Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των Προπονητών

(έκτακτη επικαιρότητα)



Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Προπονητών Δρομώνων Ίππων, που συγκλήθηκε έκτακτα στις 20.11.2010, εκτιμώντας το σύνολο των δεδομένων, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί πρόσφατα στην ιπποδρομιακή πραγματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη ότι, παρόλες τις σοβαρές προσπάθειες και τεκμηριωμένες προτάσεις του κλάδου, οι θεσμικοί φορείς των ιπποδρομιών (Φ.Ε.Ε. και Ο.Δ.Ι.Ε.) δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παρέμβουν για την άρση των αδιεξόδων και τη λύση των προβλημάτων των προπονητών, που εδώ και μακρύ χρονικό διάστημα με σοβαρές οικονομικές και επαγγελματικές θυσίες αποτελούν τον κύριο μοχλό της ύπαρξης των ιπποδρομιών, της αξιοποίησης του ελληνικού προϊόντος και της υποστήριξης του δημόσιου στοιχήματος, αποφάσισε ομόφωνα ότι από την Τετάρτη 24.11.2010 ο κλάδος θα απέχει από τα καθήκοντα του (προπόνηση και εκγύμναση ίππων και εγγραφές) μέχρι να δρομολογηθεί η λύση των ζωτικών προβλημάτων μας που είναι:
Έγγραφη δέσμευση εκ μέρους της Φ.Ε.Ε. και της Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. για τη διατήρηση και υποστήριξη, χωρίς καμία μορφή υπονόμευσης, των κεκτημένων οικονομικών μας δικαιωμάτων (π.χ. 0,5%, ποσοστά επί των επάθλων κ.λπ.) τα οποία άλλωστε και αποτελούν το βασικό έσοδο επιβίωσης του κλάδου. Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ή απόπειρα καταστρατήγησης των σχετικών δικαιωμάτων μας, από οπουδήποτε και εάν προέρχεται, θα αντιμετωπισθεί ως «αιτία πολέμου» και θα οδηγήσει μοιραία τις Ελληνικές Ιπποδρομίες σε βαθύτατη και ολοκληρωτική κρίση,
Επαναφορά του προγράμματος τριών (3) ελληνικών ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων ανά εβδομάδα, με κατάργηση εκ μέρους της Φ.Ε.Ε. των ανεδαφικών περιορισμών στις εγγραφές και με πρόγραμμα που θα συντάσσεται και θα τηρείται με τους τρόπους που έχουμε εγγράφως και αναλυτικά διατυπώσει,
Λόγω της δεδομένης δυσμενέστατης οικονομικής συγκυρίας, επαναδιαπραγμάτευση από μηδενική βάση με την Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. των χρεώσεων των λειτουργικών και επαγγελματικών μας δαπανών αλλά και της εξόφλησης των παλαιότερων οφειλών, ώστε να οδηγηθούμε σε βιώσιμη και αποτελεσματική λύση κατά τρόπο που και η Ο.Δ.Ι.Ε. θα εξασφαλίζει τα έσοδα της αλλά και ο κλάδος μας θα μπορεί ρεαλιστικά να ανταποκριθεί στις σχετικές δαπάνες,
Κατάργηση από τη Φ.Ε.Ε. της υποχρεωτικής σύναψης ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ προπονητών και ιδιοκτητών για τους λόγους που έχουμε κατ’ επανάληψη με εκτενείς ανακοινώσεις μας εκθέσει.
Τέλος, η Γενική Συνέλευση του κλάδου, λόγο της σοβαρότητας των προβλημάτων αλλά και της κρισιμότητας των αποφάσεων της, καλεί αφ’ ενός μεν του θεσμικούς φορείς των ιπποδρομιών αλλά και αφ’ ετέρου του εκπροσώπους της ιδιοκτησίας να τοποθετηθούν άμεσα και αποτελεσματικά μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι αναγκαίες και δίκαιες κινητοποιήσεις του κλάδου μας και εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. της Ενώσεως να χειρισθεί, από άποψη τακτικής – στα πλαίσια της αποφάσεώς της – όλα τα θέματα που θα προκύψουν κατά την εξέλιξη των γεγονότων, των δεδομένων και των διαπραγματεύσεων των αγωνιστικών μας διεκδικήσεων.

  
Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αύριο θα ακολουθήσει εκτενής ανάλυση της ανακοίνωσης των προπονητών και σχόλια επί των ζητημάτων που προβάλλουν. Μην χάσετε αύριο το κύριο άρθρο στην αρχική σελίδα των «Ιπποδρομιών».

Υπάρχει θέμα συνέχισης λειτουργίας του ΟΔΙΕ;

Σύμφωνα με την Ετήσια Οικονομική Έκθεση 2009 ΔΛΠ του ΟΔΙΕ τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας έχουν καταστεί αρνητικά (-26.884.000,00 €). Στις σημειώσεις επί των ετησίων οικονομικών καταστάσεων και πιο συγκεκριμένα στην ενότητα 4 (Σύνοψη σημαντικών λογιστικών πολιτικών) υπο-ενότητα 4.7 (Διαχείριση κεφαλαίου) αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής στην σελ 27 της Έκθεσης:
«Από τις Διατάξεις περί Νομοθεσίας των ανωνύμων εταιριών, Κ.Ν. 2190/1920, επιβάλλονται περιορισμοί σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια που έχουν ως εξής:

Η απόκτηση ίδιων μετοχών, με εξαίρεση την περίπτωση της απόκτησης με σκοπό την διανομή τους στους εργαζομένους, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10,00% του καταβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των ιδίων κεφαλαίων σε ποσό κατώτερο από το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου προσαυξημένου με τα αποθεματικά για τα οποία η διανομή τους απαγορεύεται από τον Νόμο.

Σε περίπτωση που το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας, γίνει κατώτερο από το μισό (1/2) του μετοχικού κεφαλαίου το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να συγκαλέσει την Γενική Συνέλευση, μέσα σε προθεσμία έξι μηνών από την λήξη της χρήσης, που θα αποφασίσει την λύση της εταιρίας ή την υιοθέτηση άλλου μέτρου.

Όταν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας, καταστεί κατώτερο του ενός δεκάτου (1/10) του μετοχικού κεφαλαίου και η Γενική Συνέλευση δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα, η εταιρία μπορεί να λυθεί με δικαστική απόφαση μετά από αίτηση οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον.

Η εταιρία συμμορφώνεται πλήρως με τις σχετικές διατάξεις που επιβάλλονται από την νομοθεσία σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια.».

Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα πως με βάση την υπο-ενότητα 4.7 των σημειώσεων της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης 2009 ΔΛΠ υπάρχει πρόβλημα με τα ίδια κεφάλαια του ΟΔΙΕ. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σημείωση της υπο-ενότητας 4.7 πως με βάση τον Νόμο Κ.Ν. 2190/1920 όταν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας καταστεί κατώτερο του ενός δεκάτου (1/10) του μετοχικού κεφαλαίου και η Γενική Συνέλευση δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα, η εταιρία μπορεί να λυθεί με δικαστική απόφαση μετά από αίτηση οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον. Όχι μόνο δηλαδή δεν ικανοποιείται ο συγκεκριμένος όρος της υπο-ενότητας 4.7 (σχέση ιδίων κεφαλαίων προς μετοχικό κεφάλαιο: 1/10) αλλά ακόμα χειρότερα τα ίδια κεφάλαια εμφανίζονται αρνητικά! Τα ίδια κεφάλαια όμως εμφανίζονται αρνητικά και στην προηγούμενη χρήση (!) έτους 2008, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα επί μακρόν. Προς επίρρωση του παραπάνω ισχυρισμού, τα ίδια κεφάλαια από –178.000,00 € στις 31-12-2008 φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των –26.884.000,00 € στις 31-12-2009 (βλ σελ 9 της Έκθεσης). Σύμφωνα λοιπόν με τον Κ.Ν. 2190/1920 υπάρχει θέμα συνέχισης λειτουργίας της εταιρίας που εμφανίζει τέτοια οικονομικά στοιχεία.
Μήπως τελικά οι εξελίξεις που αφορούν στον ΟΔΙΕ θα είναι διαφορετικές από ο, τι υπολογίζαμε;
Επιστολή του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΝΕΦΙΛ



Κορυδαλλός, 22-11-2010



Προς: Τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ
         της ΠΑΝΕΦΙΛ
Κοιν.: Ιπποδρομιακός Τύπος
         Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες

 
Θέμα: Διευκρινίσεις ως προς την αίτησή μου εγγραφής μέλους στην ΠΑΝΕΦΙΛ

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μου σας ζητώ να μου γνωστοποιήσετε τι ακριβώς έχει απογίνει με την αίτηση εγγραφής μέλους που έχω αποστείλει προς την ΠΑΝΕΦΙΛ από τις 20-4-2010. Επιπλέον, επειδή δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και επειδή δεν γνωρίζω αν η 7μηνη καθυστέρηση απάντησης σε σχετική αίτηση εγγραφής μέλους που κατέθεσα συνιστά προσωπική διάκριση εις βάρος μου ή απλώς δεικνύει παύση της λειτουργίας του Σωματείου, σας ζητώ να μου απαντήσετε με πλήρη αιτιολόγηση στα εξής ερωτήματα:

1)                  Ποια είναι η διαδικασία αποδοχής ή απόρριψης μίας αίτησης εγγραφής στην ΠΑΝΕΦΙΛ;
2)                  Με ποια κριτήρια γίνεται αποδεκτή ή απορρίπτεται μία αίτηση;
3)                  Γιατί 7 μήνες μετά την αίτησή μου δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση (θετική ή αρνητική);
4)                  Τι απέγιναν τα προσωπικά μου δεδομένα που απέστειλα στην ΠΑΝΕΦΙΛ;
5)                  Επειδή στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΦΙΛ (http://www.panefil.com/) προσφάτως αναρτήθηκε πολιτική διαφήμιση μεσούσης της προεκλογικής περιόδου των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του Προέδρου της κυρίου Μεταξά με την οποία ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του, με ποια διαδικασία πάρθηκε μία τέτοια απόφαση (δεδομένου πως η ιστοσελίδα δεν είναι προσωπική αλλά εξυπηρετεί αποκλειστικά την ΠΑΝΕΦΙΛ);
6)                  Είναι νόμιμη η χρησιμοποίηση της ιστοσελίδας της ΠΑΝΕΦΙΛ για την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων;
7)                  Είναι επιτρεπτό ο Πρόεδρος του Σωματείου να χρησιμοποιεί ως «όχημα» την δύναμη και την επιρροή που απορρέει από το Σωματείο (δηλαδή από τα μέλη του) προς ίδιον όφελος;
8)                  Μπορεί να υφίσταται Σωματείο που εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους συνεστήθη;
9)                  Επειδή κατά την Δημόσια Διαβούλευση για το Πλαίσιο Νομοθετικής πρωτοβουλίας που αφορά στην ρύθμιση της αγοράς παιγνίων – άρθρο 13 (ΟΔΙΕ) συμμετείχε επωνύμως ο Γραμματέας του Σωματείου κύριος Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος σε σχετική ερώτηση που του απηύθυνα μέσω e-mail μου απάντησε επίσης μέσω e-mail πως δεν γνωρίζει τίποτα για την τύχη της αίτησής μου, δεν κατέχει προσωπικά κατάλογο μελών και δεν γνωρίζει επακριβώς τον πλήρη κατάλογο των μελών του Σωματείου και επιπλέον πως εκπροσωπούσε το Σωματείο στην Δημόσια Διαβούλευση (άρα και τα μέλη του) έχοντας «έγκριση» του ΔΣ:

·                    Πώς μπορεί να εκπροσωπεί κάποιος Σωματείο χωρίς προηγουμένως να έχουν συνομολογηθεί οι θέσεις του ΔΣ του μέσω Συνεδρίασής του ή χωρίς να υπάρξει Γενική Συνέλευση όλων των μελών του; (ο Γενικός Γραμματέας δεν είχε να μου επιδείξει απόσπασμα πρακτικών Συνεδρίασης του ΔΣ με θέμα την έκθεση των απόψεων της ΠΑΝΕΦΙΛ στην Δημόσια Διαβούλευση σε σχετική ερώτηση που του απηύθυνα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως αν υπήρχε τέτοια έγκριση πρέπει να ήταν προφορική)
·                    Αν όντως είναι αυθεντική η αναρτηθείσα θέση της ΠΑΝΕΦΙΛ και όχι προσωπική άποψη του Γραμματέα του Σωματείου - όπως ισχυρίζεται ο ίδιος - στην Δημόσια Διαβούλευση,  πώς γίνεται να παραθέτει το Σωματείο την υποτιθέμενη θέση του στο Διαδίκτυο κατά την Δημόσια Διαβούλευση και να μην την αναρτά στην επίσημη ιστοσελίδα του; (ωσάν δηλαδή να λειτουργεί κρυφίως;)

Παρακαλώ να μου απαντήσετε στα παραπάνω με σαφή και τεκμηριωμένο τρόπο. Επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου, σας καλώ τέλος να μου απαντήσετε εγγράφως για την τύχη της αίτησής μου δικαιολογώντας μου φυσικά και το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης ανακοίνωσης της απόφασής σας. Στην περίπτωση που η αίτηση εγγραφής έγινε τελικά αποδεκτή, δηλώνω δημόσια και κατηγορηματικά πως δεν επιθυμώ να είμαι μέλος της ΠΑΝΕΦΙΛ και ζητώ την διαγραφή μου.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»