητικών εσόδων του Οργανισμού. Μόλις όμως απελευθερωθεί πλήρως η Ελληνική στοιχηματική αγορά στο Διαδίκτυο, ο ΟΔΙΕ δε θα μπορεί να συγκρατήσει την πελατεία του λόγω των καταφανώς καλύτερων προσφερόμενων αποδόσεων
- ο Ιππόδρομος δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει τον κόσμο του έστω και με μειωμένη την αγοραστική τους δύναμη. Αν αυτό είχε κατορθωθεί, με την ανάκαμψη της ευρύτερης οικονομίας θα μπορούσε (θεωρητικά) να προσεγγίσει σε τζίρους τα νούμερα του παρελθόντος. Εύκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί τι πρόκειται να συμβεί στα έσοδα του ΟΔΙΕ ο οποίος έχει χάσει (κατ’ εκτίμηση) τουλάχιστον το 50,00% των πελατών του στην τελευταία διετία.

Συμπερασματικά, οι Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα τυχερά παιχνίδια πλήττονται όλες ανεξαιρέτως σε ο, τι αφορά στα έσοδά τους αλλά εξακολουθούν να παραμένουν κερδοφόρες πλην του ΟΔΙΕ
Η ειδοποιός διαφορά του ΟΔΙΕ σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες εταιρίες στοιχημάτων στην Ελλάδα είναι ότι όχι μόνο δεν επιτυγχάνει να προσελκύσει νέους πελάτες αλλά αντιθέτως χάνει και τους ήδη υπάρχοντες με ραγδαίους ρυθμούς. Η «ακτινογραφία» της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών δείχνει πως ο «ασθενής ΟΔΙΕ» δεν έχει (με τα σημερινά δεδομένα) καμία ελπίδα ανάκαμψης.

«Ιπποδρομίες»

«Έφυγε» ο War Pass


War Pass
Ο πενταετής γιος του Cherokee Run, νικητής αρκετών νικών σε ιπποδρομίες Grade 1 και πρωταθλητής ως διετής, War Pass, έθανε στις 24 Δεκεμβρίου ενώ βρισκόταν στο Ιπποφορβείο Lanes End στο Kentucky.
Ο War Pass είχε επιστρέψει στη φάρμα το προηγούμενο βράδυ ευρισκόμενος σε καλή κατάσταση μετά από τη δεύτερη σεζόν που πέρασε στο Ιπποφορβείο  Widden Stud της Αυστραλίας εκτελώντας χρέη επιβήτορα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωινό της ημέρας που έθανε, ο War Pass δεν έδειχνε καμία ένδειξη ασθένειας ή τραυματισμού, μάλιστα βγήκε για μια βόλτα στο πάντοκ και κατέληξε μερικές ώρες αργότερα, ενώ να προσθέσουμε πως τα αποτελέσματα της προκαταρτικής νεκροψίας του δεν οδήγησαν σε οριστικά συμπεράσματα για τα αίτια θανάτου του. Ο Will Farish (ιδιοκτήτης του Ιπποφορβείου Lanes End) σε δηλώσεις του εξέφρασε τη λύπη του για την ξαφνική απώλεια ενός πολλά υποσχόμενου επιβήτορα, προσθέτοντας πως τα πρώτα πουλάρια του γεννήθηκαν φέτος και τα είχαν υποδεχθεί με μεγάλη χαρά (πραγματοποίησε συνολικά 63 επιβάσεις στο 2009 και 83 επιβάσεις φέτος), ενώ τέλος ανέφερε πως ο War Pass θα ταφεί στο νεκροταφείο ζώων που βρίσκεται μέσα στο Ιπποφορβείο.
Ο War Pass είχε αγοραστεί ως μονοετής στη δημοπρασία του Keeneland έναντι ποσού 180.000,00 δολαρίων ΗΠΑ. Ως διετής παρέμεινε αήττητος μετρώντας τέσσερις νίκες επί ισάριθμων συμμετοχών. Στις «μεγάλες στιγμές» του συγκαταλέγονται οι κατακτήσεις του 2007 BreedersCup Juvenile (πατήστε εδώ για να δείτε την κούρσα) και του Champagne Stakes (πατήστε εδώ για να δείτε την κούρσα), ενώ μάλιστα απέσπασε και το βραβείο Eclipse Award στην κατηγορία champion-two-year-old male. Συνολικά στην αγωνιστική του σταδιοδρομία ο τρόφιμος του προπονητή Nick Zito και του ιδιοκτήτη Robert V. LaPenta σημείωσε πέντε νίκες σε επτά συμμετοχές και τα έπαθλα που συγκέντρωσε ανήλθαν στα 1.583.400,00 δολάρια ΗΠΑ.











Βασικές αρχές προπόνησης των αλόγων

Η αρχή και το τέλος της προπόνησης των αλόγων είναι η ησυχία και η ηρεμία. Και στα δυο στυλ τρεξίματος των αλόγων (Sprinters & Stayers) είναι αναγκαία η ηρεμία και η ησυχία του αλόγου.

Το Σπρίντερ πρέπει να παραμένει ήρεμο για μην χαλάσει η διάθεση του για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ταχύτητα και την αντοχή του. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα άλογο stayer γιατί δεν θα μπορέσει να τερματίσει. Η κίνηση είναι το παν και σημαντικό είναι το άλογο να πηγαίνει όπου πρέπει και όχι όπου θέλει αυτό. Αυτό γίνεται με την συχνή προπόνηση καθώς έτσι τα άλογα μπορούν να μάθουν τα πατήματα τους. Η επανάληψη είναι σημαντική καθώς το άλογο μαθαίνει πιο εύκολα.

Σιγά σιγά γίνεται με την επανάληψη το άλογο να μειώνει τον χρόνο στα 200 μέτρα με αποτέλεσμα να μπορεί ένα καλογυμνασμένο άλογο να φτάσει τα 12.00 με 11.30 δεύτερα.

Μεγάλο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια του άλογο παίζει και ο προπονητής καθώς πρέπει να κρατεί την διάθεση του αλόγου σε πολύ καλή κατάσταση για να μπορεί το άλογο σε κάθε προπόνηση να ανεβάζει και ταχύτητα. Βήμα βήμα λοιπόν και όχι βιασύνη καθώς όπως είπαμε και πιο πάνω βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι και η ηρεμία του αλόγου. Η σταδιακή πρόοδος του αλόγου εξαρτάται από αυτά τα δυο συστατικά και όχι από την βιασύνη και το άγχος να βγάλουμε όσο πιο γρήγορα το άλογο στην κούρσα.

Μια τεχνική για προπόνηση είναι και η χρήση των παρωπίδων. Οι παρωπίδες χρησιμοποιούνται κυρίως στα άλογα που δεν έχουν ήπια συμπεριφορά. Η απόσπαση προσοχής το μη κράτημα της γραμμής και η έλλειψη συγκέντρωσης στην προπόνηση χρήζουν την χρησιμοποίηση παρωπίδων.

Σε πολλά άλογα επίσης γίνεται μια επέμβαση στον λάρυγγα ή στον οισοφάγο που έχει ως σκοπό το δέσιμο της γλώσσας του αλόγου για να έχει καλύτερη ροη του αέρα στην ανάσα του.

Πηγή: www.infobeto.com

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»