Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Κούρσα «All – stars»: «Η ιπποδρομία των φιλίππων»

Με αφορμή το ρεπορτάζ των «Ιπποδρομιών» για την κούρσα του Arima Kinen που διεξήχθη στις 26 Δεκεμβρίου στο ιπποδρόμιο Nakayama Racecourse (πατήστε εδώ για να δείτε την κούρσα) γνωρίσαμε αρκετά στοιχεία για αυτήν τη σπουδαία ιπποδρομία της Ιαπωνίας (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών» της 29ης-12-2010 με τίτλο: «Ο Victoire Pisa νικητής του Japan’s Arima Kinen» που βρίσκεται στη θεματική ενότητα «Επισκόπηση Διεθνούς Τύπου»). Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία αυτής της ιπποδρομίας είναι το γεγονός πως οι συμμετοχές των ίππων προκύπτουν από σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, δημιουργώντας έτσι μία ιπποδρομία «all – stars» κατ’ απαίτηση των φιλίππων! Για την ιστορία μόνον αξίζει να αναφέρουμε πως τη συγκεκριμένη ιπποδρομία που διεξήχθη προ ημερών παρακολούθησαν ζωντανά 120.213 θεατές (!)

Ασφαλώς πρόκειται για εξαιρετική ιδέα των Ιαπώνων που δεν γνωρίζουμε αν έχει βρει μέχρι σήμερα μιμητές και αλλού. Το σίγουρο είναι πάντως πως με ενέργειες αυτής της μορφής «δραστηριοποιούνται» όλοι οι φίλιπποι οι οποίοι καλούνται να «συμμετάσχουν ενεργά» στην ιπποδρομία, επιλέγοντας οι ίδιοι τους ίππους που θα διαγωνιστούν. Μία τέτοια κούρσα είναι σίγουρο πως θα τύχει της πλήρους αποδοχής και ανταπόκρισης των φιλίππων για τον απλούστατο λόγο πως πληροί όλα τα κριτήρια που τους ικανοποιούν (μιας και οι ίδιοι επιλέγουν τους συμμετέχοντες ίππους)!

Οι ποιοτικοί ίπποι του Μαρκόπουλου (αυτοί που βρίσκονται στις υψηλές κλάσεις στο Γενικό Πίνακα Βαρών του Ισοζυγισμού) δεν μπορούν να βρουν εύκολα «κούρσα στα μέτρα τους» και κατά κανόνα διαγωνίζονται αραιά στη διάρκεια του έτους. Εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός, πιστεύουμε πως είναι εφικτή (και συνάμα άκρως εμπορική) η προκήρυξη δύο τέτοιων «all - stars» ιπποδρομιών μέσα στη χρονιά (μία στην περίοδο των Χριστουγέννων και μία με τη λήξη της ιπποδρομιακής σεζόν προ των θερινών διακοπών) ώστε οι συγκεκριμένες συγκεντρώσεις που θα φιλοξενήσουν τις δύο σπουδαίες αναμετρήσεις να αποτελέσουν «το γεγονός του μήνα», πόλο έλξης για τους φιλίππους και μεγάλης έκτασης διαφήμιση για τις Ελληνικές ιπποδρομίες.

Πιστεύοντας πως μία τέτοια ενέργεια μπορεί να συνεισφέρει στην προβολή και διαφήμιση των ιπποδρομιών και να βοηθήσει τον ΟΔΙΕ να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά του, οι «Ιπποδρομίες» σκοπεύουν να καταθέσουν άμεσα προς τον ΟΔΙΕ (που συντάσσει το αγωνιστικό πρόγραμμα του έτους) και προς τη ΦΕΕ (η οποία εγκρίνει το αγωνιστικό πρόγραμμα) ολοκληρωμένη πρόταση για τη διεξαγωγή ιπποδρομιών «all - stars».

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»