Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Οι «Ιπποδρομίες» καταθέτουν ολοκληρωμένη πρόταση για τη διεξαγωγή «ιπποδρομιών all – stars»

Οι «Ιπποδρομίες» (όπως προανήγγειλαν ήδη από χθες) προχωρούν στην κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για τη διεξαγωγή δύο ιπποδρομιών «all - stars» ετησίως όπου κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η επιλογή των συμμετεχόντων ίππων από τους φιλίππους με τη μέθοδο της σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης μέσω ηλεκτρονικής ψήφου στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΔΙΕ (http://www.odie.gr/).

Περιγραφή της διαδικασίας συμπλήρωσης της ιπποδρομίας:
Με πρωτοβουλία του ΟΔΙΕ και με έγκαιρη ανακοίνωση σε γραπτό, ηλεκτρονικό και διαδικτυακό Τύπο, έξι μήνες προ της διεξαγωγής της ιπποδρομίας γνωστοποιείται στους φιλίππους η έναρξη ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, στην οποία καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν τους ίππους της προτίμησής τους, τους οποίους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην ιπποδρομία «all - stars». Οι επιλογές των ίππων γίνονται από ερωτηματολόγιο πολλαπλής επιλογής που θα περιέχει όλους τους ίππους που διαγωνίζονται στον Ελληνικό Ιππόδρομο και εμφανίζονται στο Γενικό Ισοζυγισμό του. Κάθε φίλιππος έχει δικαίωμα απεριόριστων επιλογών ίππων στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, ενώ μπορεί να ψηφίζει όσες φορές επιθυμεί. Τρεις μήνες προ της διεξαγωγής της κούρσας τερματίζεται η ψηφοφορία των φιλίππων και καταμετρώνται τα αποτελέσματα αυτής. Οι 20 (το μέγιστο) ίπποι που διαθέτουν τις περισσότερες ψήφους του κοινού είναι αυτοί που τελικώς θα συμμετάσχουν στην κούρσα «all - stars». Αν προκύψει ισοψηφία ίππων στις τελευταίες θέσεις και υπερβαίνονται οι 20 συμμετοχές, τότε διεξάγεται κλήρωση.

Περιγραφή των όρων της ιπποδρομίας:
Η μη συμμετοχή ενός προεπιλεγμένου για να διαγωνιστεί ίππου γίνεται αποδεκτή μόνον αν προκύψει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός (πχ απόσυρση ίππου από την ενεργό δράση, αποκλεισμός ίππου ή προπονητή, τραυματισμός ή ασθένεια του ίππου, ο ίππος βρίσκεται εκτός του χάντικαπ της διαδρομής). Η συμπλήρωση της ιπποδρομίας γίνεται με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και σε συνεργασία με τα εντεταλμένα όργανα της ΦΕΕ χωρίς να απαιτείται η υποχρεωτική παρουσία των προπονητών των ίππων ή κάποιων αντιπροσώπων τους (με τη σημείωση πως μετά τη συμπλήρωση της ιπποδρομίας πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι προπονητές εγγράφως και να δηλώσουν ενυπόγραφα πως έλαβαν γνώση της ειδοποίησης). Για τη συμμετοχή των ίππων δεν απαιτείται τέλος εγγραφής από τους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον, δεν ισχύει κανένας περιορισμός στις συμμετοχές ίππων σε σχέση με τον συνολικό αριθμό τους ανά προπονητή και ιδιοκτήτη. Οι όροι της ιπποδρομίας είναι ΒΗΕ και η προτεινόμενη απόσταση είναι 1800 μέτρα και άνω (μπορεί και αυτό να αποτελέσει αντικείμενο σφυγμομέτρησης ενδεχομένως). Έκτοτε οι ίπποι (τρεις μήνες πριν τη διεξαγωγή της ιπποδρομίας) θεωρούνται εγγεγραμμένοι για την ιπποδρομία «allstars» και διαγράφονται μόνον αν συντρέχουν οι λόγοι που προαναφέρθηκαν ή με απόφαση των κτηνιάτρων της ΦΕΕ ή του αφέτη. Το έπαθλο της ιπποδρομίας πριμοδοτείται με 10 χιλιάδες € από το Λογαριασμό επάθλων χωρίς διακρίσεις μεταξύ Ελληνικών και αλλοδαπών ίππων. Το έπαθλο της ιπποδρομίας πριμοδοτείται επίσης από τον ΟΔΙΕ με 2 χιλιάδες € για κάθε 100 χιλιάδες € τζίρου που θα πραγματοποιήσει η ιπποδρομία. 

Στους νικητές ιδιοκτήτη/προπονητή/αναβάτη της ιπποδρομίας απονέμονται αναμνηστικά Κύπελλα από τον ΟΔΙΕ και τη ΦΕΕ (από κοινού).

Επιπλέον προτάσεις για την ιπποδρομία:
Η συγκεκριμένη κούρσα προσφέρεται για την επαναφορά και διεξαγωγή σε αυτήν του ιπποδρομιακού λαχείου «ΣΟΥΙΠΣΤΕΙΚ» που λόγω της υπερ-πληθώρας εγγραφών εκτιμάται πως θα δώσει επιπλέον «ώθηση» στο τζίρο και θα προσδώσει ακόμα περισσότερο στοιχηματικό ενδιαφέρον.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»