Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010


Διαβάστε την Πέμπτη 16-12-2010 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας – άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Οι φόβοι παίρνουν σάρκα και οστά…

Ανάλυση των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 14-12-2010
 
Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν των Γαλλικών ιπποδρομιών της Πέμπτης 16-12-2010 

Άρχισε η ποινή αποκλεισμού για τον Castellano

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Πέμπτης 16-12-2010


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

«Περίεργη» σιωπή…


Έχουν περάσει ήδη 9 ημέρες από τότε που αποκαλύφθηκε σημαντική διαφορά (αύξηση) της γκανιότας στα παιχνίδια του ΟΔΙΕ (χωρίς να υπάρχει από τον Οργανισμό σχετική ενημέρωση που να την προαναγγέλλει), σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιπποδρομιακή ιστοσελίδα cosmicway (http://www.cosmicway.net/). Έκτοτε  και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση των αρμοδίων, ένα «πέπλο μυστηρίου» και «περίεργης» σιωπής καλύπτει την υπόθεση…
Οι «Ιπποδρομίες» στις 07-12-2010 δημοσίευσαν σχετικό άρθρο για το πολύ σοβαρό ομολογουμένως θέμα και απηύθυναν συγκεκριμένα ερωτήματα (αναζητείστε το δημοσίευμα με τίτλο: «Τι συμβαίνει με την γκανιότα στον Ιππόδρομο;») που χρήζουν δημόσιας και ξεκάθαρης απάντησης τόσο από τον ΟΔΙΕ που έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του ιπποδρομιακού στοιχήματος όσο και από την ΙΝΤΡΑΛΟΤ που διαθέτει και διαχειρίζεται το λογισμικό του παιχνιδιού και είναι η αυτή που «ενσωμάτωσε» την διαφορετική γκανιότα στο λογισμικό διεξαγωγής των ιπποδρομιακών παιχνιδιών.
Δεν φτάνει μόνον αυτό, αλλά με λύπη μας είδαμε να επαληθευόμαστε για άλλη μία φορά, όταν μόλις προ λίγου καιρού επισημαίναμε την υποτυπώδη ύπαρξη της ΠΑΝΕΦΙΛ και την γενικότερη αδράνειά της τα τελευταία χρόνια. Μέχρι στιγμής λοιπόν δεν έχει «κουνηθεί φύλλο», δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση για το θέμα. Φανταστείτε το μέγεθος της απογοήτευσης που δημιουργεί στους φιλίππους ένα Σωματείο που ιδρύθηκε για να προασπίζεται τα δικαιώματά τους, όταν μάλιστα η αποκάλυψη προήλθε από την προσωπική ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΝΕΦΙΛ! (για του λόγου το αληθές, δείτε χθεσινό screenshot της ιστοσελίδας της ΠΑΝΕΦΙΛ από την θεματική ενότητα «Νέα και δραστηριότητες της ΠΑΝΕΦΙΛ», με την ημερομηνία να αναγράφεται πάνω δεξιά και φυσικά χωρίς καμία αναφορά επί του θέματος).
Η σελίδα με τα νέα της ΠΑΝΕΦΙΛ (πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε τώρα στην σελίδα)

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό θα πρέπει να δοθούν από τον ΟΔΙΕ άμεσα και τεκμηριωμένα όλες οι απαντήσεις ώστε να μην μείνουν «σκιές» και πληγεί (για μία ακόμα φορά) το προφίλ του Οργανισμού. Βεβαίως, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πληγεί και η αξιοπιστία του και γι’ αυτό καλούμε για τελευταία φορά τους υπευθύνους να βγουν με επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο και να αποκαταστήσουν τα πράγματα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι «Ιπποδρομίες» θα προστρέξουν προς τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας για να «ωθήσουν» προς την κατεύθυνση της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.
Θα επανέλθουμε επί του ζητήματος την ερχόμενη εβδομάδα για να δώσουμε την ευκαιρία (και τον χρόνο) προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Αν παρόλα αυτά εξακολουθήσει να επικρατεί «σιγή» πανταχόθεν, εμείς θα πράξουμε το καθήκον μας.

«Ιπποδρομίες»

«Το τερπνόν μετά του ωφελίμου»



Χθες το βράδυ διεξήχθη στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης ποδοσφαιρικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ της ομάδας των «φίλων Ζιντάν και Ρονάλντο» και της ομάδας του Ολυμπιακού, με την επονομασία «αγώνας κατά της φτώχειας», εκδήλωση που διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά (κάθε φορά και σε άλλη χώρα) υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Τα έσοδα από τις εισπράξεις (Σημ. «Ιπποδρομιών»: ήδη από χθες το μεσημέρι είχαν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA) θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη των κατοίκων της Αϊτής, του Πακιστάν καθώς και διαφόρων Ιδρυμάτων του Πειραιά (για την ιστορία να αναφέρουμε πως στο φινάλε του ο αγώνας βρήκε τις 2 ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2).
Η παραπάνω είδηση μεταδόθηκε από όλα τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών, από όλες τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και είναι ευνόητο πως θα επακολουθήσουν ρεπορτάζ και στιγμιότυπα του αγώνα. Η αναφορά αυτή γίνεται διότι βλέπουμε πως μπορούμε αν θέλουμε να συνδυάσουμε «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».
Οι «Ιπποδρομίες» στο πρώτο κιόλας δημοσίευμά τους αναφέρθηκαν στον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος (ΣΘΙΕ), στην δράση του και στην ανάγκη να στηριχθούν οικονομικά τις ημέρες των Χριστουγέννων (ειδικότερα λόγω και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης) τόσο ο ΣΘΙΕ όσο και οι αναξιοπαθούντες επαγγελματίες του Ελληνικού Ιπποδρόμου με τα έσοδα από την διοργάνωση μίας «συγκέντρωσης φιλανθρωπικού χαρακτήρα» (αναζητείστε το δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών» της 17ης-11-2010 με τίτλο: «Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, «κάλεσμα αγάπης και ανθρωπιάς»») την τελευταία Ελληνική συγκέντρωση προ των Χριστουγέννων, στην οποία προτείναμε τα έσοδα 2 ιπποδρομιών της να αποδοθούν στον ΣΘΙΕ και στους τραυματίες επαγγελματίες του Μαρκόπουλου ισόποσα. Για τον λόγο αυτό την ίδια ημέρα (17-11-2010) ο υπεύθυνος λειτουργίας των «Ιπποδρομιών» Σεραφείμ Παναγιωτάκης απέστειλε τόσο προς τον ΟΔΙΕ όσο και προς την ΦΕΕ επιστολή με την οποία προτείναμε τους όρους και τις λεπτομέρειες διεξαγωγής τους (αναζητείστε το δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών» της 17ης-11-2010 με τίτλο: «Επιστολή προς τον ΟΔΙΕ και την ΦΕΕ σχετικά με την διεξαγωγή δύο ιπποδρομιών «φιλανθρωπικού χαρακτήρα»»). Θεωρούμε περιττό να σας αναφέρουμε πως δεν υπήρξε καμία αντίδραση επί του θέματος. Έτσι, χάθηκε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβληθεί ο ΟΔΙΕ και οι Ελληνικές ιπποδρομίες από το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών και από σύσσωμο τον Τύπο (Ιπποδρομιακό και μη, έντυπο και διαδικτυακό) και κυρίως δωρεάν! Εδώ η Κρατική Τηλεόραση διοργάνωσε ολόκληρο τηλε-μαραθώνιο προχθές για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά της UNICEF, πιστεύει κάποιος πως θα υπήρχε άνθρωπος που θα  αρνιόταν να προβάλλει μία εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό; Πέραν δηλαδή του «ωφέλιμου» έργου που θα επιτελείτο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ηθική και η οικονομική στήριξη ανθρώπων και ομάδων με αυξημένες ανάγκες θα επιτυγχάνετο και το «τερπνόν», δηλαδή η μεγάλης έκτασης διαφήμιση του Οργανισμού και η πανελλήνιας εμβέλειας προβολή των Ελληνικών ιπποδρομιών. Προφανώς το Επιτελείο που λαμβάνει τις αποφάσεις στον ΟΔΙΕ έκρινε πως μία τέτοια πρωτοβουλία δεν έχει να προσφέρει ιδιαίτερα οφέλη. Ας ρίξουν λοιπόν τώρα μία ματιά σε όλους τους σταθμούς, σε όλες τις εφημερίδες και σε όλα τα ειδησεογραφικά sites που θα προβάλλουν εκ νέου την φιλανθρωπική εκδήλωση στον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα «κατά της φτώχειας» με εκτενή ρεπορτάζ.
Αντί επιλόγου, δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο που βρήκαμε πριν λίγο καιρό στο Διαδίκτυο και το αφιερώνουμε σε όσους στερούν από τον ΟΔΙΕ την ελπίδα της ανάκαμψης:
 
«This is a story about four people: Everybody, Somebody, 
Anybody, and Nobody. 
There was an important job to be done and Everybody was
asked to do it.
Everybody was sure Somebody would do it.
Anybody could have done it, but Nobody did it.
Somebody got angry about that because it was Everybody's 
job.
Everybody thought Anybody could do it, but Nobody realized 
that Everybody wouldn't do it.
It ended up that Everybody blamed Somebody when actually 
Nobody asked Anybody…»

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»