Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

 Βελτιωτικές αλλαγές και ανακοίνωση ένταξης νέας θεματολογίας στις «Ιπποδρομίες»


Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα πρόκειται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην δομή και στην ροή της θεματολογίας του ιστοχώρου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, αναμένεται στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου να τεθούν σε λειτουργία και οι στήλες του ιστοχώρου που περιέχουν θέματα στοιχηματικού περιεχομένου.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα προστεθούν οι αποδόσεις των ιπποδρομιών (Ελληνικών και Γαλλικών) και μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου θα αρχίσουμε να δίνουμε κάποιες προτάσεις σε επιλεγμένες Ελληνικές ιπποδρομίες (2 με 3 ιπποδρομίες ημερησίως). Για τις Γαλλικές ιπποδρομίες, επειδή δεν υπάρχει προς το παρόν τουλάχιστον επαρκής γνώση τους, θα αρκεστούμε να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας πίνακες με τις πρωινές αποδόσεις των Γάλλων (στο παιχνίδι του γκανιάν) για τις προσφερόμενες ιπποδρομίες από τον ΟΔΙΕ.
Επειδή ο όγκος της ύλης και της θεματολογίας του ιστοχώρου μεγαλώνει πλέον αισθητά, θα υπάρξει ένας διαφορετικός προγραμματισμός των αναρτήσεων, ο οποίος θα σας ανακοινωθεί προσεχώς ώστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι ακριβώς θα βρίσκετε κάθε μέρα στις «Ιπποδρομίες» (για παράδειγμα, κάθε ιπποδρομιακή ημέρα που διεξάγονται Ελληνικές ιπποδρομίες είναι προφανές πως θα υπάρχει ανανεωμένη η στήλη με τις υποδείξεις για το στοίχημα και την ακριβώς επόμενη ημέρα θα υπάρχουν οι αποδόσεις μαζί με την κριτικοπεριγραφή των Ελληνικών ιπποδρομιών και τα Δελτία των Ελλανοδικών).
Όλα αυτά θα σας ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας (μπορεί να χρειαστεί να «εξαντλήσουμε» τα περιθώρια και η τελική ροή προγραμματισμού να δημοσιευθεί στο τέλος της εβδομάδας, πάντως καταβάλλουμε προσπάθειες να γίνει συντομότερα). Προς το παρόν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το λογότυπο (logo) των «Ιπποδρομιών»:


Οι ανακοινώσεις που θα αφορούν σε όλες τις επικείμενες αλλαγές θα αναρτώνται πάντοτε στην αρχική σελίδα του ιστοχώρου και όταν αυτές οριστικοποιηθούν θα παραμείνουν εκεί για εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να εντυπωθούν σε όλους τους φιλίππους – αναγνώστες μας και να γίνει πιο εύκολη η περιήγησή τους στον ιστοχώρο.
Προτάσεις, παρατηρήσεις, επισημάνσεις ή οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί μπορείτε να αποστέλλετε μέσω e-mail στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: serafeim.panagiotakis@yahoo.gr, serafeim.panagiotakis@gmail.com.

«Ιπποδρομίες»

Ο απόηχος της συνέντευξης των προπονητών στην εκπομπή του HIGH TV


Στην χθεσινή ιπποδρομιακή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού HIGH TV (που  προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 19:00, παρουσιάζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος κύριος Περικλής Δημητρίου) είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν ζωντανά στο στούντιο εκπρόσωποι του ΔΣ των προπονητών του Ιπποδρόμου προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους, τις διεκδικήσεις τους και τις προτάσεις τους και να αποτυπώσουν την σημερινή ιπποδρομιακή πραγματικότητα όπως οι ίδιοι την βιώνουν. Στο στούντιο της εκπομπής παραβρέθηκαν οι κύριοι Ι. Μυκονιάτης (Πρόεδρος της ΕΠΔΙ), Α. Καραμάνογλου, Γ. Κάρλες και Ε. Λιγνός.
Η συζήτηση αρχικά περιστράφηκε γύρω από το θέμα της σύναψης ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ προπονητών και ιδιοκτητών, θέμα για το οποίο ακούστηκαν διάφορες απόψεις. Οι κύριοι Μυκονιάτης και Κάρλες ταυτίστηκαν ως ένα βαθμό, κάνοντας λόγο για «ελεύθερη διαπραγμάτευση» στα τροφεία, ο κύριος Μυκονιάτης μάλιστα εξέφρασε την άποψη πως η ΦΕΕ δεν «νομιμοποιείται» να επιβάλλει τα συμφωνητικά και ως εκ τούτου δεν τα θεωρεί νόμιμα, ενώ οι κύριοι Κάρλες και Καραμάνογλου επισήμαναν πως είναι «άκαιρη» η εισαγωγή των συμφωνητικών σήμερα στην ιπποδρομιακή καθημερινότητα, με τον κύριο Καραμάνογλου να την χαρακτηρίζει επιπλέον ως «μη απαραίτητη». Ο κύριος Λιγνός τάχθηκε υπέρ της σύναψης των συμφωνητικών κάνοντας λόγο για «ενέργεια της ΦΕΕ που κινείται στην νομιμότητα» και στοχεύει στην διαφάνεια.
Η πρώτη αίσθηση που αφορά στο θέμα της σύναψης των ιδιωτικών συμφωνητικών είναι πως υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των προπονητών, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί ιδιαίτερο θέμα «τριβής» και εστία αντιπαράθεσης.
Το κρίσιμο ερώτημα που έθεσαν οι «Ιπποδρομίες» μέσω του κύριου άρθρου τους χθες αν επήλθε «ρήγμα» στις τάξεις των προπονητών (διαβάστε το χθεσινό δημοσίευμα με τίτλο: «Τα highlights της εβδομάδας που πέρασε» στο τελευταίο κομμάτι που αφορά στους προπονητές), δεν απαντήθηκε σαφώς. Η κατηγορηματική δήλωση του κυρίου Κάρλες πως «…όσοι έχουμε συνοχή θα την διατηρήσουμε μέχρι τέλους…», δείχνει «τάσεις» και «διάσπαση» (η χαρακτηριστική λέξη που το φανερώνει είναι «όσοι»). Συνυπολογίζοντας την άρνηση του κυρίου Καραμάνογλου να πάρει θέση επί του θέματος, την αποφυγή της ίδιας ερώτησης από τον κύριο Μυκονιάτη και τέλος την διαφορετικότητα απόψεων σε επιμέρους ζητήματα (πχ ιδιωτικά συμφωνητικά) καθιστούν σαφές το γεγονός πως οι προπονητές δεν είναι ομόθυμοι και συνασπισμένοι στον μέγιστο βαθμό, κάτι που στο μέλλον θα τους αποδυναμώσει διαπραγματευτικά στις όποιες διεκδικήσεις τους.
Στο κρίσιμο ζήτημα που έχει να κάνει με την αναδιανομή των ποσοστών των ιπποδρομιακών τάξεων αναφέρθηκε ως πληροφορία - εν είδει φημολογίας - πιθανή μείωση του ποσοστού των προπονητών για να αποδοθεί στους αναβάτες (θυμίζουμε πως τα ποσοστά των προπονητών σήμερα είναι 17,00% για τον νικητή ίππο και 15,00% για κάθε διάκριση μέχρι την 4η θέση, ενώ στο εξωτερικό το ποσοστό αυτό κυμαίνεται περίπου στο 10,00%). Οι «Ιπποδρομίες» επιμένουν πως όχι μόνον δεν πρέπει να θιχτούν τα ποσοστά των προπονητών αλλά αντιθέτως προτείνουν να βρεθεί τρόπος να αυξηθούν, χωρίς βεβαίως να θιγούν τα έσοδα καμίας ιπποδρομιακής τάξης. Ένα από τα κυριότερα επιχειρήματα υπέρ αυτής της θέσης διατυπώθηκε από τον κύριο Λιγνό, όπου σημείωσε πως κάθε ποσοστιαία μείωση του ποσοστού των προπονητών «μεταφράζεται» σε 6,50% μείωση των συντάξιμων αποδοχών τους (!), για να συμπληρώσει ο κύριος Καραμάνογλου την πρακτική αδυναμία των προπονητών να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε μία ενδεχόμενη μείωση του ποσοστού τους.
Από τα «πυρά» των προπονητών δεν ξέφυγε ο ΟΔΙΕ ο οποίος κατηγορήθηκε για άστοχες επιλογές (πχ αύξηση της στοιχηματικής μονάδας), για αδράνεια σε ο, τι αφορά στην λήψη των κατάλληλων μέτρων την εποχή που το υπόλοιπο του Λογαριασμού επάθλων από θετικό μετατράπηκε σε αρνητικό επιμένοντας να συντάσσει προγράμματα με «αντι – εμπορικές» διαδρομές μεταξύ 2-3 ίππων, καθώς και για την «σύμπλευσή» του με την ΦΕΕ για τον παροπλισμό 350 ίππων με την πρόσφατη αλλαγή του προγράμματος, όπως υπερτόνισαν οι κύριοι Μυκονιάτης και Κάρλες.
Η – ενδιαφέρουσα ομολογουμένως – πρόταση του παρουσιαστή και συντονιστή της εκπομπής κυρίου Δημητρίου για διεξαγωγή μίας πανιπποδρομιακής συγκέντρωσης έτυχε της αποδοχής (κατ’ αρχήν) των προπονητών. Ο τρόπος που τέθηκε το ζήτημα (διεξαγωγή της συγκέντρωσης με «τηλεοπτικούς όρους») εκτιμούμε πως δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα, δεδομένου ότι μία άρτια οργανωμένη συζήτηση όλων των Φορέων και τάξεων επί όλων των ζητημάτων που απασχολούν την ιπποδρομιακή κοινότητα χρειάζεται κατ’ ελάχιστον 3 – 3,5 ώρες προκειμένου να παρουσιαστούν επαρκώς όλες οι θέσεις και να διατυπωθούν προτάσεις, γεγονός που καθιστά πρακτικά αδύνατη την τηλεοπτική διεξαγωγή της. Ως ιδέα πάντως, η διεξαγωγή μίας πανιπποδρομιακής συγκέντρωσης μας βρίσκει σύμφωνους (ιδέα που στο παρελθόν είχε προτείνει και ο ΕΛΣΙΙΠ και που δυστυχώς δεν ευδοκίμησε).
Το θετικό που εμείς αποκομίζουμε είναι πως – σε «πρώτο χρόνο» τουλάχιστον – έπεσαν οι τόνοι και αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. Οι προπονητές επιδεικνύοντας υπεύθυνη στάση δεν πραγματοποίησαν την απειλή τους και φαίνεται να οδεύουμε τελικά προς εκτόνωση της έντασης.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»