Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010


Διαβάστε την Τρίτη 28-12-2010 στις «Ιπποδρομίες»:


Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς την ΠΑΝΕΦΙΛ

Σχόλια και παρατηρήσεις για το Δελτίο Τύπου της ΦΕΕ της 23ης-12-2010 (1ομέρος)

Σχόλια και παρατηρήσεις για το Δελτίο Τύπου της ΦΕΕ της 23ης-12-2010 (2ομέρος)

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Τρίτης 28-12-2010  (μαζί με τον πίνακα με τους ίππους της ημέρας που ευνοούνται ή υστερούν σε λασπώδη στίβο)

Πρόγραμμα των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 28-12-2010

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τρίτης 28-12-2010

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τρίτης 28-12-2010

Αποτελέσματα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Δευτέρας 27-12-2010


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Το σχόλιο της ημέρας
άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Χρόνια Πολλά σε όλους τους φιλίππους!

Η εβδομάδα που ξεκινά προμηνύει σημαντικές εξελίξεις σε πολλά επίπεδα, ιδιαίτερα μετά από το πρόσφατο Δελτίο Τύπου της ΦΕΕ που εκδόθηκε μέσα στις γιορτές (θέμα που θα το σχολιάσουμε αναλυτικά αύριο). Οι «Ιπποδρομίες» σκοπεύουν επίσης να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν για να δοθεί επιτέλους μία απάντηση σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει με την γκανιότα στα παιχνίδια του ΟΔΙΕ (αύριο θα πραγματοποιηθεί η «επόμενη κίνησή» μας).
Σήμερα ξεκινά το παιχνίδι του τετραπλού στις Γαλλικές ιπποδρομίες. Η δική μας εκτίμηση είναι πως έπρεπε όλα τα παιχνίδια να προσφερθούν εξαρχής στους Έλληνες φιλίππους και αυτό το στηρίζουμε με δύο βασικά επιχειρήματα:

-    Οι Γαλλικές ιπποδρομίες μαζί με τα προσφερόμενα παιχνίδια τους απευθύνθηκαν (αρχικά) στους ήδη υπάρχοντες φιλίππους που γνώριζαν όλα τα προσφερόμενα παιχνίδια του ΟΔΙΕ και συνεπώς δεν υπήρχε πρόβλημα «εξοικείωσης» με αυτά.
-    Ειδικά τα παιχνίδια όπως το τετραπλό αποτελούν «πόλο έλξης» για σημαντική μερίδα παικτών - φιλίππων λόγω των κατά κανόνα αυξημένων αποδόσεων που προσφέρουν. Ειδικότερα σε ο, τι αφορά στη Γαλλία (κρατήστε την παρατήρηση αυτή) τα τζακποτ στο παιχνίδι του τετραπλού αναμένονται σε καθημερινή βάση (εκτιμώντας τα αποτελέσματα που έχουμε δει μέχρι σήμερα και τις αποδόσεις των υπόλοιπων παιχνιδιών). Με άλλα λόγια, το τετραπλό των Γαλλικών ιπποδρομιών θα μπορέσει (μέσω των συχνών τζακποτ) να σημειώσει τζίρους εφάμιλλους με αυτούς που πραγματοποιούν αρκετές Ελληνικές ιπποδρομίες ακόμα και στο σύνολό τους.

Ο ΟΔΙΕ έδειξε (και σε αυτήν την περίπτωση) «μειωμένα αντανακλαστικά» και φυσικά στη δεδομένη χρονική στιγμή που εισάγεται το τετραπλό στο στοιχηματικό μενού του είναι δύσκολο πλέον να «κάνει τη διαφορά» εισπρακτικά. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον (σε συνδυασμό με την πρόσφατη μείωση της στοιχηματικής μονάδας) πως θα κατορθώσει να προσελκύσει ξανά κάποιους από τους φιλίππους που έχασε στην πορεία εξαιτίας αστοχιών και κακών χειρισμών (φορολόγηση δελτίων, αύξηση τιμής, σωρεία χαμένων Ελληνικών συγκεντρώσεων κλπ).
Να σας ενημέρωσουμε τέλος πως οι «Ιπποδρομίες» επεξεργάζονται λύσεις ώστε όσοι χρησιμοποιείτε Internet Explorer ως browser να μπορείτε να βλέπετε όλα τα στοιχεία της αρχικής σελίδας (εμφανίζεται ένα μήνυμα λάθους στα περιεχόμενα, ψηλά στην αρχική σελίδα). Μόλις μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς αυτό το τεχνικό θέμα θα δημοσιεύσουμε ανακοίνωση στην αρχική σελίδα για να μπορέσετε όλοι να διαβάζετε σωστά τις «Ιπποδρομίες».

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης


Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε
σχολιάζει ο Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης


Χρόνια πολλά σε όλους τους φιλίππους και ειδικότερα στους αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»!

Πλούσια σε γεγονότα και η εβδομάδα που πέρασε. Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα ζητήματα που μας απασχόλησαν:
Στο αγωνιστικό κομμάτι είχαμε τη διεξαγωγή του επάθλου Αφροδίτης (ίπποι 2 ετών, Φοράδες ΒΗΕ – απόσταση: 1400 μέτρα) την Παρασκευή. Η ΠΡΑΪΣΛΕΣ που προσφάτως «κοντράρισε» τον πολύ δυνατό ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ και μάλιστα σε μεγαλύτερη απόσταση (ενώ η ίδια είχε προηγηθεί καθαρά του πολύ δυναμικού ΚΑΝΑΔΑ στην ίδια κούρσα) δε δυσκολεύθηκε τώρα καθόλου να επιβάλλει την ανωτερότητά της στον όμιλο που διαγωνίστηκε, κατακτώντας με «σαρωτικό» τρόπο την νίκη. Η φοράδα ιδιοκτησίας των Ιπποφορβείων Ελιάς και προπόνησης του Αλέκου Γιατρά οδήγησε εξαρχής εύκολα «στο κέφι της» ακολουθούμενη κοντά από την ΝΑΣΕΛ (που τελικώς συνέθεσε σε μεγάλη απόσταση το δίδυμο) και δε χρειάστηκε παρά να της «μιλήσει» ο Μιχάλης Ξυνός για λίγο στο μέσον της ευθείας (χωρίς βία) όπου και αποσπάστηκε εντυπωσιακά ανταποκρινόμενη πλήρως στην προσπάθεια του αναβάτη της. Προς το τέλος μάλιστα ο Ξυνός την «έσβησε» τόσο πολύ που ανέκοπτε! Για τις υπόλοιπες φοράδες θα αρκεστούμε να πούμε πως η ΝΑΣΕΛ κράτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τη 2η θέση μπροστά από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που πάλεψε όσο μπορούσε αλλά είχε εις βάρος της τη διαφορά των βαρών (χάριζε 12 ½ κιλά στη ΝΑΣΕΛ) ενώ η ΤΙΠ ΤΟΠ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αξιοπρόσεκτο στη διαδρομή, τερματίζοντας σε σχετική απόσταση. Άλλη μία αποδυναμωμένη ιπποδρομία διετών ίππων και ελπίζουμε στο μέλλον η κατάσταση να βελτιωθεί (ας μην ξεχνάμε τη δημοπρασία των 20 μονοετών ίππων του κυρίου Παρασκευόπουλου στις αρχές Ιανουαρίου), ενώ σε ο, τι αφορά στα αγωνιστικά η ΠΡΑΪΣΛΕΣ «έδωσε υποσχέσεις» για το μέλλον (με βάση και την προηγούμενη πολύ αξιόλογη εμφάνισή της).
Στα υπόλοιπα θέματα, ξεχώρισε ασφαλώς η σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής υπό τον Πρωθυπουργό, όπου μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν το θέμα της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για τον ΟΔΙΕ (θέμα που θα μας απασχολήσει έντονα αυτήν την εβδομάδα) καθώς και η ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών και του διαδικτυακού στοιχήματος, εξελίξεις που όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις δεν αφορούν στον Ελληνικό Ιππόδρομο και ουσιαστικά τον θέτουν στο περιθώριο των εξελίξεων ενώ παράλληλα «γιγαντώνουν» τον ΟΠΑΠ, καθιστώντας τον «ανταγωνιστικό παίκτη» στις νέες υπό διαμόρφωση συνθήκες στο πεδίο της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Οι «Ιπποδρομίες» πρώτες δημοσίευσαν έκτακτη ενημέρωση για όλα όσα διαδραματίστηκαν και φυσικά θα συνεχίσουν να σας ενημερώνουν για ο, τι πρόκειται να επακολουθήσει.
Την Τρίτη 21-12-2010 οι «Ιπποδρομίες» απέστειλαν προς τον ΟΔΙΕ επιστολή με την οποία έθεσαν σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη διαφοροποίηση της γκανιότας που παρατηρήθηκε πρόσφατα, ζητώντας παράλληλα επίσημη ενημέρωση επί του θέματος ώστε να μπορούμε κι εμείς υπεύθυνα να σας ενημερώσουμε. Λόγω των ημερών (και προκειμένου να δώσουμε εύλογο χρονικό διάστημα στον Οργανισμό για να απαντήσει σε όλα όσα του ζητήσαμε) θα αναμένουμε ολόκληρη την εβδομάδα και σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ανταπόκριση τότε θα συνεχίσουμε να ερευνούμε το θέμα, στρεφόμενοι πλέον προς άλλες επιλογές που μας παρέχονται από την Πολιτεία και το Σύνταγμα. Πέραν του θέματος που ανέκυψε με τη γκανιότα, ασχοληθήκαμε και με το τηλεοπτικό ζήτημα (και πιο συγκεκριμένα την επιλεκτική μετάδοση του καναλιού ΣΠΟΡ+ σε ημέρες και ώρες που ταιριάζουν στο δικό του πρόγραμμα και όχι στις ανάγκες του Οργανισμού), τονίζοντας τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο ΟΔΙΕ προκειμένου να δεσμεύσει το ΣΠΟΡ+ σε ένα minimum συμβατικών υποχρεώσεων για να αποτραπούν στο μέλλον τα φαινόμενα της βίαιης (και τις περισσότερες φορές απροειδοποίητης) διακοπής της ροής της τηλεοπτικής μετάδοσης των ιπποδρομιών.
Στο στοιχηματικό κομμάτι, τέλος, η εβδομάδα έκλεισε πανηγυρικά για τις «Ιπποδρομίες» που υπέδειξαν την Παρασκευή 23-12-2010 με 1η τύχη την ΙΣΣΑ που απέδωσε 44,12 € στο γκανιάν της (!) και 32,38 € το σύνθετό της με τον ΣΕΝΤΙΟΥΣΕΡ (που επίσης υποδείξαμε με 1η τύχη), ενώ στις 9 ιπποδρομίες είχαμε 5 νικητές και 4 δεύτερους (!) στις προτάσεις μας για σύνθετα και ΣΚΟΡ! Ευχόμαστε να συνεχίσουμε έτσι και ακόμα καλύτερα στο μέλλον!
Στις 23-12-2010 είχαμε ένα εξαιρετικής σημασίας σε αποφάσεις και ειδήσεις Δελτίο Τύπου της ΦΕΕ (Σημ.«Ιπποδρομιών»: γιατί επιλέχθηκε αυτή η ημερομηνία - εν μέσω των εορτών δηλαδή - για την ανακοίνωση τόσο κρίσιμων ενεργειών; Είναι τυχαίο;). Επειδή τα θέματα που θίγει είναι πάρα πολλά και με ιδιαίτερη αξία, θα ασχοληθούμε με αυτά εκτενέστατα την εβδομάδα που διανύουμε.
Η εβδομάδα που ξεκινά έχει πλούσια αγωνιστική δράση, ενώ και ειδησεογραφικά δεν πάει πίσω! Θα δώσουμε πάντως ένα μικρό προβάδισμα στο αγωνιστικό σκέλος και φυσικά στην ενημέρωσή σας που όπως πάντα θα είναι άμεση και συνεχής.
Επειδή η ανασκόπηση της εβδομάδας είναι η τελευταία για φέτος, οι «Ιπποδρομίες» εύχονται σε όλους τους φιλίππους  


Καλή Χρονιά, υγεία, ευτυχία και (φυσικά) καλά κέρδη!

«Ιπποδρομίες»




Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»